reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

judka - gratuluje dobrych wieści od lekarza...to już tak blisko! Ale Ci zazdroszczę;-)

z tą położną to chyba lepiej wczesniej wybrac i byc z nia w kontakcie to zaraz po porodzie wpadnie do nas i cos zawsze pomoże , poduczy etc;) ja sprobuje zadzwonic do takiej co tu kiedys ją dziewczyny polecały ...ciekawe czy faktycznie dojeżdza wszędzie
także na razie Evellka dzieki za pomoc;-) wózek tez mam Jedo Fyn 4ds memo:-D

Angella fakrycznie z tymi pieluszkami to slyszalam ze rosmanowskie srednie sa (szczególnie te malutkie rozmiary) ja kupiłam na poczatek pampersy premium care(te białe) i właśnie biedronkowe dady:-)

dziewczyny a gdzie kupowalyscie koszule do porodu i karmienia? gdzies w krakowie czy na allegro? pochwalcie się linkami ...
ja nie moge sie zdecydowac...bo w sumie ta do porodu to chyba tylko jednorazowa i pozniej do wyrzucenia wiec chcialabym kupic jak najtansza..no a te do karmienia to wiekszosc z jakimis miskami zyrafami etc:laugh2:a takie ladniejsze to juz kosztują ok 60zl*2 to juz 120zl wiec troche drogo tym bardziej ze ja koszul nielubie wiec w domu na pewno nie bede uzywac...

mag_dzia ja koszule do karmienia kupilam na Tomexie za 28 zł, rozpinana z dwoch stron. Wczesniej kupilam na allegro taka sama, tylko ze chyba za 18 zł, co sie okazało - na metce było napisane ze zrobiona 100% bawełny a jak przyszla to jakies ślizgajace g.... a nie bawełna. Dopiero babka na Tomexie mi sprzedałą taka sama tylko ze faktycznie bawełniana z różowym misiem :) Mimo to, wzielam obie do szpitala i oprocz tych dwóch dodatkowo spakowalam taka stara, zwykla bez zadnych guzikow. Nie wiem w ktorej rodzic, bo w sumie jak mi Mała poloza na piersi, to wolałabym zeby tego materialu nie dotyka ciałkiem, ale to najwyzej zapytam polozna a jak cos ta podwine calkiem i na golasa poleże ;-) ja tez nigdy nie spie w koszulach bo mi za goraco. Jak juz to jakies koszulki czy cos w tym rodzaju.

reklama
Evvella ładna ta koszula :-) moze gdybym wczesniej nie kupila swojej, to bym sie skusila, a tak to bede odziana w szara koszuline z rozowym misiem ;-)

Dotkaaa ja pisałam o nauce kąpieli w szpitalu, bo kiedys na forach czytalam jak laska pisala, ze wyszla po 3 dniach ze szpitala Żeromskiego i byla nauczona jak dziecko kąpac, ze polozne z mila checia pokazuja i ucza :/
mhm..nie wiem mi mowila ze jest jrdna kapiel na caly pobyt,chyba ze cos sie ze skora dzieje.watpie ze jest tak ze jak sie poprosi to naucza cir myc itp tym bardziej ze z tego co ja widzialam to one chusteczki mocza obmywaja cale cialo faldki iyp i pod wode splukac i to bylo by na tyle..ale moge sie mylic...
:-)

co do koszul do porodu to tez bylam nastawiona na wyrzucenir tej co rodzilam w niej,a taka prawda ze podsunelam pod cycki i jedna plamke miala tylko i zeszla w praniu bez niczego..do karmienia i na pobyt nie kupowalam specjalnych bo placic 60zl za koszule specjalna rozpinana to dla mnie bez sensu,ja mialam na ramiaczkach wszystkie i sciagalam ramiaczka i cycek juz gotow:-) a jedna kupowalam w tesco za chyba 20zl..i reszte w pepco tez za 20,bralam bez wzorkow chociaz w tej co rodzilam to jest rozowa w motylki lol:-) tam mi bylo wszystko jrdno,byle przestalo bolec:-)

ja polozna przyjmowalam z osrodka,byly dwie bo maja chodzic dopoki kikut nie odpadnie.. niemowiac o tym ze kazda ma swoje zdanie..no ale wnioski wyciagnac i robic jak sie uwaza:-)

