reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dorisku wyprzedziłaś mnie ;)
Motylek
IgG (-), IgM (-) - nie ma przeciwciał
IgG (+), IgM (-) - oznacza przebyte zarażenie, jeżeli IgG znacznie podwyższone, powtórzyć badanie po trzech tygodniach - jeżeli poziom jest taki sam, nie trzeba leczyć, ani dalej kontrolować, jeżeli następuje wzrost, należy rozpocząć leczenie.
IgG (-) , IgM (+) - jest to wynik nieswoisty, kontrola
IgG (+), IgM (+) - należy rozpocząć leczenie.

Doris, mnie sie ten wozek podoba :) szkoda, ze stelaz uszkodzony :/

Nafoczka, zdrowka! Ilez mozna sie meczyc?

Motylek! Chyba po prostu nie przechodzilas toksoplazmozy.

Witam się po wizycie u endo .Powiedziala że przy takiej prolaktynie to w życiu nie zajdę:realmad: jesli juz nie jestem w ciąży,bo tak wysoka to powinna byc wlasnie w ciazy.Na test za szybko,więc zapisała bromergon ale 3 razy zaznaczyła ze mam zacząć brac dopiero od miesiączki bo nic jeszcze nie wiadomo:sorry: Ale dziwi mnie jedno dlaczego tak łatwo w ciaze zachodzilam??? A i w listopadzie robilam prolaktyne i mialam tylko 18:no2:

Witam się po wizycie u endo .Powiedziala że przy takiej prolaktynie to w życiu nie zajdę:realmad: jesli juz nie jestem w ciąży,bo tak wysoka to powinna byc wlasnie w ciazy.Na test za szybko,więc zapisała bromergon ale 3 razy zaznaczyła ze mam zacząć brac dopiero od miesiączki bo nic jeszcze nie wiadomo:sorry: Ale dziwi mnie jedno dlaczego tak łatwo w ciaze zachodzilam??? A i w listopadzie robilam prolaktyne i mialam tylko 18:no2:
Ja też z chodziłam w ciążę ze złą prolatyną tak ona już ma :)

Ucieło mi tekst :zawstydzona/y: Witaj doris ja mam dziwnie w tym cyklu bo w 7 dc wystapila owu (bol owu i test owu pozytyw). Dzis jest 7 dpo wiec na test za wcześnie i na bete również ,więc pozostaje czekac do soboty zro ie rano test. A jutro o 10 mam wizyte u gina moze on cos mi wyjaśni(bo na usg to na pewno nic nie zobaczy,ale chociaż poznam grubość endometrium bo owulacja w 7 dc to przeciez dopiero zaczyna się odbudowywać no nie? I teraz chciałabym zeby to jednak nie była ciąża,bo mogłabym znowu poronic,a tego juz chyba nie zniose!:no2:

Ostatnia edycja:
Lamia, ja tez swego czasu mialam preoblem z prolaktyna, norma do 22 a ja mialam 50. Endo dal mi na to bromergon, bralam pol roku, wyniki ok, potem ostawilam, zeby porobic badania hormonalne i do dzis dnia prolaktyna jest ok, a kilka razy powtarzalam. Lekarz od ppczatku podkreslal, ze prolaktyna jest mocno kaprysna, reaguje na stres czy kiepski sen itd. Jeden wynik to jeszcze nie dramat.

reklama
Do góry