reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Aditko! Dawno Cie u nas nie było! Czy dobrze wnioskuję, że jest wśród nas kolejna przyszła mamusia??? Grautluję bardzo! Pisz jak to się u Ciebie dzieje, jak ta gin do której chodzisz, jakie leki... pozdrawiam!

Enyo! Myślę o Tobie! Buziaki olbrzymiaki!

Kaira! Dzięki Tobie zaczęłam wertować boćka strona po stronie... Dziękuję!

Balbina! nie martw się tymi skutkami ubocznymi! Nie musisz ich mieć...
Wszystkie forumowiczki ściskam!
:-D

reklama
Truskawka - Ja mam wszystko z tej listy...:( Oczywiście czytałam już o tym wszystkim ale ostatnio spychałam na dalszy plan w mózgu. Strasznie to smutne, że szanse mam tak marne... Do tego jeszcze endometrioza. Czy ja naprawdę mam wierzyć w cuda? Ja mam niestety rozsądkowe podejście:(
Enya- ja widzę bladziocha i mam nadzieję, że to ciąza:)
kaira - dziękuję, że pytasz. Czekam na @ i wtedy policzę co i jak i podejmę decyzję.
Jeśli chodzi o zamiennik encortonu to ze względu na moje jelita i męki z nimi związane ja bym chętnie taki zamiennik wypróbowała... Tylko nie mam niestety dostępu do niemieckich czy francuskich leków:(

Truskaweczko, pisalam wczesniej,ze tak tak istnija szanse ze bede mama:-) ale moglas nie zauwazyc z racji twoich przykrych doswiadczen. :-(

Ja jestem na encortonie, fraxiparynie 0,4, kwasie foliowym 5mg, luteinie 2x2:-)

W poprzedni piatek bylam u lekarza (9,3tc)i maluch rosnie narazie prawidlowo. nawet juz sie ruszal :-) Mam nadzie ze nadal bedzie utrzymywal ten trend. Pierwszy sukces juz zaliczyl, pokonal 8 tc... Stres ogromny zwlaszcza przed wizyta.
Teraz ide 18grudnia... Piekielnie sie boje...

Ja chodze do dr Perenc w Lodzi. Niesamowita kobieta, cudowny lekarz i bardzo cieply czlowiek.
Pozdrawiam !

Truskaweczko, pisalam wczesniej,ze tak tak istnija szanse ze bede mama:-) ale moglas nie zauwazyc z racji twoich przykrych doswiadczen. :-(

Aditko! Nie zauważyłam, a może nie wczytywałam się zbytnio na forum... Superancko! Oby tak dalej! Niech maluch rośnie zdrowy i silny! Jeśli chodzi o Encorton- uwierz mi że się po nim puchnie... buzia robi się taka jak u chomika- wiem, bo moja ciocia tak miała. Może masz po prostu małą dawkę Encortonu. A właśnie jaką????

No niestety mnie ten cudowny zestaw nie pomógł:no:

Zula! Jeśli chodzi o niemieckie zamienniki, możesz na mnie liczyć. Nie ma problemu jeśli tylko podeślesz mi recepyę, wykupię w niemieckiej aptece! Jeśli chodzi o te leki z Francji... już kombinuję:)
I proszę się mi tu nie załamywać! Nie nie nie!!!! Skoro znasz tą listę, wiesz, że dziewczynom się udaje.... Nie poddawaj się kochana, proszę! Zobaczysz, będziesz miała swój CUD! Ja mocno w to wierzę, że każda z nas się doczeka ...

Ja poczytałam , poszperałam ... Widzę że jest iskierka nadziei ... Jak już mówiłam... Nie poddam się!

