reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ło matko dziś to ludziska chcą mnie ze skóry obedrzeć :( Dodzwoniłam się do Krakowa do Ludwina specjalista od przegrody . Fajnie ,fajnie przyjmnie mnie już po miesiączce w ten sam dzień zrobiłby mi USG z kontrastem i na drugi usuwanie przegrody. Koszt przegrody 4500 zł :( A ja myślałam że za free i odpada pójdę do jakiegoś partacza bo na tyle to mnie nie stać :wściekła/y:
Beata a Bytom? Tam naprawde swietni lekarze pracuja. Moj jest swietnym laparoskopowcem. Lilia moze potwierdzic;)
Daleko masz do tego Bytomia? Tam kobiety z calej Polski jezdza.

reklama
Bea25ta masz racje najpierw zrób porZadek z tą przrgrodą nie ma co ryzkować . Troszkę się ostatnio wystraszyłam jak was czytałam o tych zrostach i się teraz martwie czy ja nie mam ich . Ohh ciagle ciś zaprząta moje myśli ,

Pozdrawiam serdecznie resztę dziewczyn ;)?

Beata a Bytom? Tam naprawde swietni lekarze pracuja. Moj jest swietnym laparoskopowcem. Lilia moze potwierdzic;)
Daleko masz do tego Bytomia? Tam kobiety z calej Polski jezdza.
Mysle ze on tez usuwa przegrody...ale w sumie teraz sie zastanawiam. Trzeba by di szpitala zadzwonic i sie spytac.

Bea, strasznie drogo... Myslalam, zre histero operacyjna to jakies 2000. Chyba akurat ten specjalista taki drogi.

Ovli, ja tez sie zamartwialam zrostami po 2 lyzeczkowaniach, a tam psikus, zero zrostow, a zamiast tego polipy. Cirelawa jestem co tym reazem wyjdzie.

Agnieszka pamiętam ze u ciebie tak było ale mimo wsxystko zrobilam. Jak bedzie spadać to i tak nic nie odstawiam a jak nie to nadzieje sięgną zenitu... coś zapamiętałam że to już dziś ta wizyta... więc trzymam nadal kciuki&&&&
Strawbelka może faktycznie warto poszukać no kwota nie mała. ..

Bea a skąd jesteś? Ja miałam usuwaną przergrodę w Warszawie i polecam bardzo, Szpital Kliniczny Bródnowski, mają specjalny sprzęt, bardzo cieniutki histeroskop i obsługa bardzo miła. Kosztowało mnie to 0zł, czekałam 3 mies.

reklama
Cześć Kochane,
Susana - nie jestem w stanie się cofnąć, żeby sprawdzić co brałaś tym razem, ale mam nadzieję, że znajdziesz swój zestaw leków i niedługo dołączysz do ciężarówek. Przykro mi, że przez to przechodzisz, Ja w pierwszej ciąży poroniłam sama, bez żadnych leków, ale krwawienie trwało 3 tygodnie, w tym pierwszy tydzień krwotoki i omdlenia z bólu. Trafiłam do szpitala, ale mnie nie zatrzymali i mówili, że macica się oczyszcza i mam brać Nospe. Nikt nie potrafił wyjaśnić skąd ten niewyobrażalny ból. Drugim razem sama chciałam iść na zabieg, bo bym nie zniosła tego koszmaru kolejny raz. Mam nadzieję, że u Ciebie odbędzie się to możliwie bezboleśnie. Dużo siły życzę!

Nafoczka - przykro mi, że taką nerwówkę wywołały prenatalne. Ja też się bardzo bałam, bo brałam OGROMNE ilości progesteronu na początku ciąży (Prolutex, Lutka i Dupek) i bałam się, że to zafałszuje wynik. Żaden z lekarzy mi nie potwierdził, że to ma jakikolwiek wpływ na wynik no i u mnie wyszło ok. Ja ze względu na początkową ciążę bliźniaczą nie kwalifikowałam się do Nifty, więc pozostało mi zaakceptować, cokolwiek by wyszło. Dzięki Bogu wszystkie badania wskazują, że Nasza Księżniczka jest zdrowa. Wierzę, że u Ciebie kolejne badania tylko będa potwierdzać, że wszytko jest ok!

Ja chciałam się zameldować z myślą o starej gwardii (buziaki Gogacku :*), która tak mnie wspierała. Nie wiem kto tu jeszcze zagląda, ale informuję, że jutro zaczynamy 33tc :biggrin2: Szaleje z wyprawką i remontem. Malutka trzyma się w środku normy jeśli chodzi o wagę i wielkość i dzięki Bogu, bo zbyt małe parametry oznaczałyby zły wpływ Trombofilii, a zbyt duże Cukrzycy. Poza tym mam problem z ciałami ketonowymi w moczu. Staram się trzymać cukry bliżej górnej granicy, ale i tak paski testowe pokazują ketony na poziomie 5 do 15. Gin kazał się tak nie przejmować, więc trzymam pozytywne myślenie. Przepływy sprawdzam co 3 tygodnie i ponoć niejedna zdrowa kobieta mogłaby mi zazdrościć. Szyjka długa zamknięta, a ja czuję się super. Codziennie wchodzę na moje czwarte piętro, spaceruję z psem, chodzę na gimnastykę i aktywnie pomagam przy remoncie. Tylko w nocy spać nie mogę, bo ciągle siusiam, a poza tym to każdej życzę takiego samopoczucia w ciąży.

Pozdrawiam wszystkie serdecznie i mam nadzieję, że Kinga, Karpidlak, Ania i inne ciężarówki (o Portii wiem :*) czują się równie dobrze jak ja. Buziaki!!
Esperanza
Brałam encortin 10 mg
Euthyrocs
Clexan 0,4
Metformine
I całą masę suplementów + jeden wlew z intralipidu ale to już było chyba za póżno bo beta urosła tylko do 4400.

Super że się tak dobrze czujesz w ciąży .
Oby tak do końca samego było .

Do góry