reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Może i trochę cwaniaczek kochany z Twojego synka, ale może też zwyczajnie mu te gotowe przetarte dziadostwa ze słoiczka nie smakują. Mi osobiście też nie :-)
Jak moja córka była malutka to robiła to samo co Twój syn. Ja nie neguje gotowych dań ze słoików ale dziewczyny co za problem ugotować samemu i zmiksować. U nas tylko takie jedzonko było cacy. A kaszki to też nie za specjalnie. Ale jak radzi Beatka zmiksuj jabłuszko. Powinno być git :-)
Avita, dobrze że piszesz. Ten strach jest wkurzajacy bo ciągle gdzieś za uszami siedzi.
W ogóle to jakoś tak dziwnie z nami brzuchatkami na forum. Doris i Nafoczka co chwila pisały co u nich, jak się czują, który tydzień zaczęły a nas nowych zaciazonych jest tyle a żadna nic nie pisze, tylko przed wizytą prośba o kciuki i modlitwę. Wiem, że nie wszystkie tutaj może chcą o tym słuchać tak jak oglądać zdjęcia z usg, ale jesteśmy nadzieją dla walczących starajacych się, że się udaje, że jest szansa. Piszcie dziewczyny częściej.
No to się wygadalam.
Burczus gdzie jesteś? Jak badania, jakie plany?
Tęczowa, Marzycielka, Destino ?
Sus wracaj :-)
Doris, Nafoczka śliczne Wasze chłopaki.
Tola Agnieszka P, prosimy o fotki.
Pozdrowienia dla Was wszystkich. Całusy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Witajcie:)
Dzięki Gabiś za wywołanie:)
Ja przez wolne dni staram się jak najmniej spędzać na necie, w związku z tym i na naszym forum.
Teraz nadrabiam(wiecie, na przerwie śniadaniowej w pracy;) ), i jest tego bardzo dużo:)
Piękne fotki dzidziusiów brzuszkowych i tych już po tej stronie brzucha;)
Trzymam kciuki niezmiennie za udane ciąże,za udane badania itd.
Ze swojej strony mogę prosić o nie stwarzanie problemów tam, gdzie ich nie ma:) chodzi o "kłótnie".
Jeśli chodzi o moją osobę to mam wyniki badań MLR i aktywności NK. Dziś o 13:40 mam konsultację telefoniczną z doc.Paśnikiem i zobaczymy co po tych naszych wynikach zaleci. A sądzę,że zleci badania mężowi i szykowanie się na szczepienia. I to jak najszybciej będziemy chcieli zrobić.
Także proszę o trzymanie kciuków za nas:)
buziaki;*

reklama
pieronsko swedzi brzuch szok nie wiem moze sie rozciaga ale swediz jak pieron
Może się rozciąga.
Mnie ostatnio w jednym miejscu swędział i niestety się okazało że się czerwony świeży rozstęp zrobił.
Ja się zarejestrowałam na prenatalne na 7.11. Będzie stres. Czy to jest tylko usg i pobranie krwi ode mnie? Czy jeszcze czegoś się mam spodziewać?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha Witam i już piszę co u mnie po wizycie u doktora przepraszam , że wczoraj nie odpisałam ale jakoś nie miałam ochoty.
Jeżeli chodzi o wyniki męża to doktor powiedział , że nie jest najgorzej tylko
P . ciała przeciwplemnikowe 22,98.
Gorzej ze mną.
P. ciała łożyskowe dodatnie
Ocena cytokin i współczynnika Th 1/Th 2- czynnik martwicy nowotworu 1492,0 - norma to do -1380
P.ciała przeciwplemnikowe ASA- 21,93- dodatnie
Homocysteina - 8,60,
Test limfocytoksyczny - LCT- 0,04
P.ciała przeciw beta -2 glikoproteinie IgM - 24,2 - dodatnie
Aktywność komórek NK po 2 godz - 36,6 %..
Mutacja C677T

Wypisałam tobie tylko to co doktor mi podkreślił co do reszty to nie wiem ale skoro nie zaznaczył to chyba nie najgorzej. Decyzja szczepienia od przyszłego tygodnia . Już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Nie wiem co jest ważne bardziej a co mniej . Nawet nie wiem jak się odnieś do tych moich wyników słuchałam doktora ale nic do mnie nie przemawia.
Dziewczyny proszę o interpretację i rady będę bardzo wdzięczna
Magda1208 napiszę tylko tyle co wiem...
aktywność Nk na pewno trzeba zbić-Intralipidem(dla porównania ja mam 39,2%)
homocysteinę masz nienajgorszą,ale ją się obniża metylami.
masz zrobiony test LCT,a allo MLR?
ja test mam 0,05-dziś się dowiem więcej co to oznacza, to Ci napiszę.
Resztę wyników nie ogarniam,myślę,że ktoś mądrzejszy w tym temacie pomoże to ogarnąć.
Na pewno na każde z tych wyników jest lekarstwo:)
Nosek do góry!

