reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Marta to bardzo ważne co napisałaś dla ciebie i innych dzuewczyn .Mnie zawsze gin kazał progesteron .pesteronoringu. jak jajko pękło na 100 % dopiero brałam bo inacze wzięty za wcześnie wstrzymuje owulację!!!!!
Teraz dopiero wzięłam po pozytywnej becie
Kurczę, a wiecie ze w tym cyklu wlasnie o to pytałam gina, ze nie wiem kiedy bedzie owu i kiedy mam wziąć duphaston, to powiedział, ze nie muszę czekać, mogę wziąć jesli jeszcze nie było owu, ze to nawet wspomoże owu... To ja juz nic nie wiem.... Ostatecznie zdążyłam pójść od niego na monitoring i zaczęłam po owu brać.

Ja też mam tak , że nigdy nie wiem kiedy mam zacząć brac progesteron , zawsze lekarz każe mi brać od następnego dnia .

Arda ;) może czekasz na mnie ;)

No właśnie ten lekarz powiedział że progesteron najlepiej wziąć dopiero kilka dni po owu bo qcale nie pomaga w zajściu a tylko w utrzymaniu po zajściu więc nie licząc tych co mają plamienia na dzień dobry to lepiej później niż wcześniej. Ja już nie raz to przerabialam a i tak dubr mnie przekonał zeby wziąć. Ostatnio bralam przez 4 cykle i nic a jsk jeden cykl nie wzięłam to od razu zaskoczyło.

Ja mam nakaz brania dupka 3 dni po owu, wczesniej absolutnie. Mam objawy wiec w miare mozna oszacowac, jak nie jrestem pewna to biore pozniej.

Ovi, byle jak najszybciej, bo mi siw histero nie usmiecha :p

Susana ja w tej ciąży na pierwszej wizycie byłam na przełomie 6/7tyg tak żeby na pewno serduszko zobaczyć, w poprzednich ciążach od razu biegłam do lekarza a potem się tylko stresowałam czekaniem na serduszko. Teraz, żeby nie zbzikować chodziłam regularnie na betę, jak widziałam że łądnie rośnie to na jakieś 5 minut się uspokajłam.
W pierwszej ciąży, na pierwszej wizycie miałam piękny pęcherzyk z ciałkiem żółtym a struktury zarodka się nie doczekałam, więc chyba rzeczywiście nie ma reguły.

Co do progesteronu - mi też lekarze mówili, że jeśli chcę brać w drugiej części cyklu to muszę chodzić na monitoring, tak aby potwierdzić, że już po owulacji, duphaston/luteina mogą ją zablokować.

Nafoczka, Doris ale mi te Wasze ciąże szybko lecą , dopiero co testy robiłyście a już wkraczacie w drugi trymestr. Za to mi się wydaje, że ta moja ciąża się tak ciągnie i ciągnie:)

Trzymam kciuki za udane wizyty początkujących brzuchatek i dwie kreski staraczek:)

reklama
Do góry