reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Zula bardzo mi przykro.Ktos musi wiedzieć ile kasy tam zostawiacie i ma nadz ze ja macie przy sobie
Na swiecie sa same gnidy.Teraz musisz wyrabiac wszystkie dokumentyitp. Szlaf czlowieka moze trafić. Wiemnjak mi kiedys ukradli najbardziejbtych sentymentow brak

Zula współczucia z powodu kradzieży a ten wynik ANA :hmm:
Co teraz przy takim wyniku- większa dawka sterydu czy jak?
Chciałam też zrobić po szczepieniach dla sprawdzenia ale za bardzo się lękam wyniku :-(

Ostatnia edycja:
ło matko ,ale się tu dzieje!!daaaawnooo mnie tu nie było!enya wiedziałam,że bedzie dobrze,nawet bardzo dobrze.nawet nie wiesz jak się cieszę,chociaż tobie w końcu sie udało.
gdybym wcześniej wiedziała,że jesteś w czmp to być może i nawet bym Cię odwiedziła,bo nie mam daleko.U mnie bez zmian,nie zaszłam.Mój m się śmieje,że chyba strzela ślepakami:-)Na ostatniej wizycie prof.T powiedział,że po szczepieniach 20%kobiet ma problem z zajściem i akurat ja w tych procentach jestem.w tym cyklu nie biorę już żadnych wspomagaczy,niech się dzieje wola nieba.stwierdziłam,że tak będzie najlepiej.zula wspólczuję kradzieży,przeżyłam włamanie do mieszkania,przeżyłam to strasznie,jak spałam w nocy sama w domu to potrafiłam sobie pod drzwiami postawić pustą butelkę po piwie,żeby w razie gdyby zrobiła hałas, bo ja sen mam twardy ,aż za bardzo.ja jak zasnę to można mnie z łóżkiem z chałupy wynieść.teraz to dla mnie śmieszne ale wtedy miałam stracha.czułam się jakby ktoś zgwałacił moją prywatność.Mieszkaliśmy wtedy dopiero tu 3 miesiące,nie miałam drogiego sprzętu ani nic,ale tę ociupinkę złota zaj....i..Bardziej wartość sentymentalna.teraz już mi przeszło,ale i tak ciągle o tym myślę.idę w środę do gina .Zobaczymy co zaradzi

Dzięki dziewczyny. Smutno mi i tyle.
Alokin - ja nie biorę sterydów ze względu na moje problemy z jelitami:( nie mam pojęcia co wogóle mam robić

W tym cyklu odstawiłam viagrę od Maliny, bo cały poprzedni miesiąc bolały mnie piersi, myślę, że od tego. Na dodatek w tym miesiącu jak zaczęłam z nią przygodę, to czułam, że jakieś swędzący problem mnie dopada. No i ostatecznie z niej zrezygnowałam.
Hormony mam w normie, więc pewnie jak Jura załapałam się na te 20%. Sama nie wiem, kiedy jechać i szczepić się w kwietniu.

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tą mutacją... No bo leczy się ją dużymi dawkami kwasu foliowego bo organizm go nie przyswaja więc czy to oznacza, że jak robimy wyniki z krwi kwasu foliowego to one są zaniżone? Czy to tak na chłopski rozum działa? Pytam bo oprócz ANA zrobiłam sobie kwas foliowy i mam 65 przy normie od 4,6 do 18,7 więc dużo ponad normę mam... Nic z tego nie kumam
jura - przeżyłaś niezły koszmar. Dla mnie właśnie najgorsze byłoby to, że ktoś obcy łaził po moim domu. Brrrrrrrrrrrr I to jeszcze ktoś kto miał złe zamiary....

Ostatnia edycja:
ha, Zula dobrze że poruszyłaś ten temat, tez sie własnie zastanawiałam
czy nie przebadać sobie ilości kwasu foliowego..
Bo niby w tej mutacji bardziej chodzi o to, że kwas słabo sie przetwarzą,
wiec wazne jest tez żeby brac kwas w formie metafoliny..
W polsce, chyba tylko femibian ma to w składzie..
Poza tym branie kwasu obniża poziom homocysteiny, która moze być podwyższony przy tych mutacjach..
ale jak to jest z ta ilościa.. tez nie wiem :eek:

Zula , a Ty w ogole masz ta mutacje ? , bo jakos wczesniej tego nie wyłapałam .

reklama
Zula kurcze straszna lipa z tą kradzieżą, nas w CZMP też ostrzegali że kradną po salach....Masakra jakaś... Mnie kiedyś chłystek wyrwał torebkę z ręki jak wysiadałam z autobusu i jeszcze długo się oglądałam przy wysiadaniu. Wiem jaki to jest szok - bardzo współczuję....:no:
Co do leczenia to kurcze Zula może są jakieś inne leki na ANA oprócz sterydów?? Pogadaj może jeszcze z jakimś immunologiem, może któryś będzie miał jakiś inny pomysł???

Jura ja też po szczepieniach która zachodziłam praktycznie od razu miałam z tym mały problem pomimo męża na miejscu. No i dopiero po IUI załapało:-) Rozejrzyj się, popytaj, może gdzieś u Ciebie też robią IUI na NFZ??

Ja dzisiaj popełniłam duży błąd - od 2 dni prawie nie miałam plamienia więc dzisiaj niefrasobliwie wzięłam rano acard no i leci ze mnie znowu dużo brązowej mazi....Cholerka, już myślałam że się uspokoiło. I jeśli już wiem że tamtego krwiaka nie ma, z dzidkiem w porządku, to skąd to dziadostwo się bierze???

Do góry