reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ja od niedzieli walczę z ubrankami dla Małego. Mój M przywiózł mi od swojego kuzyna 5 wielkich toreb ubranek. Mam wszystko żeby Małego ubrać do drugiego roku życia. Ubranka piękne, większość z Zary, Cocodrillo, Endo. Są cudne i tak piorę od niedzieli.
Dostałam też kołyskę i ....wózek. Wózka nie chciałam za bardzo bo mamy swój typ upatrzony i wybrany Pajero Adamex ale okazało się, że wózek jest ładny, nie zniszczony wcale, szary z czarnym. Ale ma dwa minusy. jest na wielkich kołach - takich stylizowanych na starodawne, nie podobają mi się wcale, ale że wózek jest ładny i w całości wygląda dobrze, zdecydowałam że go zostawię.
Tak wygląda
b_a_p_elegance-jpg.751941

Niestety po złożeniu okazało się, że stelaż jest złamany w dwóch miejscach.....zadzwoniłam do firmy JEDO, pan powiedział, że nie ma problemu mogę kupić sam stelaż ale kosztuje z przesyłką......800 zł. No niestety to już nie jest opłacalne, bo nowy wózek Pajero na zniżkę do Smyka wychodzi cenowo 1150 zł.
No i niestety, szkoda mi tego wózka bo ładny ale raczej kupimy nowy. Pan z Jedo kazał mi wysłać fotki uszkodzeń, wysłałam i czekam na odpowiedź. Powiedział, że mogą to naprawić. Zobaczymy...

Ja od niedzieli walczę z ubrankami dla Małego. Mój M przywiózł mi od swojego kuzyna 5 wielkich toreb ubranek. Mam wszystko żeby Małego ubrać do drugiego roku życia. Ubranka piękne, większość z Zary, Cocodrillo, Endo. Są cudne i tak piorę od niedzieli.
Dostałam też kołyskę i ....wózek. Wózka nie chciałam za bardzo bo mamy swój typ upatrzony i wybrany Pajero Adamex ale okazało się, że wózek jest ładny, nie zniszczony wcale, szary z czarnym. Ale ma dwa minusy. jest na wielkich kołach - takich stylizowanych na starodawne, nie podobają mi się wcale, ale że wózek jest ładny i w całości wygląda dobrze, zdecydowałam że go zostawię.
Tak wygląda
b_a_p_elegance-jpg.751941

Niestety po złożeniu okazało się, że stelaż jest złamany w dwóch miejscach.....zadzwoniłam do firmy JEDO, pan powiedział, że nie ma problemu mogę kupić sam stelaż ale kosztuje z przesyłką......800 zł. No niestety to już nie jest opłacalne, bo nowy wózek Pajero na zniżkę do Smyka wychodzi cenowo 1150 zł.
No i niestety, szkoda mi tego wózka bo ładny ale raczej kupimy nowy. Pan z Jedo kazał mi wysłać fotki uszkodzeń, wysłałam i czekam na odpowiedź. Powiedział, że mogą to naprawić. Zobaczymy...
Ale dostawę miałaś :)
To i moze dobrze z tym wózkiem, kupicie sobie taki jak wam sie wymarzył :)

Beri APLA to przeciwciała antykardiolipinowe
A tego suwaczka i tak nie umiem wstawić, stworzyłam go i gdzie kliknąć, gdzie wstawić?

Agnieszka, dziękuję. Gdzie robiłaś histeroskopię? Czy długo czekałaś. Widziałam w Twoim suwaczku, że urodziłaś zdrowego synka, a dopiero później wykryłaś, że masz przegrodę?

Beri histeroskopię robiłam w Szpitalu Bródnowskim w Warszawie, czekałam ok 3 mies ale to było rok temu. Przeroda została u mnie wykryta w 20 tyg. ciazy na usg 3D

Witajcie dziewczyny :-) :)

Dziewczyny pogoda super, szkoda ze nie mieszkam w domu, bo bym sobie w ogrodku pogrzebala
C:\DOCUME~1\EWABIU~1\USTAWI~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif

Zapraszam do mnie, cały ogródek jest do zagospodarowania. Możesz ryć, sadzić co chcesz tylko napisz jakie kwiaty mam zakupić :-D

Doris, nafoczka, AgnieszkaP – nieustająco trzymam kciuki za Wasze maluszki

lamia78 – witam Cię na forum

Beata, Strawbelka – ja w bociany też nie wierzę, ponieważ w okresie bocianowym, przejeżdżam codziennie dwa razy obok co najmniej 3 bocianów i nic :wściekła/y:

Beata, Strawbelka – ja w bociany też nie wierzę, ponieważ w okresie bocianowym, przejeżdżam codziennie dwa razy obok co najmniej 3 bocianów i nic :wściekła/y:

Kurde musisz koniecznie je zestrzelić i inne może bardziej przyjazne zasiedzą gniazda i wtedy to coś da ;)

Ja dziś padam. Od wczoraj tylko jazdy to tu to tam. Byłam w przychodni po wyniki wymazów. Nie ma ich po tygodniu. Pewnie coś wyhodowali tylko co ;) ? Mam iść za tydzień. Pewnie się okaże ,że zamiast staranek w tym cyklu pozostanę na leczeniu :(

Motylek ja się nie znam .Może ktoś inny podpowie.

Doris potem ciuszki ja zamawiam te których nie zniszczycie ;)

reklama
Motylek
znalazłam coś takiego
Interpretacja wyników badania na toksoplazmozę IgG

• Wynik ujemny < 1,6
    Wynik wątpliwy 1,6 - 2,9
    Wynik dodatni 3,0 i powyżej

Igm musi być ujemny

• BeIgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
    • IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
    • IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
    • IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)

Do góry