magda musisz sie szczepic na na przeciwloyskowe tylko szczepienia masz zle wyniki takei jak ja i maz powinien brac steryd podczas staran takie mielismy zlecenia od maliny. Ja ci powiem dokaldnie co bo mialam prawie identycznie jak ty
szczepionki az wrosnie mrl - ne wiem jakie masz ale i tak powinnas potem powtorzyc przeciwlozyskowe. Podczas staran maz mial medrol 8mg od 5 do 16dc, ecorton 10mg od testu, fraxi 0,6 od testu acard i metylowowane przed ciaza i w czasie ciazy i 2x luteina to ja mialam przy bardzooo podobnych wynikach. Nk spadlo mi po szczepieniach.
aha i colostrum

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jubilatki, wszystkiego o czym marzycie - by się spełniło [emoji8]

Destino do Ciebie mam słabość, przez to Twoje piękne imię :)

Oooo nie i znowu środa Foczusiu...hahaha

Beri albo Bertha (mylę Was dwie [emoji12] ), któraś z Was pisała mi kiedyś o tym, że siemię lniane działa na endometrium i w połączeniu z migdałami i 400mg wit E dziennie w 7dc (dzień po skończeniu plamienia @) miałam endo 3mm! No u mnie to cud, bo ja 3mm potrafiłam mieć w okolicach owu czyli 15-17dc [emoji6] dziękuję za wskazówkę [emoji8]

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
To musiała byc Beri :) tez skorzystam z tej rady skoro tak ładnie działa!
Czy ma ktoś clo na zbyciu?

Witam kochane

Macie racje z tym ze malo dzielimy sie ciazami...

Teczowa kochana mega mega gratuluje i oczywiscie zaciskam &&&&&& !

Magda zmartwilas mnie wpisem...mam nadzieje ze tak zle nie jest...

Dedtino przykro mi z powodu kotka...ale juz nie cierpi biedak..

Dobrze a wiec prosze:
Moj brzuch w 7 miesiacu
Zobacz załącznik 780984

A to moj synus w 23tc nowszej fotki niemam
Zobacz załącznik 780985

Milego dnia kochane[emoji6]
Ja cos juz spac niemoge...a dzis wczesnie ruszam na wizyte.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ale cudowny brzusio!!! Piękny! I jaka zgrabniocha jesteś! :) kciuki za wizyte!

Bertha Witam i już piszę co u mnie po wizycie u doktora przepraszam , że wczoraj nie odpisałam ale jakoś nie miałam ochoty.
Jeżeli chodzi o wyniki męża to doktor powiedział , że nie jest najgorzej tylko
P . ciała przeciwplemnikowe 22,98.
Gorzej ze mną.
P. ciała łożyskowe dodatnie
Ocena cytokin i współczynnika Th 1/Th 2- czynnik martwicy nowotworu 1492,0 - norma to do -1380
P.ciała przeciwplemnikowe ASA- 21,93- dodatnie
Homocysteina - 8,60,
Test limfocytoksyczny - LCT- 0,04
P.ciała przeciw beta -2 glikoproteinie IgM - 24,2 - dodatnie
Aktywność komórek NK po 2 godz - 36,6 %..
Mutacja C677T

Wypisałam tobie tylko to co doktor mi podkreślił co do reszty to nie wiem ale skoro nie zaznaczył to chyba nie najgorzej. Decyzja szczepienia od przyszłego tygodnia . Już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Nie wiem co jest ważne bardziej a co mniej . Nawet nie wiem jak się odnieś do tych moich wyników słuchałam doktora ale nic do mnie nie przemawia.
Dziewczyny proszę o interpretację i rady będę bardzo wdzięczna
Kochana, ja interpretować nie potrafię tych wyników, ale widzisz, fondie miała prawie identyczne wyniki i jest teraz w szczęśliwej ciąży! Dobrze ze juz wiesz co jest nie tak, bo można sie teraz za to zabrać. Najważniejsze to poznać wroga! Bedzie dobrze :)

Do góry