reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w MSWiA na Galla

Dzień dobry :-) Mam pytanie do lepiej poinformowanych. Czy żeby pójść do MSWiA na ktg (takie mam zalecenie od lekarza) trzeba się jakoś wcześniej rejestrować/umawiać, czy po prostu przyjść? I gdzie trzeba się kierować? Na oddział ginekologiczny czy jest tam jakaś dni czy coś takiego? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy, zwłaszcza te już na końcówce :-)

reklama
Ja jeszcze nie byłam na KTG, ale ostatnio pytałam się znajomej i mówiła że nie trzeba się wcześniej rejestrować, poprostu w okienku rejestracji trzeba powiedzieć że masz zlecone od lekarza wykonanie KTG oni dają karteczkę i z tą karteczką na 3 piętro na oddział do pokoju pielęgniarek i tam pokierują. Dla pewności możesz zadzwonić na oddział i zapytać się pielęgniarek co i jak, albo może jakaś bardziej doświadczona mamuśka się podzieli tą informacją ;)

Czesc Dziewczyny!!!
Uff juz po, chetnie udziele informacji swiezych na temat MSWiA i ogolnie porodu.

KTG - idziesz do izby przyjęc zaraz przy wejsciu, pani bierze dowod i daje kartke, po czym na 3 pietro ginekologia i tam do "kantorka" pielegniarek. Zazwyczaj nie czeka sie dlugo.

Zoyaa, kiedy rodzilas?
ja trafilam do szpitala w niedziele o 12 w nocy, ale powiedzieli ze to nie TE skurcze mimo ze 4 dni po terminie, frustracja na maxa bo jednak nie lubie szpitali, bez wyjatkow
w poniedzialek zaczeto podawac mi zastrzyki i czopki na "rozluznienie" i w nocy o 2:50 urodzila sie Emilka.
Panie polozne w wiekszosci fajne, choc bywaja i takie mniej fajne co nie znaczy ze są złe.
Pani Ania odbierała moj porod, super kobieta, 100 % motywacji, profesjonalizm. Sala do porodow rodzinnych jest, jesli nie jest wolna rodzi sie i tak z mezem na sali obok. Ruchu nie bylo, jedynie w te noc co ja rodzilam, bylo 3 porody - moze jakas pełnia?:))) porod rodzinny 140 zł. W pierwszą noc po porodzie, mozna oddac dzidzie na noworodkowy zeby wypoczac, choc to graniczy z cudem w szpitalu.
Sale 4 osobowe, sa tez te nowe 3 osobowe z lazienkami ale ja akurat trafilam na te 4os.

mandyrynka ja byłam od 2.04 do 9.04 w szpitalu, tylko na tej nowej sali :-) więc pewnie gdzieś się spotkałyśmy przelotem :)
Położne faktycznie jedne fajniejsze drugie mniej ... Mnie akurat jedna szczególnie nie przypadła do gustu, taka większych gabarytów ;-) wyjątkowo nie miłe zachowania potrafiła mieć ...

Gratuluję córeczki :)

Gratulacje dla was :) ja dzisiaj byłam oglądać Pani Ania rzeczywiście super, chcę ją przy porodzie właśnie :) a słuchajcie jak to jest ze znieczuleniem ? dają bez problemu ??

Dziękuję :)

Agatkagadka ze znieczuleniem nie ma żadnego problemu. Powiedz położnej , że będziesz chciała znieczulenie, a zaaplikują Ci w odpowiednim momencie :-)

ja dzisiaj byłam na ktg o 9 nie czekałam wcale, ale za to później na lekarza, żeby zobaczył zapis czekałam długo, bo akurat zabiegi trwały :( moje skurcze niektóre nie zapisywały się w skali takie duże były, ale nic nie mówił kazał przyjść w przyszłym tygodniu. Doktor Garlicki akurat interpretował mi ten zapis i mimo, że słyszałam średnio opinie dla mnie był bardzo miły, w ogóle panie też bardzo sympatyczne ;-)

reklama
Do góry