reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Zula bardzo mi przykro.Ktos musi wiedzieć ile kasy tam zostawiacie i ma nadz ze ja macie przy sobie
Na swiecie sa same gnidy.Teraz musisz wyrabiac wszystkie dokumentyitp. Szlaf czlowieka moze trafić. Wiemnjak mi kiedys ukradli najbardziejbtych sentymentow brak

Zula współczucia z powodu kradzieży a ten wynik ANA :hmm:
Co teraz przy takim wyniku- większa dawka sterydu czy jak?
Chciałam też zrobić po szczepieniach dla sprawdzenia ale za bardzo się lękam wyniku :-(

Ostatnia edycja:
ło matko ,ale się tu dzieje!!daaaawnooo mnie tu nie było!enya wiedziałam,że bedzie dobrze,nawet bardzo dobrze.nawet nie wiesz jak się cieszę,chociaż tobie w końcu sie udało.
gdybym wcześniej wiedziała,że jesteś w czmp to być może i nawet bym Cię odwiedziła,bo nie mam daleko.U mnie bez zmian,nie zaszłam.Mój m się śmieje,że chyba strzela ślepakami:-)Na ostatniej wizycie prof.T powiedział,że po szczepieniach 20%kobiet ma problem z zajściem i akurat ja w tych procentach jestem.w tym cyklu nie biorę już żadnych wspomagaczy,niech się dzieje wola nieba.stwierdziłam,że tak będzie najlepiej.zula wspólczuję kradzieży,przeżyłam włamanie do mieszkania,przeżyłam to strasznie,jak spałam w nocy sama w domu to potrafiłam sobie pod drzwiami postawić pustą butelkę po piwie,żeby w razie gdyby zrobiła hałas, bo ja sen mam twardy ,aż za bardzo.ja jak zasnę to można mnie z łóżkiem z chałupy wynieść.teraz to dla mnie śmieszne ale wtedy miałam stracha.czułam się jakby ktoś zgwałacił moją prywatność.Mieszkaliśmy wtedy dopiero tu 3 miesiące,nie miałam drogiego sprzętu ani nic,ale tę ociupinkę złota zaj....i..Bardziej wartość sentymentalna.teraz już mi przeszło,ale i tak ciągle o tym myślę.idę w środę do gina .Zobaczymy co zaradzi

Dzięki dziewczyny. Smutno mi i tyle.
Alokin - ja nie biorę sterydów ze względu na moje problemy z jelitami:( nie mam pojęcia co wogóle mam robić

W tym cyklu odstawiłam viagrę od Maliny, bo cały poprzedni miesiąc bolały mnie piersi, myślę, że od tego. Na dodatek w tym miesiącu jak zaczęłam z nią przygodę, to czułam, że jakieś swędzący problem mnie dopada. No i ostatecznie z niej zrezygnowałam.
Hormony mam w normie, więc pewnie jak Jura załapałam się na te 20%. Sama nie wiem, kiedy jechać i szczepić się w kwietniu.

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tą mutacją... No bo leczy się ją dużymi dawkami kwasu foliowego bo organizm go nie przyswaja więc czy to oznacza, że jak robimy wyniki z krwi kwasu foliowego to one są zaniżone? Czy to tak na chłopski rozum działa? Pytam bo oprócz ANA zrobiłam sobie kwas foliowy i mam 65 przy normie od 4,6 do 18,7 więc dużo ponad normę mam... Nic z tego nie kumam
jura - przeżyłaś niezły koszmar. Dla mnie właśnie najgorsze byłoby to, że ktoś obcy łaził po moim domu. Brrrrrrrrrrrr I to jeszcze ktoś kto miał złe zamiary....

Ostatnia edycja:
ha, Zula dobrze że poruszyłaś ten temat, tez sie własnie zastanawiałam
czy nie przebadać sobie ilości kwasu foliowego..
Bo niby w tej mutacji bardziej chodzi o to, że kwas słabo sie przetwarzą,
wiec wazne jest tez żeby brac kwas w formie metafoliny..
W polsce, chyba tylko femibian ma to w składzie..
Poza tym branie kwasu obniża poziom homocysteiny, która moze być podwyższony przy tych mutacjach..
ale jak to jest z ta ilościa.. tez nie wiem :eek:

Zula , a Ty w ogole masz ta mutacje ? , bo jakos wczesniej tego nie wyłapałam .

reklama
Zula kurcze straszna lipa z tą kradzieżą, nas w CZMP też ostrzegali że kradną po salach....Masakra jakaś... Mnie kiedyś chłystek wyrwał torebkę z ręki jak wysiadałam z autobusu i jeszcze długo się oglądałam przy wysiadaniu. Wiem jaki to jest szok - bardzo współczuję....:no:
Co do leczenia to kurcze Zula może są jakieś inne leki na ANA oprócz sterydów?? Pogadaj może jeszcze z jakimś immunologiem, może któryś będzie miał jakiś inny pomysł???

Jura ja też po szczepieniach która zachodziłam praktycznie od razu miałam z tym mały problem pomimo męża na miejscu. No i dopiero po IUI załapało:-) Rozejrzyj się, popytaj, może gdzieś u Ciebie też robią IUI na NFZ??

Ja dzisiaj popełniłam duży błąd - od 2 dni prawie nie miałam plamienia więc dzisiaj niefrasobliwie wzięłam rano acard no i leci ze mnie znowu dużo brązowej mazi....Cholerka, już myślałam że się uspokoiło. I jeśli już wiem że tamtego krwiaka nie ma, z dzidkiem w porządku, to skąd to dziadostwo się bierze???

Do góry