reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Gosiu, u mnie ok! Za 8 dni genetyczne, czekam jak na szpilkach.
Ja wymiotowałam w sumie moze ze 3 razy i to po witaminie b6 z iherb. Teraz biore ja na noc.
Moze rzeczywiscie cos w tym jest. U mnie jutro bedzie skończony 11 t, a mdłości wciąż mam.

reklama
Plastulinka - Bardzo mi przykro. Co do ciąż biochemicznych to mój pierwszy lekarz tak nazwał moją pierwszą ciążę. Później kolejni lekarze wyprowadzili mnie z błędu i powiedzieli, że to było puste jajo płodowe, bo beta rosła, tylko wolno, ale najwyższy poziom był chyba 5000. Mimo to, pamiętając, że mój organizm prawdopodobnie od początku zaatakował ciążę bałam się i lekarze stwierdzili, że powinnam brać Clexane i steryd od owulacji, a że nie zaszłam tak szybko jak wcześniej to robiłam zastrzyki 5 m-cy przed ciążą. Ponoć Clexane pomaga w zagnieżdżeniu, bo macica jest lepiej ukrwiona. Myślę, że warto porozmawiać o tym z lekarzem.

Gosiu - ja miałam okropne nudności do 9tc, ale wymiotowałam chyba tylko 4 czy 5 razy. Cieszę się, że wszystko u Ciebie dobrze!

Co do bety dziewczyny to ja jsk miałam puste jajo płodowe to beta wciąż mi rodła.Na początku dziewiątego tygodnia. miałam 33.000.

Oj, dziewczyny mam dzis gorszy dzien. Poza tym dzis jest Dzien Dziecka Utraconego:(
Boli mnie dzis mocno brzuch, plamien nie mam. Zaczynam dzis 12 tydz i tak bardzo sie boje. Jak wytrzymać jesCze tydzien do usg?

Karpidlak moja siostra jest w 20tc i też ma częste bóle brzucha i krocza. Ponieważ jest to ciąża bliźniacza to często chodzi na kontrole. jedynym zaleceniem jest...leżeć,leżeć,leżeć.
Co do dzisiejszego dnia..chyba staram się nie myśleć wprost o tym dniu,ale z tyłu głowy wciąż chodzą myśli...:/

Kapidlak weż sobie magnez i nospe to nic nie zaszkodzi a pomoże.Mnie w 2 ciążach brzuch bolał codziennie.Najlepiej Aspargin 2. × dziennie brać na stałe

Zastanawialam się nad Dubrawskim ale chyba nie chce długo czekać na kolejne diagnozy. Spróbuję namówić mojego starego gina na encorton. Jak się nie zgodzi to będę szukać dalej. Nie chce próbować tylko na clexane bo wydaje mi się ze moje ciaze od początku są odrzucane przez organizm.
Karpidlaczku odpoczywaj, niczym się nie przejmuj. Jesteś już tak daleko. Musi być dobrze!
Jak miałam puste jajo to bhcg rosło dobrze 127 a po 48 h 270. Tyle tylko że to było w 18 dpi więc te wartości powinny być wyższe. Mimo tego pęcherzyków urósł ale był płaski i bez zarodka.

Karpidlak, mnie brzuch boli i ciągnie praktycznie od początku ciąży niemal codziennie. Panikowalam nieraz z tego powodu, byłam parę razy dodatkowo u lekarza, raz na ip, za każdym razem z badania wychodziło ze wszystko w porządku, szyjka super i ogólnie nie ma się czym martwić. Po prostu taka moja uroda. Jeśli jednak będzie cię bolało mocno, nie pomoże odpoczynek albo nie daj Boże pojawi się plamienie jakieś to leć na izbę przyjęć, nie ma co strugac chojraka... Lepiej się uspokoić, upewniajac się ze wszystko w porządku...
Ja mam usg w środę, lekarz kazał mi się pojawić na usg w 26 tc i oczywiście jak zawsze stres jest, choć do tej pory było wszystko super... Więc nie chce ci nic mówić, ale ten stres i strach nie minie aż do końca... W ostatnich dniach maluch był mniej aktywny i mniej czułam jego ruchy, wiec choć lekarka mówiła ze to normalne to ja pabikuje, ale dzisiaj już się rusza porządnie :)

reklama
Sykatynka, ja to wszystko niby dobrze wiem. Sama Ci pislalam, że w pierwszej brzuch mnie bolał naprawdę mocno.
Ale od kilku dni już nie bolało, nie ciągnęło. A od dziś znów. Pierwszy raz tęż w nocy nie wstałam na siku. Oczywiscie, to nie sa niepokojące objawy, ale po takich przejściach każdy objaw znikający lub pojawiający sie przeżywam bardzo.
A Twoje dzieciątko pewnie mniej sie rusza, bo ma coraz mniej miejsca. Ja jak miałam takie watpliwości to jadłam rządek czekolady kładłam sie na kanapie i czekałam. Zawsze to działało:)
A jak Twoja dieta? Trzymasz? Ja troszkę znów popuscilam i na malutkie grzeszki raz na jakis czas sobie pozwalam.
A jak waga? Ty tez bierzesz metkę? U mnie waga ani drgnęła. A z córka w 13 tyg miałam 3 na plusie.

Do góry