reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Powiedzcie mi jeszcze jesli beta spadła nasila sie plamienie a malina kazał mi jeszcze powtórzyc bete czy tak zrobic bo chciałabym juz dzisiaj odstawic leki zeby miec to juz jak najszybciej za sobą a mysle ze jak beta spadła to tylko bede opozniac poronienie luteiną co sadzicie

reklama
Powiedzcie mi jeszcze jesli beta spadła nasila sie plamienie a malina kazał mi jeszcze powtórzyc bete czy tak zrobic bo chciałabym juz dzisiaj odstawic leki zeby miec to juz jak najszybciej za sobą a mysle ze jak beta spadła to tylko bede opozniac poronienie luteiną co sadzicie
Ogólnie to jestem w szoku co on powiedział bo z tego co słyszałam to zawsze przy 30 mlr daje zielone światło wiec nie wiem co on gada. Ale to z recepcji są tak ciężkie ze z nimi rozmowa to tylko zdoluja człowieka. Dziwne to wszystko. Trzymaj się kochana nie wiem co ci doradzić może się skonsultuj jutro z jakimś lekarzem jeszcze nawet na usg żeby potwierdził i coś doradzil.

bobasek ja mysle ze te baby cs mu poprzekrecaly bo sa straszne ..bo straszne glupoty maliny by gadal wtedy a to dziwne. Trzymaj sie jego jednak ja bym zostala u niego

Dziewczyny proszę powiedzcie mi,wczoraj wieczorem bolal mnie brzuch przez trzy godziny,dzisaj sytuacja sie powtorzyla,do tego bola mnie krzyże,zarzylam o 20 nospe forte i dwa magnesy forte,ale jakos nie pomaga,mam sie czym martwić,przypominam ze jestem w 17 tyg,ciazy,z gory dziękuję!

Link do: Japoński Motyl: Trudna relacja gluten-tarczyca
Tu troche pisze o tym. Podobno choroby tarczycy czesto maja jakis zwiazek z celiakia. Czy tak jest nie jestem pewna bo co artykul to co innego. Musialabys porobic badania jakies i z lekarzem sie skonsultowac zeby miec pewnosc.
Ja nie trzymam sie tak w 100 % diety nawet przy celiakii.

xnw43e3k256g9p2p.png

Nie dziwie sie, taka dieta jest naprawde mocno wymagająca i trudna. Sama bym nie wiedziała jak sie przestawić tak w 100%...

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

reklama

Mi tez lekarz przy ostatnim poronieniu na wizycie ktora wypadała w poniedziałek zalecał badanie bety ponownie w srode i w piatek (choc od dwoch tygodni mniej wiecej nie rozwijał sie zarodek i juz od 2 tyg nie biło serce najprawdopodobniej). Miałam mocne bóle brzucha, kręgosłupa itd, nasilało sie plamienie wiec nie zrobiłam. Nie poszłam tez na kolejne zalecone usg po 3 dniach... Stwierdziłam ze nie chce sobie robic wiecej nadziei, tym bardziej ze moja sytuacje i brak tętna dziecka potwierdziło mi dwoch ginekologów bo poszłam do dwoch z nadzieja ze moze jeden sie pomylił czy cos... ale nikt w sumie nie dawał nadziei. Jeden mowil zeby zrobic betę i usg ponownie by potwierdzić raz jeszcze ale to było wiadome co sie dzieje... w szpitalu przecież tez robili we dwoch lekarzy usg i niestety nie było cudu. :( choc miałam nadzieje ze moze a nóż cos sie nagle dobrego wydarzy...

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

Do góry