reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witajcie dziewczyny

Gabiś - przykro mi, że ten lekarz tak Cię potraktował :( Nie rozumiem tego jak można się zachować w takiej sytuacji :( Jeszcze te walenie w brzuch, przecież wystarczyłoby jakbyś czekoladę zjadla. Dzis jest nowy dzień, u mnie świeci słońce. To jest słońce zwiastujace dobre wiadomości dla Ciebie :) Bardzo mocno trzymam kciuki i czekam na info. Trzymaj się, powodzenia

fondie - czym się różni badanie prenatalne od polowkowych? Tylko się nie śmiej, bo ja jestem nowicjusz w tej materii ;)

Witam nowa koleżankę

Miłego dnia girlsy :)

reklama
Witam wszystkie Forumowiczki!

Jestem tutaj nowa - pisze od kilku dni na forum w temacie ciąża po poronieniu. Jestem po dwóch poronieniach oba na przełomie 7 i 8 t.c. Nie mam jeszcze dzieci niestety :( Robiłam badania na własną rękę (w sensie zasugerowane przez lekarza) i mam do Was pytanie. Czy jest wśród Was osoba, u której wykluczono chorobę tarczycy, zaspół antyfosfolipidowy, mutacji Leiden, MTHFR, miała badania genetyczne, które wyszły pozytywnie, ma hormony w normie, a jedyne co może niepokoić to zbyt wysoki poziom homocysteiny? Fakt, teraz już ją zbiłam, ale była wysoka.....

Agatush
Witaj .
Tutaj raczej każdej coś dolega z teych badań które wymieniłaś .
Dziewczyny na tym forum robią o wiele więcej jeszcze badań i zawsze jest coś ....
Jaki miałaś poziom homocysteiny??

Jeżeli chodzi o kobiety starające się o dziecko poziom homocysteiny powinien być jeszcze niższy .
Jak po suplementacji metylami zbiłam do 5,6 ..

A jakie preparaty stosowałaś? I ile czasu zajęło Ci zbicie? Ja dawno nie robiłam badań - ostatnie z czerwca. Chcę iść teraz na badanie i sprawdzić czy nie udało mi sie jeszcze zbić. Cały czas przyjmuję leki.

A jakie preparaty stosowałaś? I ile czasu zajęło Ci zbicie? Ja dawno nie robiłam badań - ostatnie z czerwca. Chcę iść teraz na badanie i sprawdzić czy nie udało mi sie jeszcze zbić. Cały czas przyjmuję leki.
Przyjmowałam tak jak wszystkie dziewczyny
Metylowany kwas foliowy
Matylowane b6. b12
Wcześniej brałam zastrzyki z b12 ponieważ miałam duży niedobór tej witaminy .

reklama
hej :)
Witaj agatush, my wszystkie na zbicie homocysteiny stosujemy witaminy metylowe: b9, b6, b12 lub modulatory homocysteiny. Ja badałam w lipcu i miałam 11, ile teraz mam nie wiem, ale caly czas suplementuje wyżej wymienione witaminy

Do góry