reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Może i trochę cwaniaczek kochany z Twojego synka, ale może też zwyczajnie mu te gotowe przetarte dziadostwa ze słoiczka nie smakują. Mi osobiście też nie :-)
Jak moja córka była malutka to robiła to samo co Twój syn. Ja nie neguje gotowych dań ze słoików ale dziewczyny co za problem ugotować samemu i zmiksować. U nas tylko takie jedzonko było cacy. A kaszki to też nie za specjalnie. Ale jak radzi Beatka zmiksuj jabłuszko. Powinno być git :-)
Avita, dobrze że piszesz. Ten strach jest wkurzajacy bo ciągle gdzieś za uszami siedzi.
W ogóle to jakoś tak dziwnie z nami brzuchatkami na forum. Doris i Nafoczka co chwila pisały co u nich, jak się czują, który tydzień zaczęły a nas nowych zaciazonych jest tyle a żadna nic nie pisze, tylko przed wizytą prośba o kciuki i modlitwę. Wiem, że nie wszystkie tutaj może chcą o tym słuchać tak jak oglądać zdjęcia z usg, ale jesteśmy nadzieją dla walczących starajacych się, że się udaje, że jest szansa. Piszcie dziewczyny częściej.
No to się wygadalam.
Burczus gdzie jesteś? Jak badania, jakie plany?
Tęczowa, Marzycielka, Destino ?
Sus wracaj :-)
Doris, Nafoczka śliczne Wasze chłopaki.
Tola Agnieszka P, prosimy o fotki.
Pozdrowienia dla Was wszystkich. Całusy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Witajcie:)
Dzięki Gabiś za wywołanie:)
Ja przez wolne dni staram się jak najmniej spędzać na necie, w związku z tym i na naszym forum.
Teraz nadrabiam(wiecie, na przerwie śniadaniowej w pracy;) ), i jest tego bardzo dużo:)
Piękne fotki dzidziusiów brzuszkowych i tych już po tej stronie brzucha;)
Trzymam kciuki niezmiennie za udane ciąże,za udane badania itd.
Ze swojej strony mogę prosić o nie stwarzanie problemów tam, gdzie ich nie ma:) chodzi o "kłótnie".
Jeśli chodzi o moją osobę to mam wyniki badań MLR i aktywności NK. Dziś o 13:40 mam konsultację telefoniczną z doc.Paśnikiem i zobaczymy co po tych naszych wynikach zaleci. A sądzę,że zleci badania mężowi i szykowanie się na szczepienia. I to jak najszybciej będziemy chcieli zrobić.
Także proszę o trzymanie kciuków za nas:)
buziaki;*

reklama
pieronsko swedzi brzuch szok nie wiem moze sie rozciaga ale swediz jak pieron
Może się rozciąga.
Mnie ostatnio w jednym miejscu swędział i niestety się okazało że się czerwony świeży rozstęp zrobił.
Ja się zarejestrowałam na prenatalne na 7.11. Będzie stres. Czy to jest tylko usg i pobranie krwi ode mnie? Czy jeszcze czegoś się mam spodziewać?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha Witam i już piszę co u mnie po wizycie u doktora przepraszam , że wczoraj nie odpisałam ale jakoś nie miałam ochoty.
Jeżeli chodzi o wyniki męża to doktor powiedział , że nie jest najgorzej tylko
P . ciała przeciwplemnikowe 22,98.
Gorzej ze mną.
P. ciała łożyskowe dodatnie
Ocena cytokin i współczynnika Th 1/Th 2- czynnik martwicy nowotworu 1492,0 - norma to do -1380
P.ciała przeciwplemnikowe ASA- 21,93- dodatnie
Homocysteina - 8,60,
Test limfocytoksyczny - LCT- 0,04
P.ciała przeciw beta -2 glikoproteinie IgM - 24,2 - dodatnie
Aktywność komórek NK po 2 godz - 36,6 %..
Mutacja C677T

Wypisałam tobie tylko to co doktor mi podkreślił co do reszty to nie wiem ale skoro nie zaznaczył to chyba nie najgorzej. Decyzja szczepienia od przyszłego tygodnia . Już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Nie wiem co jest ważne bardziej a co mniej . Nawet nie wiem jak się odnieś do tych moich wyników słuchałam doktora ale nic do mnie nie przemawia.
Dziewczyny proszę o interpretację i rady będę bardzo wdzięczna
Magda1208 napiszę tylko tyle co wiem...
aktywność Nk na pewno trzeba zbić-Intralipidem(dla porównania ja mam 39,2%)
homocysteinę masz nienajgorszą,ale ją się obniża metylami.
masz zrobiony test LCT,a allo MLR?
ja test mam 0,05-dziś się dowiem więcej co to oznacza, to Ci napiszę.
Resztę wyników nie ogarniam,myślę,że ktoś mądrzejszy w tym temacie pomoże to ogarnąć.
Na pewno na każde z tych wyników jest lekarstwo:)
Nosek do góry!

