reklama
Trusia77
Fanka BB :)
Może głupio pytam
1. Ile się czeka od odejście wód jak niema skurczy
2. A ile od odejścia czopa jak nic się nie dzieje?
Nie chcę wyjść na idiotkę albo narazić Małą na niebezpieczeństwo
1. Ile się czeka od odejście wód jak niema skurczy
2. A ile od odejścia czopa jak nic się nie dzieje?
Nie chcę wyjść na idiotkę albo narazić Małą na niebezpieczeństwo
Skorpionica
Trusia z tego co wiem to jak odejdą wody płodowe to jak najszybciej ze względu na to żeby nie doszło do żadnego zakażenia, w końcu to środowisko naszych dzidzi.
oleńka:)
Wcześniej pisałam jak dobrze pamiętam.Mi wody odeszły po 1 w nocy.Czyste,bez krwi.To na spokojnie wykapałam się,dokończyłam pakowanie i czekałam na większe skurcze.Tak więc byłam na IP po 4nad ranem i miałam skurcze co 4-5 minut.Tak wiec jak jest wszystko w porządku to nie ma co panikować bo to tylko większe nerwy wtedy są.Tak miałam przy pierwszym porodzie a jak teraz będzie to zobaczymy.
Wcześniej pisałam jak dobrze pamiętam.Mi wody odeszły po 1 w nocy.Czyste,bez krwi.To na spokojnie wykapałam się,dokończyłam pakowanie i czekałam na większe skurcze.Tak więc byłam na IP po 4nad ranem i miałam skurcze co 4-5 minut.Tak wiec jak jest wszystko w porządku to nie ma co panikować bo to tylko większe nerwy wtedy są.Tak miałam przy pierwszym porodzie a jak teraz będzie to zobaczymy.
u mnie było podobnie przy pierszym porodzie po odejsciu wód byłam w szpitalu po ok 3 godzinach a przy drugim po ok 4-5 a i tak nie wiem czy to nie było za wcześnie bo jakoś nikt nie przejmował sie moim stanem, może gdyby poród nieco szybciej postępował to byłoby inaczej.
Mnie przy pierwszym porodzie ani czop ani wody nie odeszły. Obudziły mnie skurcze, ale nie jakieś bardzo bolesne. Wykąpałam się, przygotowałam na ewentualny wyjazd do szpitala. I dopiero jak skurcze zaczęły się nasilać to pojechałam. Prz badaniu na IP wody popłynęły...
A dzisiaj lekarz powiedział mi, że jeśli wody odejdą to mam jak najszybciej zgłosić się do szpitala a jesli będą skurcze to mam je obserwować i jeśli będą co 5 min to mam przyjechać.
A dzisiaj lekarz powiedział mi, że jeśli wody odejdą to mam jak najszybciej zgłosić się do szpitala a jesli będą skurcze to mam je obserwować i jeśli będą co 5 min to mam przyjechać.
Dziwnie się czuję tak nagle nie musząc się przygotowywać - tzn. przygotować się muszę - torba itp. ale ostatnio znalazłam w torebce kartkę ze schematami oddechowymi w czasie skurczów i parę minut poświęciłam na "powtórki" nim przypomniałam sobie, że... wcale nie muszę tego pamiętać. Dziwnie mi się zrobiło...
reklama
Podziel się: