reklama
Kwiatuszekk23
Fanka BB :)
Dobra dziewczyny, możecie sie smiac ale co to jest ZD?
Ania ja jechalam na prenatalne 120 km zreszta jak na każdą wizytę dasz radę! Trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze! Jak cos to pisz o clexane mi na razie potrzebny nie bedzie a szkoda zeby sie przeterminowal.
Dziewczynom gratuluje udanych wizyt! Teraz już musi byc dobrze
Ania ja jechalam na prenatalne 120 km zreszta jak na każdą wizytę dasz radę! Trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze! Jak cos to pisz o clexane mi na razie potrzebny nie bedzie a szkoda zeby sie przeterminowal.
Dziewczynom gratuluje udanych wizyt! Teraz już musi byc dobrze
Jestem po wizycie u Jerzak. Z tych nerwów pomyliły mi sie dni i miałam ja mieć jutro. Ale na szczescie mnie przyjęła. Nawet było miło. Powiedziała, ze bardzo dobry poziom insuliny (4,5) i zapisała duphaston, bo jest minimalnie za niski.
I tu zasiała we mnie zarienko niepewności, bo pytałam ja o metylowany kwas foliowy i witaminy ( z racji mutacj a1298c heterozygota). Powiedziała zeby nie brac samej metylowanej, bo kilka jej pacjentek poronilo, a nie brały tez zwykłych. Wiecie cos na ten temat?
Dziewczyny z ta mutacja co Wy dokładnie braliście w ciazy? W jakiej dawcę b6? Mnie postraszyła nawet retinopatia.
I tu zasiała we mnie zarienko niepewności, bo pytałam ja o metylowany kwas foliowy i witaminy ( z racji mutacj a1298c heterozygota). Powiedziała zeby nie brac samej metylowanej, bo kilka jej pacjentek poronilo, a nie brały tez zwykłych. Wiecie cos na ten temat?
Dziewczyny z ta mutacja co Wy dokładnie braliście w ciazy? W jakiej dawcę b6? Mnie postraszyła nawet retinopatia.
sykatynka
Karpidlak ja nawet w wypisie z opisem mutacji mam o formach metylowanych chyba napisane, kiedy zaczęłam brać metylowane Wit. B6 i 12 (ale nie powiem ci w jakiej dawce bo nie pamiętam), to homocyateina w półtora miesiąca spadła mi z 17 do 8... Bo tymi poronienuami straszyla cię z powodu homocysteiny, tak? Jaki masz jej poziom, chyba pisałaś ale nie pamiętam...? Bo chyba nie z żadnego innego powodu... Mi też kazała zamiast prevenit intensiv brać zwykłą b6 i b12 (metyliwanych nie biorę już od jakiegoś czasu bo jakoś nie miałam głowy do ściągania ich z netu)... Ale straszyć poronoeniem tylko z powodu witaminy b to chyba trochę przegięcie, nie wiem czy twierdzenie ze ktoś poronil z powodu witaminy b nie jest trochę nadużyciem....
Sykatynka, homocysteine mam w normie. Mam wrazenie, ze specjalnie to powiedziała, ze cos biore bez jej wiedzy. Zabroniła mi tez pic mała kawkę.
A Ty tez do niej chodziłaś? Pozniej juz przestałaś? Dzis zostawilam w aptece 500 zł, bo oczywiscie clexane wypisała mi bez refundacji. Naprawdę nie żałuje kasy, ale wydaje mi się, ze pójdę do Jerzak max 2 razy. Pozniej zdam sie na Boryczko i Wasza wiedzę.
A Ty tez do niej chodziłaś? Pozniej juz przestałaś? Dzis zostawilam w aptece 500 zł, bo oczywiscie clexane wypisała mi bez refundacji. Naprawdę nie żałuje kasy, ale wydaje mi się, ze pójdę do Jerzak max 2 razy. Pozniej zdam sie na Boryczko i Wasza wiedzę.
sykatynka
Ja już nie chodzę do jerzak bo za każdym razem po wizycie u niej płakałam i martwilam się. Na dodatek uważam że wizyty u niej nie są warte tej kasy. Poza tym w moim przypadku wycwanila się i nie dość że bez ryczałtu to przepisala mi leków na 2 tygodnie żebym musiała przyjść na kolejną wizytę. Idąc do niej wiedziałam już co przepisze, wszystkim daje te same zestawy leków niezależnie od schorzenia, wszystkie osoby wychodza od niej z tą samą diagnozą.
A ja słaba kawę piję rano nadal - mam niskie ciśnienie i myślę że mi to nie zaszkodzi...
A ja słaba kawę piję rano nadal - mam niskie ciśnienie i myślę że mi to nie zaszkodzi...
reklama
Podziel się: