reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam dziewczyny dołączam do wątku z wiadomego względu :( dwa poronienia plus dwie ciąże biochemiczne mieszkam w UK wiec zakres badań miałam ale napewno nie tak szczegółowy jak w Pl wyniki badań ok wiec nie wiem jaka przyczyna mam jedno dziecko ciąża planowana bez żadnych komplikacji jestem załamana i tracę nadzieje ze zajdę w ciąże i donoszę ja , większość mi mowi odpuść i ciesz sie z tego co masz ale nie potrafię :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Witam Cię strasznie mi przykro my tu jak nikt wiemy co przeżywasz i większość z nas nie zna przyczyny strat. Jakie miałaś robione badania wiem ze jak mieszkasz w uk to trudniej ci się diagnozować

reklama
Porzeczka tutaj do 3 miesiąca ciąża dla lekarzy nie istnieje , inaczej jest w Pl szczegółowe badania plus leki jeśli cos jest nie tak a tu lekarze mówią ze mam pecha po raz 4 ? Musi byc gdzieś przyczyna ?

Porzeczka tutaj do 3 miesiąca ciąża dla lekarzy nie istnieje , inaczej jest w Pl szczegółowe badania plus leki jeśli cos jest nie tak a tu lekarze mówią ze mam pecha po raz 4 ? Musi byc gdzieś przyczyna ?

Myślę że musi być przyczyna tylko strasznie trudno ja znaleźć i to jest ten problem trzeba duzo cierpliwość a w Pl jeszcze pieniędzy

Hej Kazimiera przykro mi bardzo z powodu twoich strat ;( .
Ja tez jestem z uk i poroniłam 3 razy , 3 razy miałam zabieg łyżeczkowania , nie mam dzieci ziemskich tylko aniołki .

Powiedz mi czy nikt ciebie nie skierował do kliniki poronien nawracajacych ?
Skąd jesteś z uk ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ovli fajnie ze tez jestes UK jestem z Kent , nie dostałam skierowania do tej kliniki jedynie co mi lekarz powiedział ze jeśli poronie jeszcze raz biorą płód do badań genetycznych :/ myśle jeszcze raz sie przejść do gp moze cos wskuram przykro mi z powodu Twoich strat zycie jest bardzo niesprawiedliwe niby wszystko sie dzieje z jakiego powodu tylko ja nie rozumiem powodu :/
Ovli miałaś badania ? dostałaś skierowanie do tej kliniki ?

Tak ja po 3 poronieniu dostałam skierowanie do kliniki w Londynie do st' marys hospital ale jak jeszcze byłam w szpitalu na zabiegu to lekarze sami kazali mi isc do gp i powiedziec że chce do tej kliniki ja ich jeszcze poprosiłam żeby lekarze ze szpitala wysłali list do gp że maja mi dać skierowanie wlasnie tam .
Zrobili mi tam wszystkie badania potrzebne po 3 poronieniu . Wyniki wszystkie wyszły dobrze jedyne co było źle to przrgrodą w macicy wiec miałam tam również 2 zabiegi histeroskopi i wycięli mi tą przegrodę i teraz podobno jest wszystko ok i mam zielone światło od staczania . Tylko ze ja jeszcze choruje na niedoczynnosc tarczycy i PCO i cieżko mi jest zajść a w tej klinice tego nie leczą wiec muszę chodzić czasami prywatnie do Polskiego lekarza po progesteton lub clo .
Teraz 14 lipca mam wizyte w klinice .

Bardzo dziwnie że tobie nic nie zrobili , przeciez po 3 poronieniu to muszą nawet !!!!
Jestem w szoku !!

Miałam skierowanie od gp do ginekologa w szpitalu i tam miałam badania i skan wszystko jest ok ale muszę zapytac o ta klinikę :/

Miałam skierowanie od gp do ginekologa w szpitalu i tam miałam badania i skan wszystko jest ok ale muszę zapytac o ta klinikę :/

Jakie badania miałaś ?
Czy te ciąże biochemiczne były zanotowane w szpitalu czy tylko te 2 poronienia ?

Bo tutaj szczegółowe badania robią po trzecim poronieniu zanotowanym w szpitalu .
Zwykle badanie krwi i usg nie wystarczą , zeby stwierdzić że wszystko jest ok .

Link do: lista badań | Poronienie.pl Strona SRpP

Wysyłam link do badań po poronieniach sprawdź czy miałaś je robione .

Witaj Kazimiera i inne nowe nieprzywitane kolezanki. Jest was coraz więcej ale na pewno to jest właściwe dla was forum!
Za chwile pewnie z nowymi osobami się nie połapie.
Jeśli bym przegapiła jakieś pytanie od tych "zadomowionych" to PISZCIE NA PRIV. Ja juz pewnie wpadnę w "stara gwardie", która serdecznie pozdrawiam Enya, Iris, Kruszka, Karpidlaczek, Alusia, Apolinka, EwaSz, Kinga, Porita, Gosia- CO U WAS?!
to sa wszystko szczęśliwe mamy i musicie w to wierzyc!!!
Ja juz mam tyle planów ze wciąż coś robię :D ♡♡♡♡♡

LUMIA, Asia, Czarna, hop hop Teczowa jakie macie teraz plany?
Bea a ty jedziesz na monitoring?

reklama
Beri różnie brałam bo chciałam brać mimo wszystko jak najmniej. W pierwszym cyklu miałam nadzieję, że od razu zajdę więc brałam wg zaleceń, potem sama opóźniłam branie ale zawsze był encorton przed owu.

Do góry