reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród

niestety nie w każdym jest szpitalu. W niektórych jest na życzenie bezpłatnie, w innych na życzenie płatnie, a w innych można usłyszeć, że kobiety bez tego rodziły i dały radę:|

Oczywiście mam na myśli ZZO, bo te dożylne i ewentualnie domiejscowe przy zszywaniu to raczej standard. Chociaż mi też żałowali na początku tego dożylnego:|

Ja nie mówię, że w każdym, ale kurde w całym Wrocławiu?? Moja mama pracuje w szpitalu ginekologiczno-położniczym i czasem rzeczywiście się zdarza, że anestezjolog operuje czy coś i nie ma jak podać znieczulenia, ale ogólnie znieczulenie jest dostępne (chyba płatne)..
Jestem w szoku że w XXI wieku tak się dzieje w szpitalach..

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,6340669,Bo_we_Wroclawiu_porod_musi_bolec_i_juz.html po prostu nie wierzę...:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
szuszu-uwierz:-) tak u nas jest... średniowiecze :)
Właśnie gaztea wyborcza nagłasniala sprawe, była nawet ogólnopolska petycja w tej sprawie...no i nie wiele sie zmienilo:)

Niestetey muszę cie rozczarować, optymistyczny link który podałaś pozostał tylko w internecie...:/ choc faktycznie ilosc miejsc w szpitalach sie zwiekszyła ale w sparwie znieczulenia nie zmienilo sie nic...a to artykuł z marca 2009 roku :)

Ostatnia edycja:
bezbolesny to może nie bedzie ale licze ze w genach po mamie i babci mam wpisany szybki i sparwny poród, no i bardzo licze na pomoc doswiadczonej poloznej ktora chce sobie "wynajac". a poza tym planuje rodzić w Oławie a nie we Wroclawiu :)

szuszu, z tego co wiem to oczywiście problem leży po stronie NFZ, które nie chce 'sponsorować'. Np. W Poznaniu w jednym szpitalu na pewno dawali na życzenie, i wiem, że były jakieś spory z NFZ, że dla nich to za drogo, szpital nie chce dokładać i nie wiem czy nie okaże się, że będzie płatny(jeśli w ogóle, chociaż ten szpital rzekomo nastawiony jest na 'rodzić po ludzku').

No cóż, nasze prababki dały radę, a my nie damy?:D:D takie myślenie.

Chociaż szczerze i tak bym go nie wzięła, bardziej przeraża mnie igła w kręgosłup niż poród;).

Igły w kręgosłupie w ogóle nie czuć, wiem bo miałam dwa razy;-)
Problem leży po stronie NFZ i braku anestezjologów niestety..

ale igla w kregoslupie jednak dziala na wyobraznie bez wzgledu na to czy rzeczywiscie to bolí czy nie:/

Devi faktycznie wyobraźnia działa, ale faktycznie nic nie boli. Ja byłam w szoku, bo krew mi pobierają na leżąco bo mdleję taki ze mnie bohater, a igły w kręgosłupie nie czułam ;-) :szok:

reklama
szuszu, może tak jest ale sama świadomość jest okropna, jak mi zakładali wenflon na porodówce to myślałam że już odjadę:D. Oczywiście wspaniały personel zaczął na mnie krzyczeć, że znowu jakaś kretynka co będzie piszczeć przy porodzie;). ach to powiedzenie 'rodzić po ludzku' ;).

Do góry