reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Powiedzcie mi jeszcze jesli beta spadła nasila sie plamienie a malina kazał mi jeszcze powtórzyc bete czy tak zrobic bo chciałabym juz dzisiaj odstawic leki zeby miec to juz jak najszybciej za sobą a mysle ze jak beta spadła to tylko bede opozniac poronienie luteiną co sadzicie

reklama
Powiedzcie mi jeszcze jesli beta spadła nasila sie plamienie a malina kazał mi jeszcze powtórzyc bete czy tak zrobic bo chciałabym juz dzisiaj odstawic leki zeby miec to juz jak najszybciej za sobą a mysle ze jak beta spadła to tylko bede opozniac poronienie luteiną co sadzicie
Ogólnie to jestem w szoku co on powiedział bo z tego co słyszałam to zawsze przy 30 mlr daje zielone światło wiec nie wiem co on gada. Ale to z recepcji są tak ciężkie ze z nimi rozmowa to tylko zdoluja człowieka. Dziwne to wszystko. Trzymaj się kochana nie wiem co ci doradzić może się skonsultuj jutro z jakimś lekarzem jeszcze nawet na usg żeby potwierdził i coś doradzil.

bobasek ja mysle ze te baby cs mu poprzekrecaly bo sa straszne ..bo straszne glupoty maliny by gadal wtedy a to dziwne. Trzymaj sie jego jednak ja bym zostala u niego

Dziewczyny proszę powiedzcie mi,wczoraj wieczorem bolal mnie brzuch przez trzy godziny,dzisaj sytuacja sie powtorzyla,do tego bola mnie krzyże,zarzylam o 20 nospe forte i dwa magnesy forte,ale jakos nie pomaga,mam sie czym martwić,przypominam ze jestem w 17 tyg,ciazy,z gory dziękuję!

Link do: Japoński Motyl: Trudna relacja gluten-tarczyca
Tu troche pisze o tym. Podobno choroby tarczycy czesto maja jakis zwiazek z celiakia. Czy tak jest nie jestem pewna bo co artykul to co innego. Musialabys porobic badania jakies i z lekarzem sie skonsultowac zeby miec pewnosc.
Ja nie trzymam sie tak w 100 % diety nawet przy celiakii.

xnw43e3k256g9p2p.png

Nie dziwie sie, taka dieta jest naprawde mocno wymagająca i trudna. Sama bym nie wiedziała jak sie przestawić tak w 100%...

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

reklama

Mi tez lekarz przy ostatnim poronieniu na wizycie ktora wypadała w poniedziałek zalecał badanie bety ponownie w srode i w piatek (choc od dwoch tygodni mniej wiecej nie rozwijał sie zarodek i juz od 2 tyg nie biło serce najprawdopodobniej). Miałam mocne bóle brzucha, kręgosłupa itd, nasilało sie plamienie wiec nie zrobiłam. Nie poszłam tez na kolejne zalecone usg po 3 dniach... Stwierdziłam ze nie chce sobie robic wiecej nadziei, tym bardziej ze moja sytuacje i brak tętna dziecka potwierdziło mi dwoch ginekologów bo poszłam do dwoch z nadzieja ze moze jeden sie pomylił czy cos... ale nikt w sumie nie dawał nadziei. Jeden mowil zeby zrobic betę i usg ponownie by potwierdzić raz jeszcze ale to było wiadome co sie dzieje... w szpitalu przecież tez robili we dwoch lekarzy usg i niestety nie było cudu. :( choc miałam nadzieje ze moze a nóż cos sie nagle dobrego wydarzy...

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

Do góry