tak jak dzis bylismy w osrodku na pierwszej wizycie,mala wazy 3770:-))(waga ur 3300wychodzilysmy ze szpitala z waga 3320...)
przykoksila:-)

i lekarz pytal w czym kapie mala(nir ze ma cos ze skora poprostu)i jak mu powirdzialam czym to mowil ze najlepirj jest wlasnie myc w emolium oliatum itp ale tak soe zastamawiam po co,skoro wedlug mnie te rosmanowskir sa fajnr..nie uczulaja malej a jak kiedys bedzie miala jakies problemy skorne czy cos to wtedy zainwestujr e takie kosmetyki,niema co dziecka przyzyczajac do takich kosmetykoe bo pozniej niema zadnego wyjsia jak cos.

co do becikowego Krakowskiego kirfys wszyscy dostawali a teraz zrobili takie warubki ze dajcie spokoj..samo to 850zl..eh...ja sie jeszcze nie orietowalam bo chyba becikowe i to mozna zalatwiac dopiero jak sie ma.pesel...

a orietujecie sie czy do becikowego liczy sie rodzine jako ja plus mala (z M niemamy slubu...)czy jako gospodarstwo domowe bo tak mi sie obilo tez o uszy(czyli,na tyle osob gdzie sie mieszka /jest zameldowanych)czyli u mnie plus rodzice?

Dotkaaa nie dziwie się w takie upały tylko na ramiączkach. Tylko mi przyjdzie rodzic już pod koniec września, a wtedy z pogodą różnie bywa. Myślałam o jakiejś na ramiączkach nawet znalazłam kilka ale się boję, że zmarznę.

Czyli wychodzi na to, że nie tak łatwo dostać od miasta kasę. Pewnie niech Majchrowski buduje stadiony, po co pomagać rodzinom:crazy:.

No to zawsze mozesz szlafrok ubierac..no niewiem ja jestem z tych ktorym z regoly cieplej niz chlodniej:-)

no dokladnie tak jak z tym becikowym zwyklym ...zeby dostac tys nie moze przekraczav 1992?czy cos kolo tego...a kiedys...no coz my mamy roczny macierzynski:p

Ja koszulę do porodu i karmienia też kupowałam na Tomexie kolo 25 zł płaciłam za rozpinaną na guziki i 18zł za taką na ramiączkach w której zamierzam rodzić...ale to tylko tak jak wy mówicie do szpitala...bo w domu to napewno w takim ustrojstwie nie będę spać:)

Evvella W szpitalach to cały rok jest upał, myślę że we wrześniu też będziemy mieć gorąco. Ja w tamtym roku w ostatnią sob.września brałam ślub a było tak gorąco że do kościoła nawet bolerka nieubierałam, było chyba z ponad 20 stopni. Więc ja spokojnie kupiłam na ramiączkach i dwie z krótkim. W razie czego kupiłam jeszcze taki cieniutki szlafroczek. Przecież nie będziemy się tam przegrzewać.

Evvellka śliczna ta koszulka...no ale jeszcze z przesylką drogawo wychodzi:/ może faktycznie na tomex się przejadę albo to pepco...

Dotkaaa ładnie mała przbiera - super:-)

reklama
ja się zraziłam do Tomexu, bo w poprzedniej ciąży kupiłam właśnie tam i byłam mega niezadowolona, a powiem szczerze że wyboru nie mieli. Wtedy były "modne" takie z dziurami na piersi, żeby było szybciej. Kupiłam chyba różową w chmurki białe i czułam się jak taka chmurka, dlatego szukam na allegro bo są zwykłe koszule a nie przebieranki w dzidziusie.
Może faktycznie do szpitala na ramiączkach wystarczy, nawet lepiej bo mam kilka typów:*WYGODNA* KOSZULA KOSZULKA NOCNA DO KARMIENIA r.XL (3352206091) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., MARZENIE KOSZULA NOCNA TAKŻE DO KARMIENIA (3403294873) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., KOSZULA CIĄŻOWA NOCNA DO KARMIENIA I PORODU 40 L (3427176267) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..

Do góry