reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bertha dzieki. Jeszcze kolejne pytania. Od kiedy brac acard i clexane? Encorton moj ginekolog uwaza, ze ana sie powtarza w 4 tygodniu ciazy i dopiero jak sie potwierdzi ANA2 bierze sie steryd. Czy ktoras z Was ma uczulenie na Acard i salicylany i ma mutacje? Jesli tak to jak to zostalo rozwiazane. To wszystko dla mnie bardzo wazne. Bo chce sie zaczac starac od nastepnego cyklu.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Acard bierze się non stop przed staraniami, aczkolwiek czytałam że niektóre dziewczyny robią przerwę na czas miesiączki, ja brałam codziennie, a clexane po pozytywnym teście, co do encortonu nie wypowiem się bo nie wiem jak należy przyjmować aby się udała szczęśliwa ciążą, mi dziewczyny doradzały albo po teście pozytywnym lub od paru dni po owu, Marzycielko a masz ana dodatnie?jesli tak to jakie miano?jeśli masz homozygotę to znaczy że masz mutację w 2 allelach czyli po obojgu rodziców ale choć ta lekka mutacja

reklama
Asia, gratuluję udanej wizyty
Gabiś, super że u Ciebie dobrze,
Lamia78, idź do lekarza jakiegokolwiek po dobry lek. Mój gin mówił, że takie infekcje w ciąży powinny byc leczone od razu gdyż mogą przyczynić się do pęknięcia pęcherza płodowego (od infekcji). Nie piszę tego absolutnie aby kogoś przestraszyć tylko ostrzec. Ja miałam w tej ciąży kilka razy, raz dostałam pimafucin i kilka razy nystatynę. Takie infekcje są częste w ciąży ale trzeba je leczyć od razu. Ja zapobiegawczo wdrożyłam sobie sama pewne leczenie i pomagało.
Zanka, ojej, strasznie dużo przeszłaś, wspłczuję i światełka dla Twoich aniołków. Z tego co piszesz, ma Leidena więc Clexane co najmniej 0,8 powinnaś dostawać. Zauważyłam, że nie brałaś encortonu ani metypredu. Co do lekarza, to mi ciężko się wypowiedzieć i cokolwiek doradzić, bo ja do Maliny nie jeździłam.
Susana, gdzie Ty jesteś???
Marzycielka, ja nie pomogę, bo się w ogóle na tym nie znam.
Mickey, ja Acard zawsze odstawiałam na czas@
Pozdrawiam Resztę Dziewcząt!!!

Mickey ANA2 1:320. Typ swiecenia jaderkowy. Genetyk powiedzial, ze to sie leczy i to nie jest bardzo powazna mutacja.

Marzycielko jeśli nie masz typowych objawów chorobowych co do ana to dobrze bo każdy obraz świecenia odpowiada różnym chorobom jeśli towarzyszą im objawy chorobowe, poważna mutacja dla Ciebie to to nie jest zdaania genetyków co do tych mutacji są podzielone jedni zalecają clexane inni nie, ale jak by nie patrzył napewno formy metylowe witamin z grupy b

Zanka witaj. Bardzo mi przykro.

Kochane teraz ja potrzebuje Waszej opinii i pomocy. Mam wyniki badan z genesis. Mutacja a1298>c oraz wariant 4g-5g inhibitora aktywatora plazminogenu. Jak dalej?

Czy mozeci mi wstawic link na iherb zebym juz kupila witaminy metylowe

Proszę to jest wit b6, ja ją brałam 3x
Link do: Country Life, P-5-P (Pyridoxal 5' Phosphate), 50 mg, 100 Tablets

Mam nadzieje ze pojawi ci się od razu przelicznik w płn, jeśli nie to ustaw language

Ja acard brałam caly czad a steryd po owu, clexan po tescie

Zanka witaj oj masz bardzo duzo przejsc :( Doris słusznie sugeruje steryd i większą heparyne.
Możesz wejść na pokrewnych wątek i poczytać jakie badania robilysmy i co nam pomoglo

https://www.babyboom.pl/forum/temat/poronienia-nawykowe-przebieg-ciazy.80388/

Ostatnia edycja:
Nafoczka pieknie dziekuje ;-*

Ide spac jutro musze do pracy. Caly czas trawie wyniki i z wrazenia spac nie moge. jutro zapisuje sie do innego ginekologa. Mam jeszcze pytanie czy chodzicie do hematologa i leczycie sie u niego? Chodzi mi oczywiscie o mutacje? I czy zastanawialyscie sie odnosnie badan mutacji Waszych dzieci.

reklama
Do góry