reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

witam po świętach.
Misiejku alokin Zula co u WAS? ino zaciążyły a już wywiało na amen!!!!!
truskaweczko i jak pompa działą ?
Neli juz 17 ale to przeleciało!!!!!!
adidko no to potrus łądnie przybiera

reklama
Hej Dziewczyny
Przed Świętami miałam 3 dni kryzysu-byłam przekonana że nic z tego nie będzie ale w piątek był jeden z najszczęśliwszych dni.
Dzidzia miała 6mm i piękne bijące serduszko które widziałam i słyszałam. Dziś 7t1d!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale od niedzieli znowu kłucie w p... , po prawej stronie brzucha- ból promieniujący na biodro i plecy-i tak każdy dzień!!!!!!! Znów dól!!!!!!:-(
A dziś odebrałam wyniki badań krwi i BECZ!!!
LIMFOCYTY 4,7 ( z ref 1,4-3,5)
NEUTROFILE 10 ( z ref 2,5-7 )
LEUKOCYTY 15,801!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( z ref 3,8-10 ) :szok: Coś tam wyczytałam na pocieszenie że w ciąży może być wyższy ale aż tyle-znalazłam coś ze heparyna może zawyżać?
Napiszcie jak było u Was ?
Jutro jadę do Maliny-może mnie uspokoi-albo i nie:-(

Ostatnia edycja:
Alokin, pisalysmy chyba ciut wczesniej, że to normlane :) ja mialam 13 tys., teraz mam 12. I ti normalne w ciąży. Jutro oczywiscie dopytaj o wszytsko, ale spokojnie. Kłucia są i będą - bo macica się rozciąga i wszystkie więzadła :)
A poza tym gratuluję ślicznego serdusia!!
I głowa w górę!

Alokin super, super, super :-)
Leukocytami się nie przejmuj, każda z nas ma je chyba ponad normę, ja przy takim zakresie jaki podałaś mam 12,5 tys. czyli niewiele mniej od Ciebie. I wierz mi że ani moja ginka tutaj ani Malina nie widzą w tym nic złego. Neutrofile też mam powyżej normy i limfocyty poniżej normy i to sporo bo 12 % przy zakresie (20-45%) ale tak jest podczas brania encortonu i jakoś się tym nie przejmuję.
Kłucia w pachwinach i po bokach też są normalne bo naciągają się więzadła kiedy rośnie macica. Mnie przeszywa taki prąd jak kichnę albo się przeciągnę i tak jest cały czas:)
Doszczepiasz się??

Neli może i faktycznie to normalne, nie wiem .....W ciąży z Alą tak nie miałam i dlatego wiążę to z encortonem. No ale w pierwszej ciąży to ja generalnie nic nie miałam hehhe:-) Ta jest kompletnie inna.

Aditko no to rośnie Ci zuch chłopak!!!

Zula no właśnie cosik zamilkłaś.....

Ja zamówiłam pessar - 170 zł ale czego się nie robi żeby było dobrze....Zaraz jadę na podgląd malucha :) Niby to już 14tc ale i tak gdzieś tam się cykam że usłyszę wyrok -wiecie jaki bo nawet tego nie napiszę...AFP powtórzyłam żeby mieć już czyste sumienie i jest idealne jak na ten tydzień ciąży :-D A w moczu nadal pojedyncze bakterie. Pogadam z ginką czy to w czymś przeszkadza, no i nie wiem czy przyznać jej się teraz do pessara czy dopiero jak już go będę miała....Chyba później jej powiem bo jeszcze różnie może być.

Ostatnia edycja:
Dzięki za info-jak by nie było człowiek się boi białych krwinek-jeszcze przy naszych szczepieniach-różnie może być ale tak doszczepiam się- nie ma wyjścia .

Alokin Gratuluję serduszka i 6mm cudu. Co do Badań ja cła ciąze mam podwyższone Crp i leukocyty,Jestem po 4 antybiotykach,pobycie w szpitalu nie szczepiłąm sie w życiu i sa podwyzszone, a co dopiero wy jak sie szcepicie. wogóle sie tym nie przejmuj. Głowa do góry i wież w swojego maluszka
Zulus a ty byłas juz zobaczyć czy te twoje 2 pecherzyki maja serduszka?
Enya ciekawe co tam w brzuszku siedzi, a passer pomoże napewno

Alokin bardzo się cieszę z serduszka... dołączam do Kairy uwierz w to dzieciątko !!!!
Aditko rośnij zdrowo :tak:
Enya, Neli jak ten Twój suwak szybko biegnie ... jakby wczoraj pisałaś że się udało ;-)
Misiejek co tam słonko u Ciebie ??? nie wymyślaj już nic ;-) tylko odpoczywaj....
Zuluś odezwij się ... Twoje milczenie jest nie okropne :sorry:.... zdaj relacje jak tam nasze koffane bliźniaki :tak:
Truskawko morza tylko zazdroszczę ... zwłaszcza w taką pogodę :-D
Gosia dzięki za podpowiedź z tym EBV ... oczywiście zrobiłam i teraz czekam na wyniki :sorry:
TSH już mi spadło do 1,34 :tak::tak::tak: witaminka D tez lekko podskoczyła już mam 21 (ale do normy jeszcze daleko >30)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny poświątecznie ;-)

reklama
Witajcie kochane Ciężaróweczki, staraczki....

Jeszcze przed świętami zrobiłam sobie witaminę D i co? Też mam poniżej normy! Dziś zakupiłam kolejną porcję femibion natal 1 i dodatkowo Immuno Colostrum Dzięki Gogacku za podpowiedź:-)

Pompeczka działa, a nowy pilocik to istne cudo... przelicza, mierzy...a najważniejsze przypomina o pomiarach cukierkowych...
Przeszłam na dietę o niskim IG zakupiłam orzechy brazylijskie, nerkowca, żurawinkę.... Mam nadzieję, że i mnie tym razem się uda:) Już nawet nie chodzi o to by zrzucić kilka kilo... tylko być dobrze przygotowaną....

Nawet nie wiecie ile optymizmu mi przysparzacie każdego dnia... pierwsze, co robię rano... wchodzę na Nasze forum i czytam.... i buzia się śmieje... i jak rozmawiam z T to mu opowiadam... Zna wasze nicki:-D

ZULA hop hop.... Ciocia bliźniaków chciałaby wiedzieć jak się czujecie:)))):-D

Na plaży ludzie sie opalają... dzieci biegają po morzu....

A pod moim domem biega stadko dzików... szok!
Pozdrawiam Was kochane dziewczyny...

Szczęśliwa Truskawka...

Do góry