Dzis kupilam tantum rosa i tak sie wlasnie zastanawialam, jak szybko po porodzie SN bierze sie prysznic i myje okolice intymne? Bo chyba zaraz po porodzie polozne troche nas "podmyja", co? Chodzi mi o to kiedy wlasciwie zaczyna sie uzywac tego tantum rosa? I czy jak przygotuje sobie butelke z rozrobionym juz to ona moze sobie czekac w torbie na wyjazd do szpitala, czy lepiej przygotowac w ostatniej chwili? Wiem.. glupie pytania, ale nikt o takich rzeczach nie mowi.. i nie mam pojecia
I czy do porodu ubiera sie stanik? Bo ja sobie nie wyobrazam bez stanika - piersi mam ciezkie i jest mi niewygodnie.. ale z drugiej strony jak sobie wyobrazam pierwsze chwile z malenstwem, kiedy mi je dadza.. to wolalabym je przytulic do piersi
Przepraszam, że się wam w wątek wtrącę i rozwieje niepewności...
Ja urodziłam moją córę o 19:30 a z łóżka pozwolili mi wstać o 5 rano i iść się umyć. W szpitalu polecam używać białego jelenia do mycia się i podmywania. Tatum rosa używałam w domu (robiłam w buteleczce i miałam na 2 użycia - rano i wieczorem) i polecam nasiadówki z białego jelenia (do miedniczki trochę wody do tego biały jeleń dosyć sporo i sobie to i owo trochę pomoczyć). Oczywiście to się stosuje w przypadku gdy będą was natną podczas SN.
Co do stanika do porodu to już zależy od wygody ale maleństwo po porodzie przystawiają do piersi i lepiej go nie mieć. Poza tym w takiej chwili nie myśli się o niczym tylko o małym szkrabie który ssie cyca i słodko mlaska
Życzę wszystkim szybkich i bezproblemowych porodów