ja mialam dwa cykle przed chyba jkos tak bromka polowke od maliny zleconego. I jak zaszlam w 4 tygodniu malina mowil, żeym dostawila z dnia na dzien a mi.lewicz kazal odstawic wraz z 6 tygodniem i ja sie bałam strasznie odstawic wiec odstawilam wraz z 6 tygodnie i trzy dni wczensiej jadlam pol polowki (cwiatke ) az odstawiałam. Mam mail od mojej endo wkleje ci kawalek : "także bromergon, mała dawka, można odstawiać z dnia na dzień, ok. 6-8 tyg." ale chodzilo o moja dawke mala . Mnie malina kazal z dnia na dzien bo mowil,że prl w ciazy anturalnie rosnie wiec nie wiem czy twoje badania beda miardajne juz teraz;/ a co twoj endo na to niech on ci zdecydujeFondi napisz jak u ciebie z bromergonem?
odstawiłas? kiedy? zmniejszałaś dawki czy od razu?
reklama
lamia ja nie chce ci mieszac bo konowal z katowic np. w ciazy straconej kazla znim byc do 12tc a moja endo mowila ze okolo 6 najpozniej sie zaczyna odstawic. nie wiem kochan nie chce byc odpowiedzialna za takie odstawianie ja bym chyba przed 6 tygodniem zaczela brac po polowce ze 4/5 dni potem ze trzy dni cwiartka i zeszla calkowicie. ale ja zawsze odstawialam jak mi kazano wiec nie chcezeby bylo na mnie. Moge ci dac namiar na moja super endokrynolozke albo w sobote ide do niej to popytam tak miedzy slowami jakto powinno byc przy wczesniejszej ciazy moze cos ci pomoge bo nie bede mowic ze znjaoma bo powie ze badan twoich nie zna. Bo wiesz jak masz nadczynnosc to i najczesciej hiperprolaktynemie. no i masz po obciazeniu bromka czy twoja pierwsza prl jest wysoka bo to tez wazne
lamia78
Fanka BB :)
Dzięki fondi -nie przejmuj się na pewno nie będę cię obwiniać ja i tak sama wszystko zdiagnozowałam i biorę wg tego jak zadecyduję ,bo u mnie w mieście to konowały !!!! zapisałam sobie twoją propozycję i chyba tak zrobie. Ale jak bys w sobotę podpytała to byłabym wdzięczna
aha- prl po obciążeniu nie kazała robić ,prl mam ok 400 badana w biochemicznej 14 dpo, gdzie brałam 1/2 bromergonu (92-496) teraz już 26 dni przed tym testem biore 1x1.wczesniej miałam kwiecień-671 ,maj -573.
no i steryd!!! mam metypred i nie wiem jak brać i ile? myślę żeby zacząć od 16 mg i będę zmniejszać ok 13 /14 tc jak dotrwam
aha- prl po obciążeniu nie kazała robić ,prl mam ok 400 badana w biochemicznej 14 dpo, gdzie brałam 1/2 bromergonu (92-496) teraz już 26 dni przed tym testem biore 1x1.wczesniej miałam kwiecień-671 ,maj -573.
no i steryd!!! mam metypred i nie wiem jak brać i ile? myślę żeby zacząć od 16 mg i będę zmniejszać ok 13 /14 tc jak dotrwam
Lamia - przede wszystkim gratuluje i jesli moge sie wtracic co do bromka to ja bym zaczela odstawiac jak sprawdzisz ze beta dobrze przyrasta. Ja bralam 1/2 tabl i najpierw zeszlam do 1/4 tak z 3 dni pobralam a pozniej odstawilam. Jak bierzesz cala to tez bym stopniowo schodzila tak po 2-3 dni mniejsza dawka.
Prl nie badaj w ciazy bo mega rosnie. I tylko sie zestresujesz.
A i bierz progesteron bo przy wysokiej prl progesteron jest niski. Moj gin dawal mi lutke 100 ze niby najlepsza bo wchlania sie gdzie potrzeba ale zle tolerowalam i przeszlam na dupka 3x1. A jak dostalam plamien to 3x2. Jak plamiemia ustaly to znow wrocilam do 3x1. Powodzenia. Bedzie dobrze[emoji3]
Prl nie badaj w ciazy bo mega rosnie. I tylko sie zestresujesz.
A i bierz progesteron bo przy wysokiej prl progesteron jest niski. Moj gin dawal mi lutke 100 ze niby najlepsza bo wchlania sie gdzie potrzeba ale zle tolerowalam i przeszlam na dupka 3x1. A jak dostalam plamien to 3x2. Jak plamiemia ustaly to znow wrocilam do 3x1. Powodzenia. Bedzie dobrze[emoji3]
powteirdzam slowa kitki ma racje progesteronie to wazne! i moz efaktycznie wczesniej schodz ale z tego co czytalam tood serduszka czesto schodza z bromka i odstawiaja a ty masz jedna cala wiec moze wczensiej juz zmiejsz sprobuje cos popytac ale nie daje gwarancji ze mi pomoze ta babka cos bo opowiedzialnosci nie ebdzie chciala brac
Fondie ja plamiłam bardzo długo, prawie codziennie i to sporo tak na brązowo. Dopiero po założeniu pessara ustało.
Ja od soboty mam biegunkę i straszne mdłości a dziś brązowe upławy na wkładce i papierze, już umyłam głowę i torba też spakowana, jestem gotowa na szpital.
Ja od soboty mam biegunkę i straszne mdłości a dziś brązowe upławy na wkładce i papierze, już umyłam głowę i torba też spakowana, jestem gotowa na szpital.
Agnieszka to trzymamy kciuki aby wszystko bylo dobrze. Może to nic takiego
Lamia trzymam kciuki, tak jak za Asie i Paule bo to teraz dla was najtrudniejszy czas. Lamia ja brałam 8mg metypredu w jednej dawce tj tak jak 10 encortonu, od trzeciego dnia po owu do 12tc
Julia jak u Ciebie, no nie zaglądałam dawno na drugi wątek?
A ja? Cóż maż mnie chyba spakuje i wystawi za drzwi, a już na pewno wymieni na lepszy model bo gin jeszcze przez miesiąc zakazał seksu.. NIEEEEEEEE!
Lamia trzymam kciuki, tak jak za Asie i Paule bo to teraz dla was najtrudniejszy czas. Lamia ja brałam 8mg metypredu w jednej dawce tj tak jak 10 encortonu, od trzeciego dnia po owu do 12tc
Julia jak u Ciebie, no nie zaglądałam dawno na drugi wątek?
A ja? Cóż maż mnie chyba spakuje i wystawi za drzwi, a już na pewno wymieni na lepszy model bo gin jeszcze przez miesiąc zakazał seksu.. NIEEEEEEEE!
reklama
dzięki dziewczynki , a co z metypredem?
Może któraś brała? kiedy brac i jaką dawkę?
Moja kumpela brała do 12 tc
Bidulka
Podziel się: