reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej, wróciłam dziś z zabiegu, nie wytrzymałam do planowanej środy, jakoś jest...
Czy są na forum jakieś dziewczyny, które poroniły ciąże mimo zastrzyków clexane?

reklama
Hej dziewczyny
Ja wpadam tak na chwilkę, bo dostałam zlecenie z pewnej firmy i muszę teksty obrobić. Wczoraj do północy siedziałam. Myśli mam zajęte, bo ci dyrektorzy to piszą tak, jakby nie robili tego wcześniej.
GosiaS35 ja poroniłam, mimo brania encortonu, clexanu i acardu oraz luteiny. To była moja 4 ciąża.
Misiejku ty nie biadol, trza chłopa wspierać! :-D
Enya kciuki!
Alusiu kciuki!
Koszyczku to nie twoja wina! Proszę się nie oskarżać o takie rzeczy! Jakby tak było, to ja powinnam się oskarżyć o wszystkie moje 4 poronienia, a wiem, że zrobiłam wszystko, żeby ich nie było. Życie...
Lora dzięki za info, ale ja na razie wszystko rzuciłam w cholerę. Nie chce mi się nawet o tym myśleć. Ale może dla kogoś będzie przydatne.
Truskaweczko :*
Laseczki nie stresować się! Święta za pasem. Pieczenie pierniczków. Prezencioryyy! Na razie przedsmak w postaci Mikołajek, ale już niedługo, już tuż tuż... Jingle bells, jingle bells :-D

Dziewczynki, dziękuję Wam wszyskim za wsparcie:*
Mam jeszcze pytanie, czy to prawda, że zespół anytfosfolipidowy można wykryć tylko do 6 tygodni po poronieniu? i jeśli tak, to jakie badania powinnam wykonać w tym kierunku i jaka jest ich cena, wolałabym to sprawdzić przed kolejną ciążą?:*

Koszyczku tak to prawda, czasami warto wykonać je szybciej. Ja robiłam: przeciwciała antykardiolipinowe, p/c przeciw beta-2-glikoproteinie, p/c przeciw protrombinie, czynnik V Leiden, antykoagulant tocznia. To taka podstawa, choć droga. Ja jeszcze robiłam: D-dimery, APTT, INR, czas trombinowy, białko C, białko S, fibrynogen, wskaźnik protrombinowy, czynnik krzepnięcia VIII. Dużo tego, ceny też zróżnicowane. Jedne badania miałam wykonywane w Łodzi (a tam ceny- wiadomo- z kosmosu - więc niektóre badania są nawet po 250zł), inne robiłam w Diagnostyce w Białymstoku i np. za jedną klasę IgG się płaciło 37-40 zł (a trzeba było wykonać dwie klasy danego badania: IgG i IgM - więc cena wynosiła do 100 zł za badanie). Najtańsze są INR, APTT, chyba czas protrombinowy, bo to groszowe sprawy. Musiałabyś sprawdzić w laboratorium, bo każde ma inne ceny.

Witajcie!
Koszyczku mi po poronieniu 5 ciąży wyszły przeciwciała antykardiolipidowe robiłam odrazu po.Wcześniej zażywałam acard.Cykl pózniej zaszłąm w ciąze z córkę i odrazu był clexane.Choć iGM maiłąm grubo ponad normę.Teraz sie dowiedziałam że to było przyczyną niewydolności łożyska które mi wrosło w macicę i niebyło zbyt wydolne oczwiście nikt tego nie zkontrolował.W tej ciąży aktualnie mam ujemne Igg Igm.U mnie przeciwciałą kosztują 37 zł.CZekałąm tydzień na wyniki

Ja dziś idę na wizytę.Zobaczymy jak tam moja macica bo boli mnie bardzo mam nadz że tam wszytsko w porzadku.

dziewczyny powiedzcie mi jak to jest prof malina najpierw robi badania te mega drogie potem ustala diagnoze czyli przewaznie szczepi czy podaje leki przed szczepieniem ? kiedy daje zielone światło po którym szczepieniu ? czy w czasie starań zaleca leki ? jesli sie uda co wtedy jakie kroki profesorka mocno rozważam wizytę u prof czekam na odp:)

Koszyczku DZiękuję.Po zwizycie dzięki Bogu dobrze bo godz przed dostałam krawawienia, i byłam pewna że już po wszystkim.Po badaniach krwawienie z niewiadomych przyczyn, progesteron w normie, z maleństwem wszytsko dobrze.Serduch bije jak dzwon, i się ruszało.Clexane mam zmiejszoną dawkę do 40mg bo to może być przyczyna krwawienia.MOże nie musi.Macica pomału rośnie, szyjka też do obserwacji.Oczywiście nakaz leżenia i nic nie robienia.I mam być inkubatorem.JAk dalej tak pójdzie szpital do końca.NIewiem muszę t sobie wsyztsko poukładać bo mam już dzisiaj serdecznie dosyć.Z lenką takich jazd w tym miesiacu nie miałam

reklama
Kaira, to dobrze, to teraz leż i odpoczywaj, musisz, przetrwać ten czas. Kochana, tzn. że po 5 poronieniu, kiedy się zorientowali, że masz te przeciwciała, podali CI clexane (to na to jest tak?) i zaszłaś w ciążę z córeczką, ktorą urodziłaś tak? Będzie dobrze teraz musi być:*

Do góry