reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Moj maly jest przeziebiony wiec mam nadzieje, ze mnie nie zarazi. Powiem Wam, ze ja teraz l4 biore w ostatecznosci poniewaz w tamtym roku chcieli mnie zwolnic po poronieniu. Napisze dzis smsa do mojej pani dr, ze bylam na ip. Chodz zastanawiam sie czy to ma sens.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kas90 dziękuję za informacje.
@marzycielka81 moim zdaniem napisz, powiedz ze złe sie czujesz itd. moze zaproponuje zwolnienie... Ehh tak to niestety jest z tymi pracodawcami, mnie po kazdym poronieniu miesiąc nie było około, ale i tak nie czułam sie komfortowo wracając do pracy.... niby nikt nic nie skomentował (wiedzieli tylko przełożeni, pracownicy nie - raptem tylko z 2-3 dziewczyny) a i tak trudno mi było wrocic... tymbardziej ze pracuje w agencji marketingowej,
mamy młody zespół i tu nikt nie mysli o dzieciach... nikt wiec nie rozumie moich problemow... jedynie chyba tylko szef miał podobne przeboje z zona bo po pierwszej stracie mi bardzo polecał doktor Kubiaczyk i pisał ze jego zona tez brała zastrzyki cala ciaze itd. Czyli pewnie było cos na rzeczy, ale niedopytywalam...

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

@agatush, wybacz ale nie mogę znaleźć Twojej historii, a widzę, że masz dwa poronienia za sobą... możesz przypomnieć czy znasz przyczynę? na co chorujesz?
Marthi tak jak pisała @kas90 u mnie najprawdopodobniej była to kwestia homocysteiny. Początkowy wynik powyżej 15. Po drugim poronieniu zrobiliśmy sporo badań chociaż nie wszystkie. Wykluczono zespół antyfosfolipidowy, mutacje mthfr, Laiden i inne, man w normie poziomy hormonow I dobre usg tarczycy , miałam robione wykazy na ureoplasmy, cytomegalie i inne dziadostwa i też nic nie wykryto, zrobiliśmy z mężem badania kariotypow i oboje mamy prawidłowe. Mnie moja lekarka kazała brać metyle, przejść na dietę bezglutenowa, stosowac acard i teraz w ciązy biorę fraxiparyne 0,6. Jest póki co ok i mam nadzieję że tak zostanie do końca :-* podejrzewamy że coś u mnie pomimo badań musi być z tą krwia.... Ja radzilabym Ci zrobić badania Kochana.... I wierzę że i Tobie się uda.... Ja jestem po 3 lyzeczkowaniach.... Niestety po 2 poronieniu źle wykonali zabieg i z zakażeniem do nich wróciłam..... Głowa do Góry!!!! [emoji8][emoji110]

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta @Czajak pytałyście o testowanie mhhh lekarka mówiła żeby zrobić test 8 marca i muszę jeszcze tyle czekać ale jakoś nie mam wiary ze za pierwszym razem może się udać nigdy tak nie miałam. Cóż nie narzekam czekam cierpliwie co przyniesie los.
@bea25ta ty kiedy teścik?

@agatush dziękuję za podsumowanie Twojej sytuacji! :* Tak, ja porobiłam badania - czekam na wyniki, sporo już mam ale część dopiero nadejdzie... Na razie nie ma chyba tragedii, choć mam też właśnie homocysteine 10, dodatnie ANA i coś minimalnie z tym antykoagulatem tocznia podniesione. Czekamy jeszcze na wyniki z kosmówki naszego maleństwa... Mama mi stale mówi o tej diecie bezglutenowej... chyba się powinnam do tego przyłożyć i też zmienić, ale czekam na wizytę jeszcze u hematologa i ginekologa... zobaczymy co oni powiedzą o tym...
A u Ciebie jestem pewna, że będzie dobrze!!! :* do 3 razy sztuka więc teraz musi być! :* <3

@kas90 Jan to moj Tato a nie chcielismy imion po naszych rodzicach,moj tesc chcial zebysmy dali Bogdan [emoji27] taa chyba na 9 [emoji23]
Haha mowisz ze u Ciebie tez chlopczyk [emoji12]

@nafoczka jak dzisiaj zdrowko?

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
Liluli dziękuję ze pytasz. Jeszcze musze dojść do siebie. To dopiero 2 doba z antybiotykiem. W nocy tak mnie bolały mięśnie jakby mnie ktoś obdzieral i okropnie się poce ale dziś "perfekcyjnie" pobiegłam obiad zrobić ;) bo inaczej z głodu umrzemy :) na temat tesciowej się nie wypowiem... ;)
Wikus za to zaczął mieć mokry kaszel i dałam mu antybiotyk.

Liluli dziękuję ze pytasz. Jeszcze musze dojść do siebie. To dopiero 2 doba z antybiotykiem. W nocy tak mnie bolały mięśnie jakby mnie ktoś obdzieral i okropnie się poce ale dziś "perfekcyjnie" pobiegłam obiad zrobić ;) bo inaczej z głodu umrzemy :) na temat tesciowej się nie wypowiem... ;)
Wikus za to zaczął mieć mokry kaszel i dałam mu antybiotyk.
Foczus czasami lepiej wziasc antybiotyk niz sie meczyc. Zdrowka dla Was Kochanie [emoji8][emoji8]
Tesciowa..szkoda zdrowia na nia!!
A co z mieszkankiem,szukacie?

Foczus czasami lepiej wziasc antybiotyk niz sie meczyc. Zdrowka dla Was Kochanie [emoji8][emoji8]
Tesciowa..szkoda zdrowia na nia!!
A co z mieszkankiem,szukacie?

Szukamy i niby M. coś znalazł w przystępnych pieniądzach ale całe do remontu. Z jednej strony trzeba zrobić a z drugiej można zrobić tak jak się chce. Póki co to ja z dziadkami więcej gadam bo on za ich zachowanie ma z nimi straszna kose.
Dziękuję za dobre słowo :*
Wam wszystkim :)

reklama
To powodzenia w poszukiwaniach:* na pewno nie mozesz się doczekać mieszkania na swoim! Ciekawe jak mamusia zareaguje jak się dowie o waszej wyprowadzce.

Ostatnia edycja:
Do góry