reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w MSWiA na Galla

Ja rodziłam pod koniec kwietnia. Położne i pielęgniarki bardzo miłe mimo że nie opłacone. Ja trafiłam tylko na nieprzyjemnego lekarza i tylko to nie miło wspominam. Akurat jak rodziłam to było bardzo dużo porodów, a zazwyczaj tak nie jest więc byłyśmy w 3 osoby na sali. Tak jak zoyaa pisała, łazienki nowe na 2 sale, trochę zimna woda leci jak dla mnie ;p Jedzenie w miare.

Ja rodziłam z mężem ale nie na sali porodów rodzinnych. Ania napewno nie bierz szlafroka :p nie będzie Ci potrzebny bo na salach jest bardzo ciepło. Dla dziecka nie trzeba ubranek, tylko na wypis, z kosmetyków to oliwka, pieluchy i chusteczki nawilżane. Nie korzystałam z laktatora, ale znajoma mówiła że korzystała i że jest wypasiony tylko mleko idzie do kosza. Odwiedziny: niby są godziny odwiedzin ale i tak ludzie przychodzą kiedy chcą, a mój M był ze mną prawie cały dzień.
Zaraz po porodzie mały był u mnie na brzuszku chwile potem go wzieli na mierzenie a ja rodziłam łożysko a potem mnie szyli. Potem przystawiają do piersi, tak leżałam może pół godziny potem na sale, dziecko na pierwszą noc zabierają.

nissanka nic takiego nie dostałam i nie pamiętam czy to wypełniałam...tyle tego było.

reklama
Aniu - dla dziecka nie bierz ubranek - mają szpitalne i łatwiej im dzieci po kąpieli ubierać ;) weź koniecznie pampersy :) chusteczki nawilżane , maść na odparzenia dostaniesz, kocyk też ( zmieniają często).Co do karmienia ja z laktatora nie korzystałam w szpitalu i prawde mówiąc nie wie czy jest;) na sali byłyśmy we dwie ;) sale są 3 i 4 osobowe. Z odwiedzinami nie ma problemu, ale to juz zależy od pozostałych współ leżących - niektóre sobie dużej i ciągłej obecności obcych ( oprócz męża) nie życzą. Od 12-13 to tak na spokojnie, wcześniej są obchody itp więc lepiej wtedy gości nie przyjmować ;) Poród miał być rodzinny i cały czas byliśmy razem, ale u mnie skończyło się cesarką, więc niestety na cięcie pojechałam już sama :( Mój Dawid od razu pojechał na mierzenie i ważenie - z przyczyn okołoporodpwych dostałam go niestety dopiero rano ... Niestety nie odpowiem Ci jak to wygląda przy porodzie bezproblemowym ;)

Z takich rzeczy użytkowych weź sobie sztućce i kubeczek :) szlafrok :) jeśli chodzi jeszcze o dziecięce ubranka to na wszelki wypadek w domku przygotuj sobie większe rozmiary - bo Dawid się urodził 62 cm i ciężko było z ubrankami ;) mają raczej malutkie rozmiary. Jak coś to pisz! Nie ma problemu :)

Nissanka - niczego takiego nie dostałam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny - dziękuję za wszystkie podpowiedzi i porady :) Myślę, że już niedługo będę kolejną rodzącą w MSWIA. Termin mam na 27 czerwca. Postaram się jak najszybciej podzielić moimi wrażeniami z porodu - oczywiście jak trochę ochłonę po porodzie. Moc pozdrowień dla wszystkich mam - również tych dopiero planujących poród na Galla. Trzymajcie się ciepło i powodzenia !:happy2:

Cześć dziewczyny,

jestem na początku ciąży (13 tydzień) ale już zastanawiam sie nad wyborem szpitala, dziękuję za zamieszczone opinie i gratuluje wam Maleństw, może jest ktoś na forum kto ma termin na przyszły rok? ja mam na początek maja :)

Ja jestem w 14tg. Prowadzi mnie dr. Świstak - na razie chodzę do niego do Lux Medu (mam tam pakiet) ale rodzić będę też na Galla (tam ma dyżur). Termin mam na ok 20 czerwca :)

Dziewczyny, które nastawiają się na poród na Galla - ważna informacja dla Was! Ogromna szkoda, że likwidowany jest tak świetny oddział (sama się tam urodziłam, jak większość mojej rodziny ;-)).
http://www.gazetakrakowska.pl/artyk...w-zegna-sie-z-porodowka-i-pediatria,id,t.html

Dowiedziałam się, że już w czerwcu porodów tam nie będzie. Chyba dobrze abyście rozejrzały się za innym szpitalem. Btw: odradzam Kombinat Ujastek :no: Chyba najbardziej do atmosfery Galla zbliżony jest Żeromski.

Dziewczyny, które nastawiają się na poród na Galla - ważna informacja dla Was! Ogromna szkoda, że likwidowany jest tak świetny oddział (sama się tam urodziłam, jak większość mojej rodziny ;-)).
http://www.gazetakrakowska.pl/artyk...w-zegna-sie-z-porodowka-i-pediatria,id,t.html

Dowiedziałam się, że już w czerwcu porodów tam nie będzie. Chyba dobrze abyście rozejrzały się za innym szpitalem. Btw: odradzam Kombinat Ujastek :no: Chyba najbardziej do atmosfery Galla zbliżony jest Żeromski.

Ja jestem zrozpaczona bo mam termin na 15-20 czerwca. A niestety przyjmują pacjentki tylko do 15 czerwca więc wątpię, że zdążę :( Przygotowałam się że będę rodzić już tam, mam tam swojego lekarza, super położne a teraz dodatkowy stres bo muszę szukać czegoś innego :(

reklama
Chyba dobrze abyście rozejrzały się za innym szpitalem. .
No niestety to prawda. A myślałam że uda mi się tam urodzić drugiego maluszka :no:
Dla tych co jeszcze zdążą polecam szpital na Galla z całego serca. A dla tych co nie zdążą polecam pojeździć i poszukać ;-)
My na razie obstawiamy szpital Rydygiera ;-)

Do góry