reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka ty to jestes cierpliwa kobieta ciagle ci coś nie po drodze , ciagle ci coś staje na niej do pełnego szczęścia , ale podobno cierpliwość popłaca i wynagradza :) pozdrawiam

reklama
witajcie, oj ciężko was nadrobić w czytaniu, ale się udało ;)

nofoczka fajnie, że wynajdujesz suplementy, na pewno skorzystam ;)

susana a o co chodzi u Ciebie z tym toczniem, bo ja już 2 razy miałam to badanie i znowu mi zlecili.

arda widzę że lada dzień zaczniesz się starać, trzymam kciuki ;))

a u mnie, oczywiście musiałam zrezygnować z immunologa w Bydgoszczy, który stwierdził że NK w normie i nic więcej mi nie zlecił, a dr Suchanek powiedziała, że NK są za wysokioe i na pewno trzeba je zwalczyć encortonem, ale niepokoił ją wynik czynnika VIII krzepnięcia i kazała powtórzyć, do tego antygen fonfinenbranda i powtórzyć toczeń. Jak te badania wyjdą źle to mam zgłosić się do hematologa, tylko, że poleceny przez Pania dr hematolog z Gdyni ma terminy po nowym roku, więc może podacie namiary na hematologa, który wie o co chodzi, bo jak widać na przykładzie immunologa z Bydgoszczy ciężko trafić na lekarza który się zna. No i wówczas dr Suchanek przepisze encorton. Długa droga przedemną, a ja bym chciała już!!

Witajcie dziewczyny

Arda – dostałaś zielone immunologiczne, to jeszcze zielone ginekologiczne i do dzieła :-D

GosiaS35 – super, że się troszku uspokoiłaś, cudne wiadomości, super

Kitki – a nie myślałaś o zmianie zastrzyków? U mnie np. lepiej wchodziły zastrzyki Fragmin, a Clexanne gorzej, dawałam radę, ale to co Ty przeżywasz to jakaś masakra. Porozmawiaj z dr na temat zmiany zastrzyków.

Kardiplak – kciukam za czwartkowe genetyczne

kinga_86 – po cichu gratuluje dziewczynki :tak:

portia – cieszę się, że wyniki wyszły dobrze

Miłego popołudnia.

Nofoczka ja moze i bym sie wstrzymala w trakcie brania ale po juz na pewno nie:) gadalam kiedys z lekarzem i na plemniki takie normalne branie antybiotykow nie ma wplywu a wrecz lekkie oslabienie organizmu wplywa na zagniezdzenie. Ja bylam przeziebiona w szczesliwym cyklu wiec...:) jak macie sily i ochote to do dziela!

I jeszcze odnosnie clexane- ja mam najmniejsze slady jak wbijam razem z tym babelkiem powietrza wiec chyba kazdy musi znalezc swoj sposob. I tak wygladam jak by mi ktos regularnie e brzuch przykladal;)

Nafoczka chyba wszystko zależy, jaki antybiotyk brałaś. Ja i mąż skończyliśmy antybiotyk na bakterie ok 5dc i w tym samym cyklu zaszłam w ciążę. Kilka razy upewniałam się u doktorka, że starania są bezpieczne. Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła i zapytała ;-)

Mnie akurat lekarze powtarzali, ze dzidziusia mozna robic do woli bez wzgledu na leki, alkohol itd (oczywiscie mowa o drogach oddechowych itd, a nie o schorzeniach ginekologicznych). Dzidzius jest niby chroniony na takim etapie. Ale faktem jest, ze raczej nie praktykujemy, bo choroba jednak zniecheca.

A ja jestem lekko zalamana, bo mam brac Clexane juz od 10dc. Masakra. Poprzednio bralam od 17, razem z Lutka i juz mnie to irytowalo. No ale nie ma wyjscia to do dziela.

Ja dziewczyny byłam jeszcze dzisiaj u innego ginekologa w moim mieście .Obejżał dokładnie moje badania ,Powiedziałam mu że jestem na żelaznym zestawie no i że byłam 2 dni temu u Dubra no i te badania mam robić od nowa które już mam.Powiedział że absolutnie mam nie powtarzać żadnych badań.Powiedział również że co bym nie robiła z badań dodatkowych to i tak lekarstwem na nie jest Acard , encorton, ewent clexan i dufaston(.Zbadał mnie , zrobił usg i kazał iść do domu robić dziecko.Kazał tylko przyść w 12 dniu cyklu żeby zerknąć na owu i wtedy najwyżej przepisze dufhaston.
No więc dziewczyny dołączam do starających, tylko jeszcze @ przede mną i działamy.

reklama
Do góry