reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Esperanaz mysle ze 1 dzien w ta cyz w tamta nie robi roznicy lezalam z dziewczyna ktora miala ciaze tydzien młodsza a wsyzstko ok napewno z kropkiem wsyztsko ok 3 mamy mocno ckiuki :)

reklama
Dziewczyny! Mam wyniki bety i progesteronu. Beta 769.1 a progesteron 28.35. Dzis jest 33 dzien cyklu. Czy to dobry wynik? Zupełnie sie nie znam. W środę powtarzam betę

Oczywiscie siedze i przetrzasam internet. Znalazłam tez wynik z poprzedniej ciazy ( zakończony poronieniem) i te wyniki sa lepsze.
Mam nadzieje, ze sie podwoi.

Nafoczka cały czas trzymam &&&&&&&!!!!:tak:

Ja w czwartek byłam na wizycie u doktora P. Byłam w szoku, że mnie zapamiętał po 1 wizycie. Jak tylko weszłam do gabinetu powiedział do mnie: przyszła moja "famme fatale". Torbiel nadal mi sie nie wchłonęła. Dostałam tabletki anty, kazał zrobić wszystkie badania i po odstawieniu tab. i po @ przyjść na wizytę, wtedy bedziemy kombinować:-p
Dziewczyny pomożecie w interpretacji wyników?
Najbardziej stresuje mnie prolaktyna po obciążeniu!
Moje wyniki, te które już mam, robione w 2 dc:
FSH 6,01
f.pęcherzykowa 3,5-12,5
f.owulacyjna 4,7-21,5
f.lutealna 1,7-7,7
po przekwitaniu 25,8-134,8
LH 3,60
f.pęcherzykowa 2,4-12,6
f.owulacyjna 14-95,6
f.lutealna 1,0-11,4
po przekwitaniu 7,7-58,5
prolaktyna 7,72
norma 4,79-23,30
prolaktyna po MCP 475,60!!!!!!!!!
CA - 125: 15,07
norma 0,00-35,00
kwas foliowy 11,41
norma 4,6-18,7

D-dimer 69,00
norma 0,00-500,00
homocysteina 10,20
z suplementacja folianami < 12
bez suplementacji <15

no widzisz Kwiatuszku, moze nie taki "wilk straszny" ;) skoro Cie pamieta
D-dimery on ci kazał zrobic?
pozostałe też badania robiłam tylko zastanawiam sie nad prolaktyną bo chyba moje 19,09 jest za wysokie a tej po obciążeniu nie robiłam... oczywiście w tym cyklu do niego nie pojechałam i mam mieszane uczucia ale już mialam dość...

Espa BARDZO SIĘ CIESZE, że wszystko ok!!!

Tak d-dimery kazał mi zrobić. do tego preciw antygenom jajnika i plemnikowe, w Prokocimiu robiłam jeszcze test cytotoksyczny plus allo mlr i M robił seminogram i badanie chomatyny. I jeszcze tych wyników nie mam. A i jeszce wczoraj robiłał coś Lejdena, MTHR i jakieś z liczbami zaczynającymi się od 2.... Ale nie pamietam jakie bo mi babka w labie wzięła tą kartkę.
No i plus wymazy ale to jak skończę @
I znowu sie mi przypomniało :)
ANA 2 graniczny 1:160
ANA 3 Kontrola Ws silnie dodatni

Ostatnia edycja:
to ja tez to mialam tylko tych d-dimerów i prolaktyny po obciążeniu nie robilam, zresztą strone wcześniej mozesz sobie zerknąć ;) ja juz ANA1 miałam ujemne
a co do wizyty to się już zapisałam u swojego gina na NFz bo nie wytrzymałam "bez ogladania" ;)))

Esperanza nie martw się wszystko jest ok wystarczy że lekarzowi drgnela ręka i już będzie inny wymiar maluszka najważniejsze że od poprzedniej wizyty fasolka urosła: -)
Ja testu papa nie robiłam

reklama
Esperanza- wspaniale, że z maluszkiem wszystko dobrze, myślę że na pewno lekarz zwróciłby Ci uwagę, jeśli ta różnica w terminie to był powód do zmartwień.

Karpidlak- gratuluję ładnej bety:) I trzymam kciuki za jutrzejszą:)

Kwiatuszek - ja też miałam podwyższoną prolaktynę po obciążeniu, jednak jak to wtedy konsultowałam lekarze powiedzieli, że jeśli nie mam problemu z zajściem to mam się tym nie przejmować, jeden z lekarzy uważał że powinnam brać bromeran (mogłam trochę pomylić nazwę), jeśli dobrze kojarzę któraś z dziewczyn tutaj go brała ja się na to nie zdecydowałam, ale pewno jest to też jakieś wyjście:)

Nafoczka - niesutająco Ci kibicuję:)

Portia - a jak tam u Ciebie, jesteś na zwolnieniu czy wróciłaś do pracy?

Ja wizytę mam w poniedziałek i już zaczynam świrować, stresuję się bo wydaje mi się, że objawy się uspokoiły, przy każdej wizycie w toalecie sprawdzam czy nie dostałam plamień, ciągle sprawdzam jak tam się maja moje piersi itp... zwariować można:/

Do góry