reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Raptusku a co sie dzialo, ze Cie w szpitlau zatrzymali? Mam nadzieje, ze juz jest lepiej?

Wiem, ze ten temat juz si eprzewijal ale porodzicie cos odnosnie techniki wbijania clexane? Myslalam, ze u mnie nie bedzie takich problemow a tu na 3 wklucia juz mam 3 siniaki:baffled:

reklama
Portia co do Clexane ja najpierw tak trochę opukuję strzykawkę i lekko naciskam tak żeby nie było takiego pęcherzyka z powietrzem jak pokaże się pierwsza kropelka robię zastrzyk, staram się patrzeć czy akurat jakiejś żyły w tym miejscu nie ma, po zastrzyku nie rozcieram, na razie zastrzyków zrobiłam 10 i 1 siniak więc nie jest źle.

Ostatnia edycja:
Misiejek eeg wyszło prawidłowe, następna wizyta w połowie października. Pewnie jeśli jej nie minie to powtórka :-(
A co u Was? Zuzka raczkuje od 3tyg i ciągle stoi przy wszystkim -nawet we wózku nie usiedzi ale robi max 2 kroczki :-)
Zula jak tam szkraby? Karola przybiera? Moja je mniej niż jak miała 4 miesiące. Nie wiem czy to te zęby czy upały. Oczywiście tylko mleko, raz kaszka i ewentualnie deserki-obiadek pewnie zje jak będzie miała 18-tkę :-)

CAM02616.jpgCAM02632.jpg

Załączniki

• CAM02616.jpg
    CAM02616.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 54
  • CAM02632.jpg
    CAM02632.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Witajcie:-) co do clexanu to mnie robiły się siniaki jak zastrzyki były robione niżej a moja dr na ostatniej wizycie wyjaśniła mi że trzeba robić zaraz pod pępkiem bo niżej są miejsca bardziej ukrwione i stąd siniaki. Teraz mam robione od ponad tygodniu tuż pod pępkiem i jest ok.
Espa ja nie jestem spokojna wciąż i się martwie, bardzo boję wizyty ii chyba uspokoje się dopiero jak urodzę.

To teraz ja mam pytanie techniczne:) 2 razy dziennie przyjmuje luteine dowcipna, aplikuje tym dołączonymi do niej aplikatorem zazwyczaj udaje mi sie ja głębiej "wepchnąć" a dzis wczesniej trafiłam na opór. Wiecie moze czy to moze znaczyć cos złego?

Kinga pewnie macica Ci rośnie. Ja z biegiem ciąży miałam coraz mniej miejsca w pochwie przy aplikacji luteiny.
Portia ja miałam siniak na siniaku, jak w rodzinie patologicznej. Najlepiej wypuścić powietrze ze strzykawki, złapać fałd skóry, powolutku wbijać igłę i wstrzyknąć. Nie puszczać skóry przed wyjęciem igły. Faktycznie im większy brzuch tym tych siniaków robi się mniej, ale też ciężej się wbić.
Pozdrawiam Was :*

Co do siniaków po zastrzykach, to mnie też się niekiedy robiły - mniejsze lub większe, czasami wcale. Ja robię jak kinga - też opukuję strzykawkę i w ten sam sposób wykonuję zastrzyk ;)

Misiejku co u Ciebie? Jak twój synuś? :) Pisz kochana!!!!!

Portia a jesteś jakoś zapisana do lekarza? Ja idę dopiero w poniedziałek za tydzień, strasznie bym chciała żeby to było już, jednak z każdym dniem nadzieja rośnie i bardzo się boję kolejnego rozczarowania.

Hej Kinga,
Ide dzisiaj bo mi sie leki koncza i musze wziac recepty i pewnie L4. Pewnie nic nie zobacze i znow bede siwiec z nerwow.
Poki co chyba zlapalo mnie przeziebienie:( normalnie nic tylko strzelic sobie w lepek, zwlaszcza ze w pierwszej nieudanej ciazy zaczelo sie tez od bolu gardla i lekkiej goraczki:((

reklama
Portia to dawaj koniecznie znać po wizycie jak było. Przesyłam informacje jak walczyć z przeziębieniem z takiej książki Magdaleny Makarowskiej "Jedz pysznie i zdrowo w ciąży", może się przyda:)
zdjęcie 1(7).jpgzdjęcie 2(6).jpg

Załączniki

• zdjęcie 1(7).jpg
    zdjęcie 1(7).jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 51
  • zdjęcie 2(6).jpg
    zdjęcie 2(6).jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 49
Do góry