reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
ja nie chciałam więc nie pomogę. Ale na szkole rodzenia mowili, ze tylko na izbie trzeba od razu o tym powiedzieć to poziom płytek zbadają

podobno jak przy przyjęciu się powie, że się chce to pobiorą krew i jest szansa na znieczulenie. Ale nie wiem, bo ja przy pierwszym dziecku nie potrzebowałam, a krew miałam pobraną, bo poród był wywoływany to taka procedura chyba.

Ze znieczuleniem nie ma problemu o ile nie zaczniecie rodzic w jakieś święto czy weekend. Ja rodziłam w niedziele i kilka godzin na oksytocynie mając bóle takie, że naprawdę już prawie mdlalam anestezjolog odmawiał przyjścia bo nie ma anestezjologa dedykowanego na porodowke - było tylko chyba 2 dyżurnych na cały szpital. W końcu lekarka gin ublagala żeby ktoś przyszedł widząc w jakim jestem stanie. Także, jeśli bardzo się nastawiacie na znieczulenie radze się zastanowić.

reklama
kurcze to nie zaciekawie.... mi wypada termin na Święta Bożego Narodzenia dokładnie 19.12 i już się boje a jak ogólnie przez święta któraś rodziła ??
położne , lekarze myślą pewnie jak najszybciej być w domu- tego się obawiam

Do góry