reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kurcze to dlaczego lekarze nie uznają tych kwasów metylowych nie rozumiem a u mnie w aptece babka takie oczy wystawiła i mówi że wogole nie wie co to:)) a te z neta to napewno bezpieczne
Tak one sa bezpieczne w Polsce jest firma solgar i swanson te formy biorą weganie bo maja dietę skromna że tak powiem.
Decyzja należy do Ciebie oczywiście mozesz skonsultować z lekarzem genetykiem ale nie powie ci nic innego niż my tu ale dla św spokoju i clexan na ryczałt :-) :-)

Za wszystkie wizytujace zaciskam kciuki

reklama
Dziewczyny
Ja też trzymam kciuki za wasze wizyty .Foty prosze mi tu potem powstawiać !!!!
Dokładnie!! Kciuki i zdjecia poprosimy!! :)

Kurcze to dlaczego lekarze nie uznają tych kwasów metylowych nie rozumiem a u mnie w aptece babka takie oczy wystawiła i mówi że wogole nie wie co to:)) a te z neta to napewno bezpieczne
Zagranica sa pol wieku do przodu i we wszystkich publikacjach nt MTHFR jest absolutny zakaz zwykłych witamin, tylko metyle. W Polsce jeszcze o tym nie wiedza..

dziewczyny podpowiedzcie bo zglupialam. chcialam sprawdzic cene ana 1,2 i 3. i tyle ich jest ze teraz nie wiem ktore to są. cyfra na koncu to cena.

ANA jądrowe (ANA) 39
ANB jądrowe -Immunoblot (ANA IB) 120,
HEP jądrowe Hep -2 (ANA-Hep-2) 71,
DNA jądrowe ds DNA (ANA-ds DNA)+ nukleosomy(ANA-ds. DNA-NCx) 55,
RNP jądrowe nRNP (ANA-nRNP-Ab) 60,
SCL jądrowe Scl-70 (ANA-Scl-70-Ab)60,
ASM jądrowe Sm (ANA-Sm-Ab)60,
SSA jądrowe-SS-A/Ro (ANA-SS-A/ Ro-Ab) 55,
SSBjądrowe-SS-B/La (ANA-SS-B) 55.

Najlepiej te matylowane formy ale one są rzadko w aptekach i nie chodzi o recepte tylko o to ze mało kto o nich wie.
Jeśli u siebie nie znajdziesz to kupisz kwas i B12 na wysyłkę w tej:
17-8533053
Foczusiu kupilam kwas w tej aptece dzisiaj koszt 33zl za 100 szt ale 400mcg.
A b6 maja tylko ze swansona koenzym.
I dowiedzialam sie ze formy metylowe witamin i kwas mozna dostac w aptekach homeopatycznych ktorych w pl jest kilka.

Foczusiu kupilam kwas w tej aptece dzisiaj koszt 33zl za 100 szt ale 400mcg.
A b6 maja tylko ze swansona koenzym.
I dowiedzialam sie ze formy metylowe witamin i kwas mozna dostac w aptekach homeopatycznych ktorych w pl jest kilka.
To nie taka zla cena bo na Iherbie 400mcg jest po 39.95 zł + przesyłka i cło.
800mcg jest po 51 wiec nawet jak będziesz brać po dwie to I tak niewielka strata o ile z clem wyjdzie strata :*
A te specjaly tez są często w sklepach ze zdrową żywnością i solgar i now.

Asia, Lamia, Fondie i Gabis myślę o was! Mickey o Tobie również , ty wiesz :*

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, dziś jednak się umowiłam na wizytę. Lekko pobolewa mnie brzuch (może jelita, może nie). Stwierdziłam, że nie będę tego bagatelizować. Wolę sprawdzić. Odruchowo sprawdzam, czy nie plamie.
I spytam jednocześnie czy wolno mi wyruszyć w podróż do rodziny K. ale 200 km od nas. Mieliśmy też w planach podróż na Jasną Górę zostawić tam swoje intencje. Wolę jednak, żeby mnie zbadała. Proszę o modlitwę i kciuki dziś.

800mcg jest po 50 wiec nawet jak będziesz brać po dwie to i tak ok
Wlasnie mi tam mowila ze w sklepach ze zdrowa zywnoscia tez mozna dostac ale to tez wybrane sklepy
800mcg jest po 50 wiec nawet jak będziesz brać po dwie to i tak ok

Powodzenia brzuchatki:)
Fondie napisz wieczorem jak po wizycie.
Asiu , będzie dobrze <3
Nafoczka , dzisiaj pierwsza podwyższona temperatura (14 dc), wiec 2 dni wcześniej niż standardowo (przed poronieniem).
Ja za tydzień robie mutacje, także już obyczajami te sklepy z metylami, a najwyżej jak coś wyjdzie nie tak, to będę was prosiła o radę z dawkami. Buziaczki:*

reklama
Powodzenia brzuchatki:)
Fondie napisz wieczorem jak po wizycie.
Asiu , będzie dobrze <3
Nafoczka , dzisiaj pierwsza podwyższona temperatura (14 dc), wiec 2 dni wcześniej niż standardowo (przed poronieniem).
Ja za tydzień robie mutacje, także już obyczajami te sklepy z metylami, a najwyżej jak coś wyjdzie nie tak, to będę was prosiła o radę z dawkami. Buziaczki:*
Chwalisz się chwalisz a wykres nie uzupełniony :p
Lecę w maliny (nie w krzaki i nie do Maliny tylko zbierać takie małe, czerwone owoce i w sam raz na "malinowe mleczko" :)

Do góry