reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziękuję, ja do Dr Rajtar - Ciosek, póki co to jedyny lekarz (lekarka), który konktetnie mną pokierował na badania. W moim rodzinnym mieście z ust lekarza padły słowa: Dwa poronienia pod rząd praktycznie się nie zdarzają, ja się z tym nie spotkałem...

reklama
Kas ja mogę polecić Ci dr Milewicza .Przyjmuje w Krakowie na ulicy Sadowej. Jest specyficzny ale i skuteczny .A co do mlr,tak jak Fondie napisała, kobiety z 0 też rodzą dzieci. Ja mlr miałam około 17 a 6 ciąża zakończyła się szczęśliwie .

Witam Was dziewczynki i nowe również
Fondie co prawda narazie ma prawo do świrowania ale ja jestem przekonana że będzie dobrze i teraz dzidzie się doczeka, tak jak i strawberka czułam że będzie chłopiec bo nie ma wogóle objawów typu wymioty;)
Kas jesli chodzi o allo mlr to faktycznie bardzo niskie, ale pytanie w których tc poroniłaś bo jesli był to np 4 tc to tu allo mlr ma znikome znaczenie bo wtedy jeszcze organizm nie wytwarza tych przeciwciał, one zaczynają się wytwarzać chyba od 6 tc czy 7 tc jesli ktoś się orientuje to mnie poprawić jeśli się mylę, a w 2 ciąży brałaś jakieś leki?
z tego co czytałam również polecam Milewicza, a i Przybycienia oczywiście:biggrin2:
Witaj Madziu, skarbie a powiedz mi bo masz podobne allo mlr tzn miałaś do mojego na jakim etapie u Ciebie kończyły się ciąże tzn który tc?
Nafoczka zdrowiej szybciutko co by Twoi męzczyźni się za bardzo nie stęsknili za Tobą,

Cześć Dziewczyny :)

Fondi Słonko, ile bym dała, by być na twoim miejscu. Wierz mi, nie szukałabym dziury w całym, choć strach by mi towarzyszył, a jednak cieszyłabym się. U mnie w żadnej ciąży w 4 tyg nie było widać pęcherzyka. Tylko macicę gotową do przyjęcia zarodka. Kobieto ciesz się, że się udało. Wiele z nas zamieniłoby się z tobą na ten strach i obawę, ale z brzuszkiem. Oj uwierz... dziecku, że chce mamy

Witam nowe koleżanki.

Kas, jestem z Krakowa. Obecnie chodzę do Milewicza. Jest nie drogi, jest ginekologiem endokrynologiem, jest specyficzny, ale to się da obejść. Dużo ludzi do niego chodzi, w tym czasem fondi, choć dla niej jest kołem ratunkowym ;) Obecnie jestem na etapie starań, ale u mnie nie takie to proste. Mamy jeszcze miesiąc, a potem spróbujemy stymulacji. Tym bardziej, że teraz zaczęłam pracę i za miesiąc zmienią mi umowę. W sumie dobry czas. I chyba tylko dlatego nie szaleję, choć ciężko mi każdego dnia bez moich dzieci.

Dziewczyny, czy oprócz Sachy znacie dobrego hematologa w Kraku?

Paula wszystkie 5 ciąż kończyło się na przełomie 5|6 tygodnia .
Czyli podobnie jak i u mnie, zastanawiam się czy na własną rekę nie wziąć encortonu Magduś poradź ja mam ewidentnie problem z ANA ( ana 3 też dodatnie) ale P powiedział nie teraz wogóle w ciąże zajść nie mogę, czy znacie lekarza który by mógł mnie poprowadzić na encortonie?Milewicz? czy on tez jest przeciwny?

On też jest przeciwny .Ja brałam wbrew niemu encorton .A czy lekarz pierwszego kontaktu nie wypisze Ci recepty ?
Co jeszcze wyszło Ci nie tak w badaniach ?
Ja na mlr u Milewicza dostałam pregnyl .
Destino ja niestety nie znam,ale teraz przyszło mi do głowy,że tam gdzie przyjmuje Sydor na NFZ , wybacz zapomniałam nazwy ulicy mimo że robiłam tam badania,przyjmują też hematolodzy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
On też jest przeciwny .Ja brałam wbrew niemu encorton .A czy lekarz pierwszego kontaktu nie wypisze Ci recepty ?
ostatnio wzięłam go na litość i powiedział że wypisze ale jak brać, stosować ?bo to zapewne zależne od wagi?i jaki steryd encorton , metypred? bo podobno są które mają mniej skutków ubocznych? mój lokalny gin mi powiedział że mi może dać 5mg ale to dawka która mi nie zaszkodzi i nie pomoże stwierdził...

30 paula, u mnie obie ciąże skończyły się dokładnie w tym samym czasie, przełom 6-7 tygodnia. Pęcherzyk zawsze zbyt mały do wieku, niecharakterystyczny kształt, brak widocznego zarodka, praktycznie żaden przyrost BhCG. W drugiej ciąży tylko luteina... Tak jak pisałam, lekarze w moim rodzinnym mieście nie widzą problemu, wg nich to prawa natury...

reklama
30 paula, u mnie obie ciąże skończyły się dokładnie w tym samym czasie, przełom 6-7 tygodnia. Pęcherzyk zawsze zbyt mały do wieku, niecharakterystyczny kształt, brak widocznego zarodka, praktycznie żaden przyrost BhCG.
no to musisz znaleźć lekarza który Cie dobrze poprowadzi, bo to immunologia zapewne jest tą przyczyną, robiłaś ANA? pod kątem zespołu antyfosf.? u mnie beta też zawsze była mała co prawda był przyrost ale mała, noi zawsze zarodek miał opóżnienie,
Magda u mnie oprócz ANA dodatnich wyszły podwyższone pc. kardiolipiniowe w grupie igg, hashimoto i napewno problem z krzepliwośćią - dawniej puchły mi ręce i nogi w lecie teraz już nie odkąd biorę acard

Do góry