reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kas90 wypis chyba dzis. Wyniki hisropatologii 2-3 tyg.

A i sluchajcie dostalismy zielone swiatlo. Pytam sie dzis mojej gin kiedy dostaniemy pozwolenstwo. A ona, ze juz mamy

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Marzycielko a twoja gin była przy tym, mówiła coś? Bo w sumie to od razu widać co i jak, może stąd zielone światło :)
Ja tez zaraz wychodzilam i jeszcze byłam na tyle "niemadra" ze sama autem wracałam

reklama
@nafoczka moja gin robila mi zabieg. Moze dlatego. Jednak na wypisie mam kontrola u ginekologa za 14 dni. Wynik histopatologiczny za 14 dni. Mialyscie histopatologiczny wynik robiony przy histeroskopii.

Ps. Podziwiam za to prowadzenie samochodu

Marzycielka bardzo dziekuje za informacje [emoji8][emoji8][emoji8]
Ja mam termin na 28.03, wynik po 2-3 tyg.
Mam sie stawic na 8.30 a w poludnie tego samego dnia bedzie wypis. Tydz. przed histero mam wizyte u anestezjologa a tydz przed anest. mam zrobic morfologie, aptt,inr i b-hcg. No i takie zalecenia:
4956e8a91062935457211acd0d063c45.jpg

Plus do tego rozne oswiadczenia np ze przy wypisie do 6 h po zabiegu bede wychodzic ze szpilata w towarzystwie osoby towarzyszacej a jezeli sama to na wlasna odpowiedzialnosc;
albo ze wyrazam zgode na zabieg wylyzeczkowania w razie "potrzeby". A czy to oznacza ze jezeli beda musieli wylyzeczkowac to bede mogla sie starac dopiero po np 3 miesiacach tak jak przy lyzecz. po poronieniu?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@nafoczka moja gin robila mi zabieg. Moze dlatego. Jednak na wypisie mam kontrola u ginekologa za 14 dni. Wynik histopatologiczny za 14 dni. Mialyscie histopatologiczny wynik robiony przy histeroskopii.

Ps. Podziwiam za to prowadzenie samochodu

Ja nie miałam nic pobierane do histopatologii. Tylko opis histero

Moze nie kazdemu pobieraja, bo jak jest wszystko oki to i nie ma po co pobrac ?

No wlasnie. Czyli u mnie cos nie oki. A dzol ja mialam lyzeczkowana szyjke i dr mowi ze mam zielone swiatlo. Mam .metlik w glowie

Dzol co szpital to podejscie. I na poludnie wypuszcza Cie ze szpitala? A zabieg masz w narkozie? Bo szybko wypis na poludnie? Co do zapisu, ze Cie ktos odbierze to wazne wg mnie. Ja bym sama nie dala rady wrocic

Ostatnia edycja:
@marzycielka81 ja miałam robiona po zabiegu lekarz powiedział ze wszystko ok nic nie było więc nic nie robili. A wycinek pobrali dla zasady i tez było ok. Wiec napewno jak twoja gin mówi ze ok to widziała i wie wycinek powinni pobierać przy każdym zabiegu

Dziewczyny co do histero to się włączę.
Miałam dwie. pierwsza po łyżeczkowaniu w 2015, wszystko ładnie pięknie (widziałam obraz na monitorku, bo bez znieczulenia) ale pani dr profilaktycznie pobrała wycinek. diagnoza była ' polipowate fragmenty endometrium w fazie wydzielniczej". Lekarz który wtedy mnie skierował na histero uznał, że wynik jest ok i nic nie trzeba robić, więc po zmianie kliniki wynik leżał w teczce. Na jesieni 2016 (czyli rok po pierwszej histero) miałam drugą ze scratchingiem - tutaj również wszystko było ładnie, więc wycinka dr nie pobierał (a ja nie nalegałam, bo nie wiedziałam, że wynik poprzedniej histero by tego wymagał).
Na usg nigdy nie było nic widać, na histero również. Tylko hist-pat powiedział prawdę. Teraz biorę dwa cykle antyki które mają pomóc zwalczyć polipowate endo (jeśli dalej takie jest) i w efekcie muszę iść na trzecią histero w marcu na kontrolę.
Sorki że przydługawy ten wpis, ale warto nalegać, żeby lekarz pobierał hist-pat. a jak pobiera to nie znaczy, że jest się czym martwić, tylko, że jest dobrym lekarzem i wie, że nie wszystko widać w obrazie histeroskopu :)

Marzycielka tak, znieczulenie ogolne.
Troche sie przerazilam tym lyzeczkowaniem bo w info dla pacjenta jest to wytluszczone i wielka czcionka:
7e3d56f2b2cd50bc326a9bc4fade4c06.jpg
01aa6ac29621356ed5b21986b85835d4.jpg

reklama
Do góry