Aditko super! Moje ciąże też zatrzymywały się na 8 tygodniu i mam takie poczucie, że jak przejdzie się tą granicę, to już będzie wszystko dobrze!! To musi być niesamowite uczucie widzieć ruchy dziecka, zazdroszę Ci, ale też bardzo się cieszę:) Muszę prześledzić Twoją "ścieżkę" na forum, może być dla mnie wskazówką.
Truskawko jak czytam co wkleiłaś wczoraj, to myślę, że u Ciebie reumatolog to może być dobry ruch.
Mam też takie wrażenie, oczywiśnie nie poparte żadną wiedzą, że nieraz przy naszych problemach udana ciąża może być takim idealnym strzałem w dobrym momencie, kiedy akurat u męża wszystko będzie dobrze, a i u nas lepiej niż zazwyczaj, taki zbieg najlepszych okoliczności i wtedy po wielu próbach i stratach donosimy ciąże. Nawet statystycznie- znam bardzo wiele par z problemami takimi jak nasze, ale w sumie żadnej (oprócz siebie...), która się dzieci nie doczekała. Wśród nas też są dziewczyny, które mają już dzieci. Zula myślę, że to samo jest przy zachodzeniu w ciążę więc musimy mieć wszystkie nadzieję.

Truskaweczko, Encorton 5mg dostałam. Wiec mała dawka, ale jak na moją wagę to sporo
(waże 43 kg - taka moja uroda...)

Gosiu, moja historia wyglada tak - 2 ciaze obumarłe w 8 tygodniu, zawsze zbyt mały pęcherzyk ciążowy ('opozniony" o ok 2 tygodnie jesli chodzi o wielkosc) a dzidzius o ok tydzien, ciagle za małe i za małe. Zrobiłam badania zespolu antyfosf., cytomegalii ( i tu wyszlo ze ja przebyłam) toxo., kariotypy, białko c, bialko s., MTHFR i tu wyyszlo
mutacja genu A1298C. W zwiazku z tym dostalam 5mg kwasu foliowego do brania na conajmniej 3 m. przed planowaną ciążą. Od pozytywnego testu biorę Acard, od 5,3 tc encorton, fraxiparynę 0,4. i narazie czekam. Co tydzien bywałam na usg( szybkim zeby zobaczyc czy rosnie pęcherzyk i dzidziuś) i było ok. ale stres jest... teraz ide w srode to bedzie 11,1 tc.... wiec zobaczymy czy wszystko bedzie dobrze...

Trzymam kciuki dziewczyny, zeby Wam sie udało. !!! &&

aditka Gratulacje! Bedzie tylko do przodu!
Truskaweczko a co mi wtedy zostało,tylko wertowanie stron, godziń spędzonych przed kompem.Plus tego taki że mam dziecko i okulary.Ten co wymyślił internet powinnien nobla dostać.Pytałaś sie ile kosztuje ten zamiennik.I ostanie pytanie ty też wypływasz w morze?Strasznie ci zazdroszczę szumu fal, morskiej bryzy.uwielbiam.
Zuluniu przytulam słonko.Doczekasz się
Przesyłam wam miliony fluidków ciążowych$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Kaira! Zmotywowałaś mnie, dziękuję! Powiem szczerze, że we Francji zamiennik Encortonu kosztuje około 4 euro. Podejrzewam że niemiecki podobnie!

Powiem tak, strasznie byłam naiwna:eek: Mój mąż miał rację... nie wiem dlaczego wcześniej po wcześniejszych poronieniach nie robiłam tych badań co u Maliny i dlaczego wcześniej nie wczytywałam się w fora... Bo taki jest człowiek, ufa, wierzy lekarzom.... ma nadzieję, że się uda...

Ja zastanawiam się nad wizytą u Jerzak w Warszawie... Im dłużej podczytuję boćka, analizuję swoje wyniki... coś mi się wydaję , że powinnam mieć wlewy!
Chyba, że duża dawka Encortonu załatwi sprawę!

Już sama nie wiem... Najlepsza jest Grubcia z boćka... Dziewczyna ma taki zapał i wiedzę, że raczej minęła się z powołaniem!

Miłego sobotniego popołudnia!

Truskaweczko - dziękuję Ci, że jesteś:) Co do Jerzak to ona stosuje wlewy? Ja byłam u niej i nic takiego nawet nie mruknęła... Dała mi kwas foliory, glucophage, witaminy, selen, bromek, omega 3, acard i luteinę i nic więcej...

reklama
Do góry