reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród

reklama
szuszu mnie jedynie wzruszało jak wyciągnęli już dzieciaczka.. Cała reszta to jakiś kosmos:)
ale rano pisałam,że mała się nie rusza to jak oglądałam te porody to delikatnie 'pukała'... Pewnie chciała ochrzanić matkę ,że jej takie rzeczy puszcza:)

Maggie, pamiętaj że duża część tych kobiet nie brała znieczulenia..Kurcze ale wiecie co jak widziałam te kobiety to jakaś masakra..większość z nich strasznie zaniedbana była..

straaaasznie..... i to nie tylko rodzące ale tez te matki i siostry.... Ja chwilę mieszkałam w Anglii i tam jest wiele takich...
w końcu my Polki uchodzimy za jedne z ładniejszych w Europie:)

A ten zastrzyk co dawali w kręgosłup to tak samo dają przy cesarce? Ja to troszkę przewijałam,więc oglądnęłam niezbyt dokładnie....

straaaasznie..... i to nie tylko rodzące ale tez te matki i siostry.... Ja chwilę mieszkałam w Anglii i tam jest wiele takich...
w końcu my Polki uchodzimy za jedne z ładniejszych w Europie:)

A ten zastrzyk co dawali w kręgosłup to tak samo dają przy cesarce? Ja to troszkę przewijałam,więc oglądnęłam niezbyt dokładnie....

Tak, to chyba to samo, w każdym razie tak samo wygląda jego aplikacja:-)
Podobno mamy zaszczytne II miejsce w Europie chyba, zaraz po Hiszpankach;-)
Ja nie wyobrażam sobie tak wyglądać i rodzić:-)
Wiecie co, nie mogę w ogóle uwierzyć, że już w 5 miesiącu jestem, prawie wcale brzuszka nie mam..:baffled:

szuszu a pro po zaniedbania napatrzyłam się jak leżałam na patologii (była w remoncie i chwilowo wtedy połączona z położnictwem) na matki i się przeraziłam. Dlatego ja dzień wcześniej poszłam do fryzjera :-), umalowałam same rzęsy, (K wiedział że mam ze sobą waciki, płyn do demakijażu i mi zmył oczy wieczorem), założyłam ulubiony naszyjnik, białą koszulę, buciki eleganckie i sukieneczkę. Moje dziecko pierwszy raz zobaczyło piękną zadbaną, uśmiechniętą mamusię. Do dziś się znajomi i rodzina śmieje ze mnie, że jak gwiazda jechałam. Ale szczerze czułam się rewelacyjnie, cudownie, a i Panią pielęgniarką też się podobało. Teraz tez tak zamierzam ;-)

szuszu niektóre podobno tak mają,że wyskakuje im brzuch dopiero w 6-7 miesiącu. A z Wiktoria jak miałaś?
Ale skoro lekarz nie widzi w tym nic złego to na pewno wszystko jest ok:)

reklama
szuszu a pro po zaniedbania napatrzyłam się jak leżałam na patologii (była w remoncie i chwilowo wtedy połączona z położnictwem) na matki i się przeraziłam. Dlatego ja dzień wcześniej poszłam do fryzjera :-), umalowałam same rzęsy, (K wiedział że mam ze sobą waciki, płyn do demakijażu i mi zmył oczy wieczorem), założyłam ulubiony naszyjnik, białą koszulę, buciki eleganckie i sukieneczkę. Moje dziecko pierwszy raz zobaczyło piękną zadbaną, uśmiechniętą mamusię. Do dziś się znajomi i rodzina śmieje ze mnie, że jak gwiazda jechałam. Ale szczerze czułam się rewelacyjnie, cudownie, a i Panią pielęgniarką też się podobało. Teraz tez tak zamierzam ;-)

W pełni popieram:)

Do góry