reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny, ciiii! To tajemnica :) lzej mi brez zbiorowego nakrecania sie ;)

Strawbelka, tydzien to standard, chwile bym jeszcze poczekala cierpliwie, a potwm do gina.

Bea, oj to Ci namieszal w glowie.

Arda
Cicho sza.
Beata
Ja bym też się jeszcze skonsultowała z innym ginem.
Dobrze że chociaż te badania wyrwałaś

Hej,
Ja dzisiaj byłam u gina (a nawet dwóch, tak jakos wyszło, ale skupie sie na drugim bo był sensowny), skonsultować moje wyniki - mutacja mthfr i p.ciala przeciwplemnikowe z jednym plusem.
Kazał brać zwykły kwas foliowy 5mg i jak zajdę w ciąże to clexane i Acard.
P.ciala przeciwplemnikowe z jednym plusem na cztery, powiedział ze bez znaczenia... (Nie wiem czy wierzyć)
Acard przed ciąża powiedział ze nie widzi sensu brać... (I tak bede brać)
Cykl znowu sie przesunął, dopiero teraz mam/miałam owu (choć pierwszy gin jej nie zauważył, jakos szybko popatrzył na usg, nie przyglądał sie, i nie umiał zlokalizować nawet w którym jajniku mam torbiele, czy to lewy czy prawy.,, takze jemu nie ufam. Szkoda bo mam go za darmo z Medicoveru) - dzisiaj 23dc, a zwykle miałam 28-29dniowe cykle, a tu dopiero owu (bazował chyba głownie na tym, ze było dużo płynu za jajnikiem - jak po owu.
Z ciekawostek powiedział ze mierzenie temperatury to juz przeżytek, stare metody i nie da sie dobrze kontrolować cyklu bazując na temperaturze... Dziwne.
Amh - tez powiedział ze mierzenie tego to przeżytek, ze na zachodzie ponoć juz na tym nie bazują...

Takze dziwne rzeczy.

W każdym bądź razie owu była z lewego jajnika, tego z torbielami czekoladowymi. To dobrze, ze jajnik normalnie pracuje.
Na pytanie czym leczymy torbiele powiedział, ze ciążą - takze tak jak mój główny gin.

Żadnego zdjęcia ani opisu usg nie dostałam.

Hej,
Ja dzisiaj byłam u gina (a nawet dwóch, tak jakos wyszło, ale skupie sie na drugim bo był sensowny), skonsultować moje wyniki - mutacja mthfr i p.ciala przeciwplemnikowe z jednym plusem.
Kazał brać zwykły kwas foliowy 5mg i jak zajdę w ciąże to clexane i Acard.
P.ciala przeciwplemnikowe z jednym plusem na cztery, powiedział ze bez znaczenia... (Nie wiem czy wierzyć)
Acard przed ciąża powiedział ze nie widzi sensu brać... (I tak bede brać)
Cykl znowu sie przesunął, dopiero teraz mam/miałam owu (choć pierwszy gin jej nie zauważył, jakos szybko popatrzył na usg, nie przyglądał sie, i nie umiał zlokalizować nawet w którym jajniku mam torbiele, czy to lewy czy prawy.,, takze jemu nie ufam. Szkoda bo mam go za darmo z Medicoveru) - dzisiaj 23dc, a zwykle miałam 28-29dniowe cykle, a tu dopiero owu (bazował chyba głownie na tym, ze było dużo płynu za jajnikiem - jak po owu.
Z ciekawostek powiedział ze mierzenie temperatury to juz przeżytek, stare metody i nie da sie dobrze kontrolować cyklu bazując na temperaturze... Dziwne.
Amh - tez powiedział ze mierzenie tego to przeżytek, ze na zachodzie ponoć juz na tym nie bazują...

Takze dziwne rzeczy.

W każdym bądź razie owu była z lewego jajnika, tego z torbielami czekoladowymi. To dobrze, ze jajnik normalnie pracuje.
Na pytanie czym leczymy torbiele powiedział, ze ciążą - takze tak jak mój główny gin.

Żadnego zdjęcia ani opisu usg nie dostałam.
Dziwne z tymi torbielami, ja bym tam je usunela. No ale to Twoje torbiele wiec nie bede sie wtracac;)
A duze je masz?

Jakies 4,5cm, na pierwszy rzut oka wyglada jak jedna torbiel, ale z moim głównym ginem ostatnio przyglądaliśmy sie jej dokładniej i wydaje sie ze to sa 2 mniejsze torbiele nachodzące na siebie..
Na razie je zostawię w spokoju. Delikatnie je wypraszam moim wewnętrznym głosem, zeby same sobie poszły, a jak nie posłuchają, to naślę na nie fasolkę ;)

Jakies 4,5cm, na pierwszy rzut oka wyglada jak jedna torbiel, ale z moim głównym ginem ostatnio przyglądaliśmy sie jej dokładniej i wydaje sie ze to sa 2 mniejsze torbiele nachodzące na siebie..
Na razie je zostawię w spokoju. Delikatnie je wypraszam moim wewnętrznym głosem, zeby same sobie poszły, a jak nie posłuchają, to naślę na nie fasolkę ;)
A Ty masz w koncu ta endometrioze? Bo przy niej chyba tylko te czekoladowe sa. Czy z czego one sie u Ciebie zrobily?

A Ty masz w koncu ta endometrioze? Bo przy niej chyba tylko te czekoladowe sa. Czy z czego one sie u Ciebie zrobily?
Kurde ja nie wiem... Mam zrosty na pewno, czy to oznacza endometriozę, nie wiem. I tak chyba na 100% potwierdzić można endometriozę przez zagladniecie kamerka.
Ale nie mam żadnych dolegliwości typu bardzo bolesne miesiaczki czy cos.
Jeden gin twierdzi ze to np taki zrościk mógł pęknąć i trochę krewki poszło i sie z tego zrobiła torbiel. Albo ze jakies naczynko obok jajnika pękło i stad krew. Ten wczoraj gin powiedział cos takiego - ze skoro jajnik działa, owu jest z niego, to endometriozy nie ma wewnątrz jajnika tylko na zewnątrz.. Czyli on zakłada ze ją mam.

Hej wynik estradiolu spadkowy. Czekam na @. Zreszta jakby lutki nie brać to i objawów żadnych. ..
Edit wlasnie rozmawiałam z dr i powiedział ze wynik nie potwierdza ciąży ale jej nie wyklucza. .. do końca cyklu lutka i test jak nie to odstawić. I @. Kolejny cykl i in vitro. Ja mu powiedziałam że na tą chwilę nie biorę tego pod uwagę. Więc mówił że intensyfikujemy inne dzialania... cokolwiek to oznacza hehehe...

Ostatnia edycja:
reklama
Czemu 60%, powiem tak: nie pytałam ale myślę, że ze względu na mój obciążony wywiad, plamię też trochę na brązowo. Luteinę odstawiłam dowcipną i biorę tylko duphaston, żeby tam się bardziej nie podrazniać, zresztą Dubr.jak zobaczył na głowicy od USG plamienie to od razu kazał odstwić.

Do góry