reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

U mnie dziś wyszły delikatne skurcze ale wg mojej gin mogą one tylko przepowiadać zbliżające się rozwiązanie które może przyjść nawet za tydzień...W sumie to w ubiegłym tygodniu na KTG była cisza...dziś coś się zapisało ...więc zobaczymy:-) ile przyjdzie czekać...

reklama
Magnez odstawilam jakies 2 tyg temu .... W trakcie dnia juz od trzech tygodni odczuwam lekkie bole tak jak przed miesiaczka...w sumie to przed godzina nawet myslalam ze cos sie zaczyna bo bole byly wieksze ale zero powtarzalnosci i po 10 min cisza..

tweety1985 Mnie bardzo bolało ale są też kobitki, które rodzą całkiem bez znieczulenia więc to bardzo osobista sprawa. Poza tym na początku trochę się wstydziłam ale Położna powiedziała żebym się nie przejmowała więc się rozkręciłam haha

Dziewczyny zaraz będę troszkę nadrabiać :)
Zostaliśmy z Piotrusiem wczoraj wypisani:)))

Położne super kobiety, zarówno na porodówce jak i na noworodkach- zawdzięczamy im karmienie piersią przy moich płaskich brodawkach :) Cierpliwie pomagały też wybudzać Małego bo spanie ma straszne ;))

Poród był "przyjemy"... pierwsza faza to jakby wakacje w drugiej gorzej ale nie narzekam... szczerze to życzę Wam serdecznie takiego porodu jak mój :))

Pierwszy skurcz dostałam po 1 w nocy (to był mój w ogóle pierwszy skurcz- wcześniej zupełnie nic mnie nie bolało i nic mik nie było :)) na ip byliśmy koło 12.30, a o 17.40 Dzidziol był już z nami :))

Wszystkim jak najbardziej polecam! :)

Gratulacje wszystkim dziewczyną rozpakowanym witam w gronie szczęsliwych mam:) pogoda troche maluszkom nie sprzyja bo sie męczą na takim upale ale może juz niedługo będzie lepiej i będzie można wybrać sie na spacerek:)

Gratulacje wszystkim PO :) Już nie nadążam kto i kiedy tyle się ostatnio dzieciaczków urodziło :-)

Dziewczyny a uświadomcie mnie czy brałyście jakiś laktator do szpitala? Bo nie mam pojęcia jaki wybrać i czy w ogóle jest sens już teraz kupować? Koleżanka mi polecała, żeby na wszelki wypadek kupić taki najzwyklejszy wyglądający jak pompka do roweru :)-)) w aptece a pozniej ewentualnie inwestować w coś lepszego. Jakie są Wasze opinie?

just_krk ja zapakowałam laktator ręczny medeli (ma właśnie taką pompkę)- mam pożyczony,ale gdybym nie miała takiej możliwości to zastanawiałabym się czy nie poczekać z kupnem na to co się wydarzy po porodzie. Koszt ręcznej medeli to bodajże niecałe 100zl

reklama
Justi ja pytalam poloznej jak bylam ogladac szpital i mowi zeby nie brac laktatora bo tylko miejsce zajmuje i jak cos to maz moze dowiesc lub mozna u nich kupic (madeli).Ja mam jakis pozyczony ale nie biore,zawsze moze ktos dowiesc.

Do góry