magda musisz sie szczepic na na przeciwloyskowe tylko szczepienia masz zle wyniki takei jak ja i maz powinien brac steryd podczas staran takie mielismy zlecenia od maliny. Ja ci powiem dokaldnie co bo mialam prawie identycznie jak ty
szczepionki az wrosnie mrl - ne wiem jakie masz ale i tak powinnas potem powtorzyc przeciwlozyskowe. Podczas staran maz mial medrol 8mg od 5 do 16dc, ecorton 10mg od testu, fraxi 0,6 od testu acard i metylowowane przed ciaza i w czasie ciazy i 2x luteina to ja mialam przy bardzooo podobnych wynikach. Nk spadlo mi po szczepieniach.
aha i colostrum

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jubilatki, wszystkiego o czym marzycie - by się spełniło [emoji8]

Destino do Ciebie mam słabość, przez to Twoje piękne imię :)

Oooo nie i znowu środa Foczusiu...hahaha

Beri albo Bertha (mylę Was dwie [emoji12] ), któraś z Was pisała mi kiedyś o tym, że siemię lniane działa na endometrium i w połączeniu z migdałami i 400mg wit E dziennie w 7dc (dzień po skończeniu plamienia @) miałam endo 3mm! No u mnie to cud, bo ja 3mm potrafiłam mieć w okolicach owu czyli 15-17dc [emoji6] dziękuję za wskazówkę [emoji8]

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
To musiała byc Beri :) tez skorzystam z tej rady skoro tak ładnie działa!
Czy ma ktoś clo na zbyciu?

Witam kochane

Macie racje z tym ze malo dzielimy sie ciazami...

Teczowa kochana mega mega gratuluje i oczywiscie zaciskam &&&&&& !

Magda zmartwilas mnie wpisem...mam nadzieje ze tak zle nie jest...

Dedtino przykro mi z powodu kotka...ale juz nie cierpi biedak..

Dobrze a wiec prosze:
Moj brzuch w 7 miesiacu
Zobacz załącznik 780984

A to moj synus w 23tc nowszej fotki niemam
Zobacz załącznik 780985

Milego dnia kochane[emoji6]
Ja cos juz spac niemoge...a dzis wczesnie ruszam na wizyte.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ale cudowny brzusio!!! Piękny! I jaka zgrabniocha jesteś! :) kciuki za wizyte!

Bertha Witam i już piszę co u mnie po wizycie u doktora przepraszam , że wczoraj nie odpisałam ale jakoś nie miałam ochoty.
Jeżeli chodzi o wyniki męża to doktor powiedział , że nie jest najgorzej tylko
P . ciała przeciwplemnikowe 22,98.
Gorzej ze mną.
P. ciała łożyskowe dodatnie
Ocena cytokin i współczynnika Th 1/Th 2- czynnik martwicy nowotworu 1492,0 - norma to do -1380
P.ciała przeciwplemnikowe ASA- 21,93- dodatnie
Homocysteina - 8,60,
Test limfocytoksyczny - LCT- 0,04
P.ciała przeciw beta -2 glikoproteinie IgM - 24,2 - dodatnie
Aktywność komórek NK po 2 godz - 36,6 %..
Mutacja C677T

Wypisałam tobie tylko to co doktor mi podkreślił co do reszty to nie wiem ale skoro nie zaznaczył to chyba nie najgorzej. Decyzja szczepienia od przyszłego tygodnia . Już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Nie wiem co jest ważne bardziej a co mniej . Nawet nie wiem jak się odnieś do tych moich wyników słuchałam doktora ale nic do mnie nie przemawia.
Dziewczyny proszę o interpretację i rady będę bardzo wdzięczna
Kochana, ja interpretować nie potrafię tych wyników, ale widzisz, fondie miała prawie identyczne wyniki i jest teraz w szczęśliwej ciąży! Dobrze ze juz wiesz co jest nie tak, bo można sie teraz za to zabrać. Najważniejsze to poznać wroga! Bedzie dobrze :)

Do góry