reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A w jakich dawkach clexane bierzecie .Ja mam w domu jakąś heparynę w zast.bo mój syn brał po operacji na kolano .Mnie P anca wyszły dodatnio więc może mi Dubrawski przepisze. Jak nie ,to biorę to co mam ,tylko dawkę żebym miała dobrą .A przeciaż wy to lepiej wiecie jak lekarze.

reklama
Dobry wieczór:-) co do badań prenatalnych u mnie test pappa zintegrowany podwójny z usg wykazał w 13!tym tygodniu podwyższona przeziernosc 2,7 mimo to test wykazał ryzyko zd1:321 ze i zp 1:20000. Zd ryzyko pośrednie tamte 2 niskie. Mimo to lekarz skierował mnie na test potrójny a ja zrobiłam i tu masakra, nie dość że byłam przeziebiona, miałam straszny kaszel wyniki wyszły okropne Zd 1:250, ze 1: 50 ryzyko wysokie. Wskazanie amniopunkcja która miałam we wtorek, wszystko ok, jak na razie tylko przed zabiegiem usg wskazało lekko poszerzone miedniczki nurkowe które trzeba obserwować.wynik amnio za 4 do 5 tygodni, na nifty nas nie było stać ją zaś nie miałam żadnych krwiakow i przeciwwskazań. Dobrze się czuje i póki co leze tylko strach i to czekanie. Mam 38 lat i ryzyko podwyższone. Cóż zobaczymy co będzie. Dobrej nocki pa

Aniu mam nadzieje ze wyjdzie ze maluszek zdrowy, najważniejsze ze dobrze sie po niej czujesz. Okropne ze na te wszystkie wyniki tyle sie czeka, ja przez to wszystko to chyba totalnie osiwieje:/

Dziewczyny jadę dziś robić badania na zgodność z mężem(HLA), a chciałabym namówić Panią dr na żelazny zestaw. jakie badania powinnam zrobić? Chcę mieć jakie argumenty. Proszę pomóżcie.

reklama
Ja nie wiem jak ja wytrzymam, jutro dopiero tydzień. W czwartek mam wizytę zobaczymy czy uzupełniły mi się wody. Mam też zwolnienie do czwartku bo od wtorku leze mimo ze dobrze się czuje. Co do testu nifty, harmony to wykrywają tylko trisomie proste a nie mozaiki gdzie uszkodzonych jest parę genów. Na to info natknęłam się na jednej stronce o chorobach genetycznych.W ogóle non stop czytam w necie o pozytywnych przypadkach gdzie mimo przeziernosci powyżej 3 dziecko po amnio okazało się zdrowe.Tomnie trzyma przy nadzieje, oprócz 3 trisomii amnio wybada jeszcze ze 100 różnych aberacji zobaczymy.

Do góry