reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ewa gratulacje i wszystkiego najlepszego:)

Dziewczyny ja jutro mam wizyte i juz zaczynam świrowac:/

Portia, Esperanza, Karpidlak a jak tam Wasze samopoczucie?

Nafoczka nawet jak w krzakach siedzisz, pamiętamy o Tobie i mam nadzieje, ze niedługo z nich wyskoczysz z dobrymi wiadomościami:*

reklama
Ja mam jakąś dziwną tą rozpiskę :NK mam 9 przy normie do 30.natomiast NKT mam10 % przy normie < niż 5%.Cyli żle.Mam przekroczone też limf cytotoksyczne(45 norma 38)i limf.zaktywowane15 norma 9 i CD8 49 norma 41.też za dużo.no imam jeszcze haszimoto.ale to w nor.pod kontrolą

Ja na poprzedniej stronie wrzuciłem swoje wyniki tylko trochę kiepsko widać przynajmniej na telefonie, ogólnie wszystkie wartości w normie...ale czasem mimo że w normie to lepiej żeby obniżyć albo podwyższyć wartości ;-)

Przepraszam że ja tak tylko o sobie, potrzebuję porady a Wy macie niestety doświadczenie w temacie. Może kiedyś wrócę na forum narazie wszystko powoli sobie układamy. Od ostatniego # minął ponad rok a ja wciąż rozsypana...

Kinga, a który juz u Ciebie tydzien? A jak tam objawy?
U mnie spoko raczej. Objawy sa, jakies zachcianki nawet. Strasznie długo jesCze do wizyty. Jak nie wytrzymam to pójdę do innego gina.

Karpidlak no właśnie bo Ty nastepne usg masz miesiac po pierwszym? Ja to max dwa tygodnie moge wytrzymać bez podglądania:)

U mnie teraz 10 tydzien, jesli wszystko bedzie ok to 30 września mam to badanie genetyczne i mam nadzieje, ze po nim trochę sie uspokoje i zredukuje ilośc wizyt. No a w październiku ewentualnie bede miała zakładany pessar:/

Co do objawów to jest mi cały czas niedobrze, wymiotuje, piersi bolą zwłaszcza wieczorami, mam tez bardzo realne sny, czasem pytam męża czy cos robiliśmy o czymś gadaliśmy czy to mi sie tylko śniło;)

Samopoczucie rożnie raz mi sie wydaje ze przecież w końcu musi sie udać, chwile potem ze po co sie nastawiam, tyle razy juz nie wyszło czemu tym razem miałoby byc inaczej.

Witam nowe kolezanki. Niestety nie mam chyba nic do dodania jesli chodzi o Wasze leczenie. Odnosnie limfocytow to mi tez wyszly poza norma ale dwoch lekarzy, w tym immunolog stwierdzili, ze to nie ma zadnego wplywu na przebieg ciazy...czy tak jest rzeczywiscie to nie wiem.

Gdzie nasze brzuchatki?Apolinka, Raptus i Barbinka hop hop?!

Ewcia fajnie, ze sie odezwalas:) jak sie dzieciatko chowa?

Kinga kciuki baaardzo mocno zacisniete za jutrzejsza wizyte. To fajnie, ze masz objawy to na pewno dobry znak. A jak plamienia? Minely?

Karpidlak a u Ciebie to, ktory tydzien?

U mnie tak se...;) zywa krew sie nie powtorzyla ale brazowe plamienia sa caly czas, raz mocniejsze raz slabsze. Bylam w piatek u doktorka i powiedzial, ze po krwiaku prawie sladu nie ma natomiast odkleja sie kosmowka. Dopiero w domu zauwazylam, ze wpisal mi na kartce: kosmowka na scianie tylnej z odwarstwieniem owodni na scianie przedniej. Oczywiscie dostalam nerwa, ze to brzmi bardzo zle:( ale staram sie wierzyc doktorkowi, ze to ponoc czeste przy tych lekach, ktore bierzemy itp.
Powiem szczerze, ze od wizyty w szpitalu caly moj optymizm ulecial i kazdy kolejny dzien to meka i mysli, ze sie nie uda:( ehhh to sobie posmecilam na koniec...

Portia- u mnie tez jest niedoklejona kosmowka. Gin mowila tylko zeby nie dźwigać ciężarów.
Staram sie nie myślec o tym. U mnie teraz 7t3d.
Portia to plamienie moze byc wlasnie z powodu tego odklejenia.

Portia przykro to słyszeć:( a kiedy masz następna wizyte? W związku z ta kosmowka dostałaś jakies zalecenia zeby wiecej leżeć lub cos w tym stylu?

Plamien od trzech dni nie mam ale pewno zaraz znow wrócą, bo tak to jest jak tylko sie uciesze ze przeszły to wracają:/

susana, ja sie dopiero przygotwuję do ciąży. Czekamy czy nk spadną, czy leczenie przyniesie jakikolwiek efekt. A nk mam 30.

Elka, mam wrażenie, że te normy na wynikach mają dla lekarzy niewielkie znaczenie. Mnie powiedzieli, ze najlepiej mieć nk w granicach 10, ale u mnie nawet nie marzymy o takim wyniku, bo to praktycznie nieosiągalne.

kinga, staraj się mysleć o wizycie jak o widzeniu z dzidziusiem. Nerwy są, wiadomo, ale na pewno wyjdziesz zgabinetu z uśmiechem.

reklama
Kinga ja leze jak kloda caly czas...doktorek mowil, ze spokojnie przed dom czy na obiad moge wstac ale raczej mam lezec i dlatego dostaje do glowy...bo gapie sie od kilku tyg w sufit.
A ty czemu masz miec pessar zakladany? Masz cos z szyjka? Przepraszam ale jakos wylecialo mi z glowy.
Dzieki Karpidlak- staram sie myslec, ze to nic takiego...
Nastepna wizyta w piatek. Genetyczne dopiero 13 pazdziernika:(((

Do góry