reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PORÓD w szpitalu RYDYGIERA w Krakowie

Witam tez zastanawiam sie nad porodem w tym szpitalu, ale teraz mam pytanie odnosnie tych szczepionek o których pisalyscie, mogly byscie napisac kiedy szczepia tym dzieci i kiedy i komu powiedziec ze chce sie ta odplatna szczepionke? Wogole czym one sie róznia?

reklama
Witam tez zastanawiam sie nad porodem w tym szpitalu, ale teraz mam pytanie odnosnie tych szczepionek o których pisalyscie, mogly byscie napisac kiedy szczepia tym dzieci i kiedy i komu powiedziec ze chce sie ta odplatna szczepionke? Wogole czym one sie róznia?

Akurat mnie poinformowali po fakcie że dziecko było zaszczepione, zawiozłam małego na pobieranie krwi, i jak go poszłam odebrać to mi powiedzieli że zaszczepili bodajże na tężec, a przy wypisie szczepili na żółtaczkę.
Myślę że to sprawa indywidualna, ale z tego co pamiętam szczepią w 3 dobie życia.

A jeszcze mam pytanie czy któras z was wie cosz o doktorze B. Chrostowskim ponoc pracuje w tym szpitalu?

Na czym polegaja zmiany? Wiem, ze do konca stycznia szpital mial zakonczyc prywatyzacje i ze miano wprowadzic oplaty za wlasna polozna. Czy wiecie ile teraz kosztuje oplacenie poloznej? I jakie sa oplaty za lekarza (mysle o swoim lekarzu, ale wolalabym wczesniej znac realia - jaka to suma). I jak to sie w ogole teraz odbywa?

Z tego co mi wiadomo to wybiera się swoją położną :-)i teraz wpłaca się w kasie szpitala:wściekła/y: 1000 zł...te pieniądze są dzielone na szpital niestety i położną...nie wiem tylko czy po równej połowie dostają czy jakoś jest to jeszcze dzielone...jak to jest z lekarzem to nic mi nie wiadomo w tej sprawie...:no:

Doktor Chrostowski to bardzo dobry i niesamowicie mily lekarz. przenioslam sie do Niego w 35 tygodniu ciazy, bo moj lekarz przestal wzbudzac we mnie zaufanie. Natomiast dr Chrostowski wzbudza je calkowicie. Wczesniej pracowal w szpitalu Siemiradzkiego i kobiety bardzo go chwalily za profesjonalizm i podejscie do kobiety w ciazy. Zreszta poczytaj opinie na Ranking lekarzy - opinie o lekarzach - ZnanyLekarz.pl

Jagat
user-offline.png
dzieki za odpowiedź, ja własnie z tego samego powodu sie do niego przeniosłam w 31 tyg. I chcialam zapytać jak wasze opinie, on napewno pracuje w tym szpitalu, bo w sumie to nie wiem jak sie go zapytać a chciala bym wiedzieć

reklama
Bardzo polecam poród w tym szpitalu.
Dwa tygodnie temu urodziłam tam synka. Opieka położnej podczas porodu -wspaniała (zaznaczam, że nie miałam opłaconej połoznej). Trafiłam na Panią Iwonkę i dzięki jej staraniom moje krocze nie było nacinane (a to moje pierwsze dziecko). Polecam również opiekę po porodzie. Miałam problemy z karmieniem piersią - na każdej zmianie znalazła się pani, która poświęcała dużo czasu i pomagała w dostawianiu maluszka do piersi. Nigdy nie spotkałam się z odmową- i to dzięki nim karmie piersią.
Może szpital nie robi tak dobrego wrażenia jak "Ujastek" ale według mnie jest godny polecenia.
Życzę powodzenia.

piękne jak reklama

Do góry