reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
fondie - dzięki. Te większe dawki zastrzyków zakrzepowych trzeba brać ze względu na duże dawki progesteronu doustnego?? Czy to dotyczy też progesteronu dowcipnego??

Martha ja już nie biorę encortonu jak on kazał, w pierwszym cyklu brałam od 1 dc, w drugim mies. od 10 dc, teraz od 12dc, i biorę go do "wyjasnienia" ;-) i jak się okazuje że nie ma ciąży to natychmiast odstawiam. Mi też gadał że jak 3 cykle się nie uda to invitro ale trzeba to olać, on tak trochę naciąga bo tu chodzi o kasę.
Lekarze zdrowym kobietom dają minimum pół roku na zajście a on starszy 3 miesiącami, ja nie zamierzam się tym przejmować, jeśli pół roku się nie uda pomyślę o inseminacji.

Dziewczyny mam pytanie. Mam mutacje MTHFR/C677T. Z tego co pamiętam to ta mutacja dotyczy układu krzepnięcia. Dobrze rozumiem, że przy tej mutacji nie muszę brać formy metylowanej witaminy B6 i B12 oraz kwasu foliowego??

nie bylo usg jutro intralipid wlew mam super babka bcg mowi ze jer super ale niema czasu na badania immuno...cos tam. a i colostrum mam wlaczyc

Lilia z tego co ja czytamam to lepiej brac.

Dziewczyny potrzebuje porady, bylam u hematologa, i ona uwaza ze ta moja mutacja MTHFR nie jest przyczyna moich strat...zalecila mi badania inne, uwaza rowniez ze przy tej mutacji niema wskazan do heparyny...
Zalecila badania bialka s,c anty Tpo , i jeszcze inne...troxhe to jest koszt...kolo 600zl i teraz moje pytanie czy jesli cos wyszlo by w tych badaniach to i tak dostaje sie tylko heparyne , itd..? Czy trzeba brac wtedy jeszcze cos? Poprostu sie zastanawiam czy musze zrobic te badania , czy wystarczy ze wezme zelazny zestaw?

reklama
Fondie a czym uzasadniła że wlewy masz brać?
A encorton dalej 20 mg?

Super że wszystko dobrze.

Ostatnia edycja:
Do góry