Truskawko pisałam od razu na forum po naszym "spotkaniu" ,
wychwalałam tu zreszta Twoja urode ;-),
ale chyba nie zauważyłaś tego posta, bo był to okres kiedy nam "zaginełas" na jakis czas..
A kiedy Męża będziesz miała w domu ?
W jakim zakątku świata przyjdzie mu spędzić święta ?
eh , nie dziwię sie jak tak się kochacie , po takiej rozłące to pewnie sama sielanka ;-)
Ja tam też, po tych pulowanych na wszelki wypadek robiłam wszystkie zakaźne.. lepiej dmuchac na zimne
Katarina znam ten ból, u mnie tez raczej nici z drugiego cyklu
..
no nic pozostaje nam wyluzowac i walczyć dalej ;-)
Jeśli chodzi o badania u Maliny, to na pierwszej wizycie zleca od razu wszystkie, które robicie tego samego dnia.
Najlepiej od razu zapisac sie na wizytę w pon, lub piatek, bo wtedy mozna zrobic badanie nasienia, które na 100 % zleci.
Z tym że wykonuja je do 15.30, wiec zapisując sie telefonicznie na wizyte , dobrze jest od razu zaklepac sobie na nie miejsce.
Na wyniki czeka sie około 1 miesiaca, odbierasz je osobiście na drugiej wizycie i dopiero wtedy Malina proponuje formę leczenia..
Jak dobrze zagadasz i trafisz na humor pan z recepcji, to telefonicznie mozesz poprosić żeby skonsultowały Wasze wynki z Maliną, i na tą druga wizyte umówić sie od razu na szczepionki.
Nam niestety sie tak nie udało :-(, ale były przypadki że dało rade.
W miedzy czasie , jesli nie miałaś wczesniej robionej histeroskopii,
malina zleca ja u siebie w szpitalu.. tyle że 3 dni musisz poleżec w tym "cudnym" przybytku w łodzi.
Generalnie wykonuja ja w kazdym szpitalu, wiec na pewno mozna zrobić gdzie kolwiek..
Ja zdecydowałam sie na Łodź, bo tam na naziwsko Maliny ( kóry jest ordynatorem tego odziału )
wszystko było przeprowadzone sprawnie i szybko.
Dodatkowo na jego zlecenie, robia Ci w szpitalu co 4 godz pomiar prolaktyny,badnie reszty hormonów plus usg.
W moim przypadku wygladało to tak .
1 wizyta 09 maj - wykonanie badań
w miedzy czasie w połowie maja - histeroskopia i
badanie nasienia męża.
2 wizyta -odbiór badań i omówienie leczenia
tydzień poźniej I szczepionka.
2 tyg - II szczepionka
nastepne dwa tyg - test MLR
po kolejnych 2 tyg- wynik
jeślii nie masz tych 40 % to kolejne dwie szczepionki ( wtedy juz polecam pullowane) ..
jeśli cztery nie wystarczą ( oby niE!) to juz zapisujesz sie na wizyte i konsultujecie z malina co dalej..
Mam nadzieje że sie bardzo nie zamotałam i dasz rade odczytac te wypociny