reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

tęczowa a napiszesz jakie miałaś zestawy przy wszystkich 4 ciążach? encorton w sumie mały ale jak nic ci nie wyszło... jabym zrobiła na twoim miejscu badanie jak nafoczka pisze allo mrl komorki nk!
nafoczka ty u przybycienia mialas badane allo i mialas dobre, że nie zlecil szczepien?
ja sie staram od 2014 od tamtej pory 4 staraty i jedna przed ciaza donoszona w 2011 tylko dwa razy na zestawie i sie nie udalo
Dziewczyny tak mi do glowy przyszło czy jest ktos kto donosil ciaze bez szczepien dwa razy poraniajac na zestawie?
przy pierwszej nic, przy drugiej tylko acard dodatkowo i duphaston, przy 3 i 4 acard, jodid, duphaston, witamina d, selen, kwas foliowy encorton

reklama
teczowa tak naprawde wiele kobinacji przed toba jeszcze mozliwa dodac heparyne zwiekszyc encorton ... albo zrobic dokladne badania i wiedziec czy allo i nk tez

dziewczyny ktora z was zmniejszala komorki nk encortonem i zamienila na inny steryd? niemoge sobie przypomniec a zastanawiam sie z jakim skutkiem:)

Ja po poronieniu odstawiłam wszystkie leki oprócz euthyroxu i metforminy .Chociaż chwilę niech wątroba odpocznie .
Jutro idę na drugi wlew z intralipidu ..We wtorek powtarzam krzywą cukrową .Zrobię jeszcze homocysteinę bo nie robiłam i d3.Morfologię i tsh też powtórzę .Spytam czy by nie wysłali mojej krwi do łodzi do apc lab .tam robią to badanie cba czyli przeciw. łożysku .U nas w mieście tego nie robią a zlecił mi to badanie Wilczyński z łodzi .

susana czytalam o tym wilczynskim ponoc dobry lekarza:) ja tez odstawilam wszystko procz letroxu i bromergonu zeby odpoczac:) mi immunolog odpisala, żebym intralipid dopiero przed sama ciaza kontynuowala ale wczesniej zobacze jakie te nk wogole sa

Fondie
Ty tylko oby nie przerywaj wlewów .
Miałaś mieć w piątek z tego co pamiętam .Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu idziesz?

Fondie
Wlewy są
też na ogólne zab.immmunol.
Strawbelka i Arda chodzą co miesiąc .
Myślę że my miałyśmy za póżno podany intralipid .Powinnyśmy przyjąć chociaż dwa przed ciążą.

susana nie ide na wlewy i tak 3 miechy mam sie nie starac zrobie wszystkie badania to bede miec czarno na bialym czy to allo i sie zaszczepic czy nk i dalej kontynuowac..poza tym jak wyjda ze to nk to bede je kontrolowac dopoki sie nie obniza odpowiednio nie bede sie starac wiec nic mnie nie ominie. a jesli to allo to intralipid nie potrzebny.a Juz raz mialam "leki na wszystko". Susana nie wiem czemu ale jak czytalam o kwiatuszku i enyji to jakos od poczatku wydawalo mi sie, że to allo i szczepic trzeba nie wiem od dawna sie bilam z myslami zeby zrobic to allo okropne. Ponoc steryd tez je obniza ale jak widac u mnie nawet 20mg nie pomoglo. zreszta juz z odpowiednim ginem pogadam czy taki intralipid nie zaszkodzi wizyta bedzie zajakies dwa tygodnie wiec duzo czasu nie strace:) i najwyzej umowie sie za 3 tyg na intralipid. tez slyszalam, że to nigdy nie zaszkodzi, wiesz boje sie znow lekow w ciemno i konowalow ...ostanio mialam wszystko na wszystko po prostu

Ostatnia edycja:
Beatka podkupiłaś moje pytanie do Tęczowej ;))))

Tęczowa, ja też jestem jej pacjentką. Powiem tak, też straciłam cztery ciąże, wszystkie były u Jadźki. Nie mówie, że to przez nią ale "nie miała dla mnie pomysłu". Pojechalam więc to Tarnowa do dok. Przybycienia (tak jak ma to zrobić Beata) i widzisz gdzie jestem. Do niej chodze, bo chce mieć kogoś na miejscu, a zna mnie bo prowadzi już szóstą moją ciąże, opinie ma dobrą, ale nie uważam aby to była jej zasługa. Encorton przepisywała mi w takich dawkach jak tobie- ja wzięłam sama 10mg. Polecam jednak wycieczkę do Tarnowa. Przybycień tez jest specyficzny ale szanuje jego zasady i to, że ciąże "doprowadza" tylko do końca 1 trym. Jednak nikt nigdy (a byłam u w Rz. jeszcze u 4 ginów) nie pościęcil mi tyle uwagi i nie chciał tak pomóc, nie zdzierając przy tym kasy. Jechać do Tarnowa niejednokrotnie wychodzilo mnie taniej niż wizyta tu na miejscu.

Strawbelka, ja sono miałam bez żadnego znieczulenia, doktor był bardzo delikatny :D Spoko, będzie dobrze!

Bertha na watrobe ostropest plamisty, jest naturalny i dobrze regeneruje, nie kupuj juz suplementow na watrobe. Ostropest kupujesz w sllepie ze zdrowa zywnoscia, takie ziarenka ktore mielisz w mlynku. Mozna tez mielony kupic, ale lepiej samemu w domu na swiezo.

reklama
Do góry