Martuska w Żeromskim nie funkcjonuje typowy system wykupowania położnej. Jak pytałam o to mojej lekarki to powiedziała, że jeżeli chodzi o Żeromski to nie ma wógóle potrzeby, bo położne są bardzo miłe i pomocne. Jeśli bardzo się chce mieć kogoś tylko dla siebie to dała mi namiar na jedną położną z którą można się umówić prywatnie. Ja osobiście zrezygnowałam z opłacania położnej bo żadna z moich 6 koleżanek też nie miała wykupionej i opieka była bez zarzutu, pomoc przy wszystkim itp.
Jeśli chodzi o lekarza to dwie koleżanki miały lekarza prowadzącego ze szpitala i wszystko było ok, ale te które nie miały mówiły, że absolutnie nie były traktowane inaczej niż inne pacjentki. Jako ciekawostkę powiem, że koleżanka chciała finansowo podziękować lekarzowi i położnej po porodzie i żadne z nich nie przyjęło podziękowania. Ja nie prowadzę ciąży u lekarza z Żeromskiego, bo tak jak pisałam byłam nastawiona na Ujastek ale w połowie ciąży zmieniłam zdanie.
Ostatnio miałam sytuację że poszliśmy na USG 4D w 34 tyg. żeby mieć fajną pamiątkę i przez przypadek wyszło że dzidzia nie przybiera dobrze na wadze i wymiary są mniejsze o 2 tygodnie. Podejrzewali hipotrofię czyli że nie przyrasta jak należy i kazali skontraktować się z lekarzem prowadzącym. Moja lekarka była akurat na urlopie, więc poszłam na położniczą izbę przyjęć w Żeromskim i zapytałam co w takiej sytuacji zrobić. Przyjął mnie przemiły lekarz, robił dokładne USG chyba z 40 minut, potem analizował wyniki USG z wszystkich okresów ciąży, widać było że nie olewa i bardzo się zaangażował. Umówiliśmy się że przyjadę na jego dyżur po tygodniu bo powiedział, że chciałby zrobić ponowne USG osobiście bo każdy lekarz mierzy troszkę inaczej i żeby nie było błędów w pomiarach. Napisał mi na kartce kiedy ma dyżury że jakbym się czymś niepokoiła, to miałam przyjechać. Po tygodniu na szczęśnie okazało się że dzidzia nadrobiła wymiary o tydzień i choć jest raczej z malutkich to wszystko jest w normie. Byłam bardzo miło zaskoczona super podejściem tego lekarza i obym na takiego trafiła przy porodzie
Z tego co wiem nie organizują dni otwartych, można przyjść w każdej chwili i pooglądać wszystko, ale lepiej zadzwonić wcześniej czy nie ma akurat full natężenia. Pozdrawiam