reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam wszystkie Forumowiczki!

Jestem tutaj nowa - pisze od kilku dni na forum w temacie ciąża po poronieniu. Jestem po dwóch poronieniach oba na przełomie 7 i 8 t.c. Nie mam jeszcze dzieci niestety :( Robiłam badania na własną rękę (w sensie zasugerowane przez lekarza) i mam do Was pytanie. Czy jest wśród Was osoba, u której wykluczono chorobę tarczycy, zaspół antyfosfolipidowy, mutacji Leiden, MTHFR, miała badania genetyczne, które wyszły pozytywnie, ma hormony w normie, a jedyne co może niepokoić to zbyt wysoki poziom homocysteiny? Fakt, teraz już ją zbiłam, ale była wysoka.....
Agatush, witaj! Z tego co widzę, nie mialas robionych badań w kierunku immunologii (np allo-mlr, nk). Z jakich okolic jestes? Radzilabym znalezc dobrego lekarza.
Zastanawia mnie tez skad taki poziom homocysteiny przy braku mutacji mthfr.

reklama
Agatush, witaj! Z tego co widzę, nie mialas robionych badań w kierunku immunologii (np allo-mlr, nk). Z jakich okolic jestes? Radzilabym znalezc dobrego lekarza.
Zastanawia mnie tez skad taki poziom homocysteiny przy braku mutacji mthfr.
Nie nie miałam robionej immunologii. Jestem z województwa Łódzkiego i po drugiej stracie zmieniłam lekarza na innego prywatnego specjalizującego się w prowadzeniu ciąż po poronieniach i ogólnie u kobiet z problemami. To właśnie nowy lekarz wysłał mnie na masę badań z których póki co nic nie wynikało oprócz wysokiej homocysteiny... Wiem z innego tematu że wg lekarzy sam wysoki poziom homocysteiny może prowadzić do poronienia

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Czarna
Właśnie jestem w twoim miasteczku ..:-) :)Pozdrawiam
Jaaaa! Jesteś jeszcze? Zapraszam na kawusię!
Dziewczyny pomozecie mi interpretowac wyniki bo ja zielona jestem

Glukoza:
Na czczo 81 norma do 99
Po 1h 73
Po 2h 101

Insulina:
Na czczo 9.9 norma 2-25
Po 1h 36.9
Po 2h 29.9
Ale norm juz nie ma[emoji45]

Podpowiedzcie czy dobry wynik czy zly. I tak musze do endo isc bo tsh 4.9 a po porodzie mialam 1.3 a ptolaktyna ponad 50[emoji45]
Masz IO. Wartość po 2h powinna wrócić do wartości na czczo albo przynajmniej być zbliżona. Nie czujesz się ospała po pewnym czasie po zjedzeniu obiadu czy jakiegoś fastfooda, ewentualnie jakiś słodyczy?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Ciagle spac mi sie chce. Czasem mam wrazenie ze jak zasne to tak jakbym odplywala. Budze sie ale nie potrafie wybudzic i znow odplywam. Do tego pochlaniam slodycze w ogromnych ilosciach. Dopiero po slodkim sie uspokajam i jest mi blogo

Powinnam brac leki? Endokrynologa mam za tydz chyba ze ublagam na jutro ale watpie bo mowili ze duzo pacjentow juz ma

Ciagle spac mi sie chce. Czasem mam wrazenie ze jak zasne to tak jakbym odplywala. Budze sie ale nie potrafie wybudzic i znow odplywam. Do tego pochlaniam slodycze w ogromnych ilosciach. Dopiero po slodkim sie uspokajam i jest mi blogo

Powinnam brac leki? Endokrynologa mam za tydz chyba ze ublagam na jutro ale watpie bo mowili ze duzo pacjentow juz ma
Kitki dziewczyny mają racje ze powinna glukoza spaść, może nie do poziomu na czczo ale poniżej po 1h. Ja bym bardziej proponowala diabetologa choć mój diabetolog jest też endokrynologem

Czarna
Ja już w domku.
Następnym razem cię nawiedzę :laugh2:
Byłam u ciebie w mieście tylko chwile .
Byłam w poradni na kariotypach .
Jestem mile zaskoczona ...
Szybko sprawnie i na temat .
Krótka rozmowa i w międzyczsie pobierana krew w tym samym pokoju .
Wyniki za trzy tygodnie .

Czarna
Ja już w domku.
Następnym razem cię nawiedzę :laugh2:
Byłam u ciebie w mieście tylko chwile .
Byłam w poradni na kariotypach .
Jestem mile zaskoczona ...
Szybko sprawnie i na temat .
Krótka rozmowa i w międzyczsie pobierana krew w tym samym pokoju .
Wyniki za trzy tygodnie .

Susana, a jaki teraz masz plan? Będziecie sie starać? Oczywiście jak nie chcesz sie tym dzielić to nie odpowiadaj.

Gabis, jak tam??

A Fondie, pytałam dziś profesor o zastrzyki w udo. Powiedziała, że dopiero po 20 tc.

Dziewczyny, czy dobrze pamiętam, że któraś z Was miała do czynienia z paciorkowcem w drogach rodnych? Jakie były zalecenia i czy SN czy CC?

Gabiś, odezwij się po wizycie.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry