reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD w szpitalu RYDYGIERA w Krakowie

Pytanie do rodzących mam z cukrzycą ciążowa
Niestety jestem posiadaczką cukrzycy ciążowej ( insuliowa) oraz również mam niedoczynność tarczycy...
Zamierzam rodzić w Rydygierze, chciałam zapytać mamy które właśnie tam rodziły mające ten sam problem lub podobny.Jakie są wasze wrażenia, uwagii itp. Czy cukrzca spowodowala jakies komplikacje u niemowlaczka? Jak Wy sie czułyście, cukry unormowaly sie?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Mój termin za 12 dni...narazie wskazanie do porodu sn

Pozdrawiam

reklama
Odświeżam temat :)
Może są tu mamy, które rodziły w Rydygiera z prywatną położną? Jak oceniacie tą opcję w tym szpitalu?

Jeśli ktoś ma chwilę i ochotę - podzielcie się opiniami. Będą bardzo pomocne.

Podłączam się do pytania. Planuję rodzić w Rydygierze i prawdopodobnie zdecyduje się na wybór położnej (polecono mi Panią Jastrzębską lub Panią Serafin). Chętnie poczytalabym jak wyglądał taki poród w ostatnim czasie :) słyszałam, że Rydygier jest teraz mocno oblegany I trudno czasem dostać się na porodowke. Ciekawa jestem jak to wygląda jeżeli ma się opłaconą usługę położnej.

Ja rodziłam ponad dwa lata temu i jak dla mnie opłacanie położnej byłoby zbędne. Nie płaciłam, a położną miałam praktycznie przez cały poród ( sam ostatni etap trwał ponad dwie godziny i nie ustępowała mnie na krok, motywując mnie i kierując, gdyż nie czułam skurczy). Co do konkretnych położnych niestety nie jestem w stanie pomóc. W tym momencie wyszłam z porodówki ( tylko mimochodem bo robiłam badania) i jest bardzo spokojnie- widziałam tylko jednego męża oczekującego ;p

Hej dziewczyny, mam ogromniastą prośbę - jestem matką i fotografem, który będzie otwierać działalność. Potrzebuję zbudować sobie portfolio, a ponieważ chcę iść w reportaż i rozpropagować reportaż porodowy więc szukam przyszłych mam które będą rodzić w Krakowie :)
Wiem, że pewnie myślicie, że to poroniony pomysł ale spokojnie - nie muszę fotografować całej akcji :)
A uwierzcie mi, że warto uwiecznić tę chwilę :) Jeśli wyrazicie zgodę to nie jest tak, że nie będziecie miały nic do gadania w sprawie tego co trafi do sieci - każde zdjęcie najpierw Wam pokażę i zapytam o zgodę na publikację. Nic nie będziecie płacić, wszystkie obrobione przeze mnie zdjęcia otrzymacie w formie elektronicznej i na wybrane wyrazicie zgodę czy mogę użyć do portfolio.

W razie pytań - piszcie tutaj albo do mnie prywatnie. Chętnie po prostu porozmawiam czy to przez forum czy nawet przy herbacie w jakieś kawiarni :)

Drogie mamy chciałabym odświeżyć temat. Szukam opinii i położnych w szpitalu Rydygiera. Czy możecie podzielić się opinią na temat porodów? Jak podchodzą do wywoływania porodu?

Hej Dziewczyny, czy moglybyscie opisac porod w szpitalu Rydygiera? Zarowno sn jak i cc. Bardzo zalezy mi na aktualnych informacjach 2018/2019.

Cześć, czy któraś z Was w ostatnim czasie rodziła w Rydygiera? może się podzielić opinią na temat tego szpitala? Z góry dzięki za pomoc.

Cześć, czy któraś z Was w ostatnim czasie rodziła w Rydygiera? może się podzielić opinią na temat tego szpitala? Z góry dzięki za pomoc.
Ja rodzilam 2 lata temu, rok temu moja siostra A tydzień temu przyjaciółka. i byłyśmy zadowolone jedynie jednej lekarki radzimy unikać bo opryskliwa. Ja niestety na nią trafiłam na porodowce ale na szczęście później już nie miałam z nią do czynienia ;)

reklama
Hej dziewczyny ! Chciałabym odświeżyć temat. Chciałabym rodzic w Rydygierze i mieć opłacona położna 😊 bardzo zależy mi na waszej opinii którą położna wybrać, szczególnie, że teraz w obecnej sytuacji, ciężko się rozeznać osobiście i mieć wyrobioną jakąś opinie nt. Położnej.
I kiedy z taka położna rozmawiać i opłacić 🤔?
Jestem w 21+4 tygodniu ciąży :)

Z góry bardzo dziękuje wam za pomoc 😊❤️

Do góry