reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

nafoczka obydwoje mamy rh+ z mezem wlasnie;/ no nic poczekam do jutra jutro malina da znac co ijak
Fondie a nie bardzo wiem o co chodzi z tym badaniem ja też mam grupę rh+ mąż nie wiem ale mi lekarz mówił, że gdybym miała rh- to jest problem ???chodzi tylko o konflikt czy inne przeciwciała?

reklama
paula nie wiem wyszedl mi wynik dodatni pan laboratorant powiedzial, że moj organizm zwalcza zarodek bo ma inna grupe krwi i pytal czy bylam leczona krwia(czyli nie ominalo mnie to pytanie hehe bo za 1 razem nie pytal) ja mam arh+ a maz 0rh+ nie wiem czy przy grupie zero wogole mozna cos wytworzyc. Czytalam troszke ze po przetoczeniach moze do 3 miesiaca wychodzidz dodatni ja mialam 2tygodie temu szczepienia dawca+maz pewnie jakies dostalam z grupy rh- i moze pozostalosci. Na szczescie jest napisane "wynik bardzo slabo dodatni" kontrola za 4 tygodnie. No malina madry chop wiec pewnie cos wymysli teraz sie ciesze ze nie lecze sie sama tylko u niego:)
dlatego pytam czy takowe przypadki po szczepieniach maja prawo bytu:)
kwiatuszek riri i reszta po szczepieniach mielscie te przeciwciala?

Fondie, jaka grupe krwi ma maz, a jaka Ty?

Edit. Juz doczytalam.
Fondie chyba szczepienia cos namieszaly, bo niemozlewe zebys przy swojej grupie krwi miala konflikt z grupa krwi meza.
Moze te szczepienia od dawcy[emoji53]
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Fondie a nie bardzo wiem o co chodzi z tym badaniem ja też mam grupę rh+ mąż nie wiem ale mi lekarz mówił, że gdybym miała rh- to jest problem ???chodzi tylko o konflikt czy inne przeciwciała?
Konflikt to inaczej przeciwciała a u Fondie nie wiem skoro mają tą samą grupę. Może faktycznie przez szczepienia. W takim wypadku podaje się zastrzyki na konflikt

ja mam A rh+ a maz 0 rh+
nie wiem skad to . Nawet jakbym ja miala a a maz b to moze do tych pdgrup da sie cos wytworzyc ale do grupy 0 chyba nie da sie bo ona moze byc przetoczona kazdemu wiec nie zrozumiale todla mnie troszke.
chyba ze zaplodnili mnie kosmici to nawet ma sens bo moj m ponoc mial slabe nasienie hahaah

ja mam A rh+ a maz 0 rh+
nie wiem skad to . Nawet jakbym ja miala a a maz b to moze do tych pdgrup da sie cos wytworzyc ale do grupy 0 chyba nie da sie bo ona moze byc przetoczona kazdemu wiec nie zrozumiale todla mnie troszke.
chyba ze zaplodnili mnie kosmici to nawet ma sens bo moj m ponoc mial slabe nasienie hahaah
Fondie jak masz grupe Arh+, to mogli Ci dac szczepionki od dawcy z grupa Arh- albo 0rh- i moze przez to wyszedl Ci dodatni odczyn kombsa. Nie wiem[emoji53]
Ale nam zagadke zrobilas[emoji6]

starwbelka wlansie dlatego moze byc bardzo slabo dodatni i to nie zwalczam dzieciatka bo ma dobra grupe krwi tylko moze jakie spozostalosci sa po wlasnie czyjejs rh- pewnie malina to oleje i kaze powtorzyc po 4 tyg. dlatego chyba takei wazne jest zeby mowic czy mialo sie przetaczanie.Ten laboratorat mowil, że moze byc taka pozostalosc ale nie wiem czy nie ebdzie trzeba zabdac grupy krwi dzieciatka..no nic to chyba nie takie grozne malinek da rade

starwbelka wlansie dlatego moze byc bardzo slabo dodatni i to nie zwalczam dzieciatka bo ma dobra grupe krwi tylko moze jakie spozostalosci sa po wlasnie czyjejs rh- pewnie malina to oleje i kaze powtorzyc po 4 tyg. dlatego chyba takei wazne jest zeby mowic czy mialo sie przetaczanie.Ten laboratorat mowil, że moze byc taka pozostalosc ale nie wiem czy nie ebdzie trzeba zabdac grupy krwi dzieciatka..no nic to chyba nie takie grozne malinek da rade
Fondie, mi sie wydaje ze te szczepionki sfalszowaly tylko wynik Combsa, a u Ciebie wszystko jest ok. Przeciez grupa krwi Ci sie nie zmienila.
Malina juz tam wie co robi i jakie szczepionki daje.
Kiedy masz Maline?

reklama
Immunologia jest ciężka, szok ja tego nie ogarniam:szok::szok::szok:

Do góry