reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Karpidlaczku rozciąga się wszystko. Weź koniecznie magnez, ja biorę też nospę jak już mocno boli i oczywiście poleguj. Ściskam Cię mocno.
Chyba dziś taki dzień, bo mnie mniej mdli, co też nasuwa mi najgorsze podejrzenia.Jak znowu nudności wróciły, to przypomniało mi się że od rana tylko raz byłam w toalecie i wcale nie chce mi się znowu... też źle
Sykatynka fajnie, że masz już połówkowe. Wszystkie trzy widzę mamy wizyty za tydzień. Szkoda, że tyle nas to nerwów kosztuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, niebyło mnie trochę a tu tyle się dzieje. No i ku mojemu zaskoczeniu w pierwszym badaniu na NK miałam ich za dużo, ale byłam wtedy we wczesnej ciązy teraz po badaniach NK nie stwierdzono ich nadmiaru więc immunolog nic mi nie zapisał, ogólnie rozkłada ręce, zlecił badania ANA 3 gdzie wyszło że mam przeciwciała przeciw jądrowe 1:100 obraz świecenia ziarnisty, ktoś wie o co chodzi? czy to bardzo źle? czekam na badania przeciw plemnikom i na tym zakończy się leczenie immunologiczne. Coś kiepsko widzę szanse na kolejne dziecko ;(

Słyszałam jeszcze o jakimś badaniu ginekologicznym macicy w celu zbadania czy nie ma jakiś zrostów ktoś wie może jak to badanie się nazywa?

Mam już wszystkie badania a tu nic nie wiadomo, porażka

Gosia, ja jestem już po polowkowych, miałam je w 19 tc :) teraz mam takie dodatkowe usg w 26 tc zamiast w 30 z uwagi na wcześniejsze poronienie.... Ale mimo wszystko stres jest :)
Karpidlak, ja miałam do 16 tc 0 kg na plusie, teraz mam 5 kg, myślę że jak na końcówkę 6 miesiąca nie jest źle.... Dietę ostatnio trzymam słabo ale podejrzewam że to ostatnie podrygi, w przyszłym tygodniu robię obciążenie glukoza i boję się ze wyjdzie mi cukrzyca a wtedy powrót do ścisłej diety :( jestem niemal pewna tej cukrzycy, wiele osób z io ma w ciąży cukrzycę.... Boryczko chce żebym odstawila już metformine od przyszłego tygodnia, ale ja się boję...

Lilia, chodzi może o histeroskopie? To jest badanie w znieczuleniu kiedy wprowadzają sondę do macicy i sprawdzają czy nie ma zrostow, polipow i innych takich...

Plastulinka a w jakich okolicach mieszkasz?Moja ginka nie zleciła mi tony badań tylko te najpotrzebniejsze i bez problemu encorton wypisała.To był zresztą jej pomysł.przy nk podwyższonych.Ja w przyszłym miesiącu mam plan spróbować na żelaznym.Zobaczymy z jakim efektem.A jak u ciebie z nk? Podwyższone masz?

Oj Brzuchatki, stres Was nie opuszcza... Trzymajcie się jakoś!
Gosia, dzięki za odp., ale chyba nie dostałaś mojej wiad., bo masz pełną skrzynkę i ciągle mi się pojawia "wystąpił błąd" i musisz "clear some space". pozdrawiam

pewnie jest to histeroskopia, dzięki dziewczyny, trochę to kosztuje około 1000, któraś z Was zdecydowała się na to ? jak myślicie jest sens? raz rodziłam naturalnie bez łyżeczkowania i raz miałam łyżeczkowanie, czy faktycznie mogło się tam coś pozrastać?

reklama
Do góry