reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Aska ja podobnie jak Katerinka mialam przez położna pobierany wymaz, ale w diagnostyce tez pewnie mozna zdrobic to badanie, bo wymaz wlasnie do giagnostyki miedzy innymi jest brany :)

Margosia ja też czekam :) i sprzatam pomalu. Przyszły tydzien bardzo pracowity sie zapowiada bo ze 3-4 prania bede musiala zrobic i spakować sie na tip top. Narazie biale ubranka wyprane i wyprasowane i taka radość mnie ogarnia że brak słów jak patrze na te bodziaki maciupkie :)

Dzisaj miałam kilka takich lekko bolesnych skurczy, ale po godzinie przeszło na szczescie. Ciekawa jestem kolejnej wizyty u gin i sytuacji "na dole" :)

My z meżem ogladamy filmiki z youtuba i uczymy sie wizac chuste z miskiem w srodku :D, śmiesznie to wygląda bo to taki królik i uszy mu dyndają z nad chusty :D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja GBS robiłam w Diagnostyce. Robią w każdej bez problemu :D Koszt to po 25zł za każdy "otworek" ;)

U nas skurczy nie widać, nie słychać...a czas się dłuży strasznie :(

Ja miałam w piątek taką akcję, że do dziś jestem zła.Od rana miałam biegunkę i średnio się czułam, Tymek też jakoś nie specjalnie się ruszał. Zadzwoniłam do Położnej i Ona powiedziała, zebym pojechała do najblizszego szpitala, wo moim przypadku to Narutowicz. Pojechałam a tam nasluchałam się, że skoro mam kartę ciązy z innego szpitala(Ujastek) to co ja u nich robie. Powiedziałam, że mam poprostu do nich najbliżej z domu a Ona syknęła coś "że nie będzie tak, że będę sobie objazd po szpitalach robiła". Wreszcie podlączyła KTG i poszła. Nie wiem po ilu wróciła ale fakt, że całe badanie byłam sama w zamknietym pokoju. Wróciła, powiedziała "OK" i zaprowadziła mnie do lekarki dyzurnej. Ta po oglądnięciu wydruku z KTG i zbadaniu mnie stwiewrdziła, że "mam rozwarcie na 1cm". Pytała mnie czy chce zostać na oddziale, powiedziałam, że nie wiem czy chce, ze jesli jest taka potrzeba to zostanę. Chyba stwierdziła,że nie muszę więc mnie pożegnała. Na biegunkę nic nie dostałam, teraz już mi lepiej. Oczywiście już sobie poczytałam, że to może być początek porodu.
Dziś czuję się już lepiej, byłam w Plazie i jedyne co mnie tam zainteresowało to makijaż, bardzo się sobie podobam w takich kolorkach
:-).

Asiu, nie zazdroszczę tej akcji. Pamiętam jak moja siostra rodziła w Narutowiczu i widzę, że podejście Pań na Izbie niewiele się zmieniło :no:

Asia nie zazdroszczę podejścia Pani ;/
Ale za to coś zaczyna się dziać :)))

I muszę Wam powiedzieć, że niedawno koleżanka wylądowała w żeromskim na ip (dziecko ruszało się, ale dużo mniej niż zwykle) i też ją tak niemiło potraktowano:(
Niestety można je spotkać wszędzie...

na GBS dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego i również skierowanie na OWA, HbS i morfologię- żeby wyniki były świeże.
na wczoraj mialam pierwszy swój termin porodu póżniej mi go przełożyli na 4 czerwiec i skurczy nadal nie mam- chyba powinnam sie cieszyć ale sama nie wiem czy to dobrze czy żle:-)

coś do poczytania linki i książki polecane na SzR

Ministerstwo Zdrowia

ten link jest najważniejszy bo jest to Rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie standardów postępowania medycznego przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem
warto go przeczytać i wymagać od "medyków" ponieważ on obowiązuje w całej polsce i wszyscy w opiece medycznej muszą tego przestrzegać- inne prawa kobiet mogą obowiązywać w danym szpitalu lub nie to zalezy od filozofi szpitala a ten dokument jest najważniejszy ponieważ jest narzucony odgórnie

Fundacja Rodzić po Ludzku - Home - Fundacja Rodzić po Ludzku
Kobieta i natura - Strona główna

pozycje do czytania
"narodziny bez przemocy"
"warto karmić piersią"
"urodzić razem i naturalnie"
"szkoła rodzenia" dorota ćwiek

miłego czytania :)

hej dziewczyny:-)
Nam też się nie udało załapać na usg 4d w Plazie..:no: ale skoro piszecie, że niezbyt to wszystko wychodziło dokładnie, to odżałowałam już. Widocznie to, co darmowe nie zawsze jest dobre. Córcię zobaczymy w takim razie po urodzeniu:-D
Powiedzcie po którym t.c. dostaje się skierowanie na to badanie GBS i te pozostałe potrzebne do porodu??

Qutinka gratki ogromne!!! witamy kolejnego Bobaska :D i mamuśke
Asia wiesz jakoś mnie nei zaskoczyłaś podejściem położnychw Narutowiczu:/ ja jak pojechałam tam obejrzeć porodówkę to sama położna tak nas przyjęła , że odechciało mi sie o co kolwiek pytać i oglądać

Ostatnia edycja:
reklama
Aśka, nie zazdroszcze naprawde :( pozatym dziwi mnie naprawde taki rodzaj argumentacji jaka podają w szpitalu, bo przecież niema rejonizacji i to pacjent wybiera sobie szpital. Nie dosyć ze jak kobieta w ciąży przyjezdza na IP to jest zestresowana bo przecież coś się dzieje to jeszcze personel dodatkowo sprawy nie ułatwia.
Mam nadzieje ze rzadnej z nas podobna akcja nie bedzie dotyczyła w najbliższej przyszłości :). Swoją drogą ja do Narutowicza też mam najbliżej i jakby coś sie działo to właśnie tam zapewne musiałabym się udać :-(

A tak wogule to super z tym 1cm rozwarciem :), pewnie niedługo ruszy reszta :). Ja jestem ciekawa czy po moich wczorajszych skurczach cos sie chociaż skróciło ;-).
A powiedz mi, zauważyłaś obniżenie brzucha? ja ostatnio na tym punkcie mam obsesje i co w łazience jestem to oglądam brzucholek w lusterku i tak sie zastanawiam czy to jest duża róznica czy cieżko zauważyć to obniżenie?

Bobiczka, a szkoda ze takie podejscie jest pań połoznych b o odzial położniczy świeżutko wyremontowany i jesli o same warunki chodzi to podobno super jest, niestety atmosfera nie zachęca...

Do góry