reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, odnośnie zespołu antyfosfolipinowego, jakie badania należy wykonać?
Mój tato, po którym oddziedziczyłam Hashimoto, bierze też leki na rozrzedzenie krwi, zapobiegające zakrzepom, jest po zawale. Zrobiłam już przeciwciała antykardiofosfolipinowe, z sugestii dziewczyny, która przysłała mnie na Wasze forum.
I ile czasu należy odczekać, aby znów się starać? Wizytę mam u gina 1 marca, pójdę do niej z wszystkimi wynikami. Bez acardu, zapewnionej heparyny, ewentualnie encortonu nie zamierzam się starać. Ona posiada wiedzę, zresztą o tym świadczą kolejki pod gabinetem. Mam nadzieję, że podejmie się mojej kolejnej trudnej ciąży.

reklama
Martunia będzie dobrze. Mógł być mały krwiaczek i się oczyścil. Teraz już będzie ok:biggrin2: Wszystkie mozliwe leki masz, ivig tez byl. Wszystkie mamy takie przeboje na poczatku

Asia na zespół to badania: toczeń, p. antyfosfolipidowe, p. antykardiolipidowe, ana. Przy tam naszym Hashimoto dziwny trafem lubi też być mutacja mthfr. Nie wiem skąd jesteś i po ilu stratach. Czasami tą mutacje można zrobić na fundusz. Dziewczyny gdzieś w Łodzi wyszukaly na fundusz w poradni genetycznej.

Dziękuję za informację, badania na mutację MTHFR muszę zrobić, cały pakiet w Warszawie kosztuje ok. 550 zł.
O resztę badań poproszę lekarza pierwszego kontaktu. Na wyniki przeciwciał antykardiofosfolipinowych czekam. Na 23.02 jestem zapisana do dr Jerzyk.
To była moja pierwsza poroniona w 10 t.c.,wcześniej dwie biochemiczne, więc małe szanse na refundację badań z NFZ.

Dziękuję za informację, badania na mutację MTHFR muszę zrobić, cały pakiet w Warszawie kosztuje ok. 550 zł.
O resztę badań poproszę lekarza pierwszego kontaktu. Na wyniki przeciwciał antykardiofosfolipinowych czekam. Na 23.02 jestem zapisana do dr Jerzyk.
To była moja pierwsza poroniona w 10 t.c.,wcześniej dwie biochemiczne, więc małe szanse na refundację badań z NFZ.
asia ile mialas tych biochemicznych?

Fondie dziś dokładnie 5 tc . Tak mam córeczkę i 5 strat za sobą. ..
Aga też tsk dedukuję ze to może krwiaczek acard i clexane chyba im sprzyjają. ..

mnie nigdy test nie oszukal ...martha ja tez tak mam i teraz walcze o ta ciaze w ktorej ty jestes:) jesli to krwiak to tak jak aga pisze jesli pojawila sie krew to pekl:) trza lezec tylko.identycznie mialam w 5 tygodniu tylko ja do szpitala pojechalam i po 3 dniach zrobili mi usg i bylo serduszko ale ona i tak miala zle przyrosty bety wiec zakonczyla sie jak inne ale nie od krwiaka wiec odpoczywaj bedzie dobrze.

Idziemy z xora na kawke do sasiadki:) bede potem

Strawbelka ja chyba bym też spróbowała z tą drozmoscia. Z invitro jeszcze zdążysz. ..
Susana czuję sie ok. Rano póki co to czysto. Oprócz epizodu wieczornego z czerwoną krwią to cisza...
Martha, mocno trzymam kciuki za wasze zdrówko! Będzie dobrze, wyczerpałaś już limit złych wydarzeń, teraz będą już same dobre!

reklama
Dziewczyny, zrobiłam badanie kwasu foliowego w swoim organiźmie i wyniki są zastanawiające. Brałam przed ciążą Folik i w ciąży Feminatal w normalnych dawkach a mój kwas foliowy dwukrotnie przekracza normę! Dokładnie 193%.
Pozatym mam niedobór Ferrytyny i D3. B12 i magnez na poziomie 40%.

Do góry