reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Balalajka witaj. Przykro mi z powodu strat. Clexan mialas na pewno za niski. Susana ma V- Leiden i brała 0,8 przy wadze jjakiejs 50pare kilo. Dziewczyn z mutacjami Mthfr biorą kwas i witaminy b6,b12 metylowe zamawiane na i herb.w Polsce są rzadko spotykane a jak są to o mniejszych dawkach i drogie. Dzięki temu że masz Leiden a należy Ci się zniżka na clexan.

reklama
Czuję po kościach że nic z tego nie będzie:(:(:(
został mi jeden test i zrobiłam....kreska bledsza:-( :(
O 13 wynik bety.....

lamia na tym sie nie opieraj mnie beta rosla a kreska ani rusz albo bledsza juz sie oduczyłam porownywac bety na testach. mnie tylko cyce bola i to wszystko;/ te zjakos specjalnie nie czuje ciazy. a dzi spowinna byc beta kolo 6tys juz

Bertha, Ty, ja i Beata stworzymy trio ciążowe!!! :D mam nadzieje, że wkrótce!!!!
Nad morzem pada od rana, mam już dosyć gry w karty tym bardziej że ciągle przegrywam :(.
Koleżanka jutro wraca i było z nią całkiem dobrze.

Fondie, Lamia wiem jaki to stres ale nadzieja zawsze jest i wiara że będzie dobrze:yes::tak:

A ja mam dziś 10 rocznicę ślubu!!!:D

Kitki clexane ginekolog przepisal mi profilaktycznie od pozytywnego testu, bez refundacji bo jeszcze wtedy nie wiedzial ze mam ANA dodatnie, a teraz niedawno dowiedzialam sie dodatkowo o trombofilii wiec samo clexane i acard to dla mnie za malo jak widac.
30paula30 troche sie zmartwilam Twoimi slowami, ogolnie od zawsze czulam ze cos mi jest ale nie trafialam na odpowiednie osoby, ktore chcialy by mi pomoc, dopiero te 3 poronienia zmusily mnie do diagnostyki. MTHFR - C677T, a Leiden - G1691A, teraz gdzies wyczytalam ze powinnam przyjmowac wysokie stezenie kwasu foliowego, moja hematolog jeszcze nie widziala tych wynikow a juz mi przypisala 15mg foliku, ciekawe czy to cos pomoze.
ANA 3 jeszcze nie robilam, na dniach je planuje..
Balalajka nie chciałam Cię zmartwić tylko napisałam że konieczne jest abyś znalazła naprawdę dobrego lekarza bo niestety z naszymi przypadłościami mało kto sobie radzi...ja też mam mutację ta gorszą c677t, ANA3 mam dodatnie, podwyższone pc kardiolipinie i hashi i już nawet niewiem co jeszcze... najważniejsze że znasz Twojego wroga i wiesz już jak walczyć... tak jak Bea pisała większa dawka clexane, dużo kwasu foliowego, metyle i do dzieła;)

reklama
Do góry