reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witacie dziewczyny .
Poranek cudny .
Arda i Julia
Już po betach??

Doris
Cudowne brzusiowe falowanko .!!!!
Mnie też twoje stópki rozbawiły tak jak Beatkę .
A my zamiast patrzeć tylko na Olafa to się jakiś szczegu£ów doszukujemy .hehe

Marzycielka
Z ana nie pomogę bo nie robiłam.

Witam nową koleżankę .

reklama
Witajcie dziewczynki
Widzę, że nowe ciąże się pojawiają! Ale fajnie! Ja odebrałam swój wynik kariotypu- prawidłowy. Czekam jeszcze na wynik męża i p.ciała przeciwłożyskowe i z kompletem badań jadę do Dubrawskiego. Cos mi się zdaje, że przyczyny poronień będzie się dopatrywał w zrostach, ciekawe czy da mi jakieś leczenie na ANA. Miłego dnia dziewczynki!!!!

Marzycieli, ja mam encorton z negatywnym wynikiem.

Ja dopiero siedzę w lab, kompletnie chęci nie miałam dzisiaj tu przyjeżdżać, przeczucia mam negatywne, ale dzielnie się szprycuje. Jeśli będzie dziś wzrost to muszę iść po receptyy.

Motylek po prostu zapytaj lekarza. To od niego wszystko zależy. Jeśli nie użyjesz uroku osobistego to wcale Cię może nie pokierować tak jak ma Gabiś.

Gabiś idź do doktorka i powiedz ,że chcesz skierowanie na badanie na ,które powinnaś pójść przy poronieniach.Dręcz go ,że nie masz już siły próbować zachodzić i tracić bez badań nie podejmiesz próby powinnaś tak powiedzieć. Chyba ,że to jakiś palant to lepiej szukaj kogoś lepszego. Do kogo i gdzie chodzisz?

Motylek zależy jakie badania męża ale ginekolog raczej nie da skierowania mężowi np na badanie nasienia, chybaze leczycie się w jakiejś klinice leczenia niepłodności, to już prędzej, od męskich spraw jest androlog... Ja np chodzę do ginka z mężem ale on prowadzi pary.... I za wszystko place.... ;(

No a ja właśnie wrõciłam od koleżanki-kosmetyczki. Wczoraj robiła mi pazury a dziś gębe - jakieś cuda mi nakładała bo uparła się cholera że mam być ładniejsza:D:o Ale lubie ją :biggrin2:

Wiem Lamia, że ten bromek to może troche namięszać: nudności, senność itp mam nadzieje że mnie to też ominie. Ja ostatnio w 9 dc miałam PRL ponad 94 norm nie napisali ale to chyba dużo. W którym dc najlepiej robić PRL i o której godz. bo to też podobno ważne?!

Kurcze jedna ma za dużo czegoś inna za mało w koło te badania i leki. jak jedno doprowadzi się do normy to inne szwankuje:sad: Jak ja bym chciała żeby to się już skończyło
dziewczyny.
Ty o ile się nie mylę to masz te drugie normy do 25 więc masz za wysokie.
Tak jak pisałam robi się w 3 dc i 21 dc.Trzeba być na czczo, do 9 rano najlepiej ,a wieczorem zero stresu,sexu,alko itp.
Ja właśnie wróciłam z labo.Wyniki jutro.
Dziś 8 dpo a ja jak zwykle głupia i niecierpliwa zrobiłam przy okazji ...bete , nie wiem po co?!!
Myślicie że coś wyjdzie? Wynik po 14.

Hej
Minimalizowalam szczegóły, hi hi, a jestem w domku letniskowym wiec sporo można było zobaczyć szczególnie wieczornego bałaganu, hi hi

Motylek po prostu zapytaj lekarza. To od niego wszystko zależy. Jeśli nie użyjesz uroku osobistego to wcale Cię może nie pokierować tak jak ma Gabiś.

Gabiś idź do doktorka i powiedz ,że chcesz skierowanie na badanie na ,które powinnaś pójść przy poronieniach.Dręcz go ,że nie masz już siły próbować zachodzić i tracić bez badań nie podejmiesz próby powinnaś tak powiedzieć. Chyba ,że to jakiś palant to lepiej szukaj kogoś lepszego. Do kogo i gdzie chodzisz?

Chodzę do dr Wolskiego w Bydgoszczy. Ma bardzo dobre opinie. Choć u nas w Bydgoszczy/Toruniu ciężko o dobrego gina który ma doświadczenie w prowadzeniu ciąż po poronieniach. Dobrą opinię ma dr Ludwikowski dla par, które mają problem z zajściem, ale zrobił się strasznie łasy na kasę. Jego uczniem jest Wolski, bardzo w porządku lekarz, przy drugim poronieniu wziął mnie w niedzielę na swój dyżur, dał salę 1 osobową z mężem, pełną opiekę, przygotował wszystkie próbki do badań kosmówki, płci itp. Nic za to nie chciał. Jedyne czego się jakby doszukiwał to dręczył temat tarczycy, ale jak widać jest wszystko w normie. Powiedział, że teraz da mi Clexane, Acard, może steryd, ale chce to dać dopiero jak zadzwonię, że są dwie kreseczki na teście...a Wy tu piszecie, że zaczynacie z tymi lekami już przed zajściem...:-( Nie kieruje mnie na żadne badania, opiera się na tym co sama zrobię, czy teraz na szpitalnych wynikach. Nic poza tym. A już ostatnio mnie trochę zmroziło jak powiedział:
... niech Pani próbuje, co macie do stracenia, nogi Pani nie urwało przecież..."
brak słów.

reklama
Chodzę do dr Wolskiego w Bydgoszczy. Ma bardzo dobre opinie. Choć u nas w Bydgoszczy/Toruniu ciężko o dobrego gina który ma doświadczenie w prowadzeniu ciąż po poronieniach. Dobrą opinię ma dr Ludwikowski dla par, które mają problem z zajściem, ale zrobił się strasznie łasy na kasę. Jego uczniem jest Wolski, bardzo w porządku lekarz, przy drugim poronieniu wziął mnie w niedzielę na swój dyżur, dał salę 1 osobową z mężem, pełną opiekę, przygotował wszystkie próbki do badań kosmówki, płci itp. Nic za to nie chciał. Jedyne czego się jakby doszukiwał to dręczył temat tarczycy, ale jak widać jest wszystko w normie. Powiedział, że teraz da mi Clexane, Acard, może steryd, ale chce to dać dopiero jak zadzwonię, że są dwie kreseczki na teście...a Wy tu piszecie, że zaczynacie z tymi lekami już przed zajściem...:-( Nie kieruje mnie na żadne badania, opiera się na tym co sama zrobię, czy teraz na szpitalnych wynikach. Nic poza tym. A już ostatnio mnie trochę zmroziło jak powiedział:
... niech Pani próbuje, co macie do stracenia, nogi Pani nie urwało przecież..."
brak słów.
Gabiś też jestem z okolic :)
Ja także zaczynam wszystko brać jak będą 2 kreski, chociaż wszystkie leki w domu mam. Ale ja robię tak dlatego, bo na początku wszystko ok a ronię dopiero ok 8 tc. Jedynie ostatnio trafiła mi się biochemiczna.

Do góry