reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w MSWiA na Galla

Czy któraś rodziła z osoba towarzyszącą - chodzi o poród rodzinny. Chciałam się dowiedzieć kiedy dokonuje się wpłaty i czym rozni sie poród rodzinny od zwykłego.

reklama
Informacja jest zamieszczona na stronie Zakład Opieki Zdrowotnej MSWiA w Krakowie - Porody Rodzinne
ale chciałabym się dowiedzieć jak to wyglądało od kogoś kto skorzystał z takiej opcji :)

Przy okazji znalazłam informacje że w szpitalu oprócz bezpłatnego skorzystania z znieczulenia zewnątrzoponowego znajduje się BODY CLOCK - Elle TENS - urządzenie łagodzące ból porodowy bez anestetyków.
http://www.bodyclock.pl/product-pol-4972-BODY-CLOCK-Elle-TENS-urzadzenie-skutecznie-lagodzace-bol-porodowy-z-technologia-Opti-Max.html

Bardzo ciekawa alternatywa. Może ktoś już z tego korzystał? Ciekawe czy to urządzenia jest naprawdę i bez problemu dostępne?

Ostatnia edycja:
Niestety nie slyszalam nic na temat tego Body Clocka, moze cos fajnego?
Okaze się!
Dzis bylam na 2gim KTG w MSWiA i naprawdę ten szpital robi na mnie bardzo dobre wrażenie póki co, bardzo miło, profesjonalnie, położne miłe.

mandyrynka o której byłaś ?? ja też wczoraj byłam na ktg :-) Maluchowi dalej się nie spieszy :-D

czekolada1406 Dzis mialam wizyte u Dr Butryna i zapytałam go o ten wynalazek, niewiele potrafił powiedzieć, jedynie że działa tak naprawdę tylko znieczulenie, a to jest takie żeby troszkę uśmierzyć.

zoyaa byłam koło 10, wyszłam o 11, widziałam jakieś 2 ciężarówki przed "kantorkiem" dla pielęgniarek:)) może jedna z nich to Ty?:) Jutro znowu idę pewnie w podobnych godzinach. Moja Emilka też coś nie wyłazi, doktor dziś poinstruował mnie co robić żeby wywołać jakąś akcję więc zamierzam się zebrać ( min masowanie brodawek co ponoć powoduje wydzielanie naturalnej oksytocyny).

mandyrynka to jedną z nich byłam ja ;) i czekałam do 12 na swoją kolej ... dzisiaj śmigam również, ale wcześniej :-) może uda się bez kolejki ;-)

reklama
Czekolada:))) zaangażuje
Zoya, bylam dziś od 9:30 do 11 na tym KTG, dzidzior sie nie wybiera, skurczy brak. Siedziałam godzinę bo zapis był nieczytelny:]

Do góry