reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w MSWiA na Galla

reklama
no u mnie tez sie zapowiada, ze stanie sie to wczesniej :( oby nie za wczesnie.. a do szkoly rodzenia juz nie darm rady chodzic, bo te twardnienia daja mi w kosc :( wiec nie wiem kiedy wczesniej uda mi sie obejrzec ten szpital. Ja sie boje ze wszystkich badan nie zdarze zrobic a tam wymagaja no nie ?? i chyba od 37 tygodnia przyjmuja.. ja tam nie mam lekarza neistety :(

O dobrze wiem o czym mówisz. Mi tez ciężko się ruszyć z domu, szczególnie w taką pogodę. Ja słyszałam że od 36 tyg. można przyjeżdżać, natomiast wcześniej nie ma sensu bo odeślą do innego szpitala, więc szkoda czasu. No wymagają te badania co podałam w liście. Podobno GBS nie każdy lekarz daje i trzeba zrobić na własną rękę - tak słyszałam, ale od swojego dostałam. Na lekarza to i tak nie wiadomo czy się trafi akurat jak się będzie rodzić, bardzo ważna jest reszta personelu która najwięcej czasu będzie z Tobą spędzać...a to też nie wiadomo na kogo się trafi :) agatkagadka leczysz się prywatnie czy państwowo?

Mnie tez ciezko sie ruszac! Co do twardnienia powinnas brac 6 x magnez, 3x dziennie po 2 tabletki Asmag Forte + jakis magnez z B6. mnie tez twardnial juz od 32 tc, ale ten magnez chyba pomogl, teraz juz malotwardnieje, bardziej mam juz skurcze przepowiadające, bo termin dokladnie za 2 tygodnie choc i tak juz siedze jak na tykającej bombie.

W ubiegłą sobote miałam atak tych skurczy, regularnie co 20 minut robił się twardy jak skała aż bolało i tak 2-3 godziny. Zażyłam sporo magnezu, ale w sumie nie wiem czy mi przeszło tak po prostu czy to magnez zaczął działać :) Biorę 2 tabl. magnezu 2 razy dziennie i zazwyczaj wystarcza :) Mama mi dzisiaj powiedziała że pierwsza ciąża z reguły jest przenoszona. A ja już się nie mogę doczekać :) więc chyba bliżej terminu umyje okna w całym mieszkaniu ;p

Mandyrynka : byłam wczoraj na ktg - i nic. Kolejne za tydzień, a tak bym chciała, żeby Maluch był już z nami na święta :tak: Jak się podniosę z łóżka to chyba zacznę generalne, wiosenne porządki ;)

Biorę magnez i to od połowy ciąży i na moje twardnienia średnio pomaga niestety :| chodze prywatnie do lekarki dzisiaj wizyta zobaczymy jakie abdania zleci, bo trochę jeszcze z tej strony mi brakuje. Mam nadzieję, że jak ich wszystkich nie będę miała to i tak mnie tak przyjmą na oddział.. no i dlatego modlę się, żeby do tego 36 tygodnia wytrzymać. Chociaż często się tak zdarza, że non stop problemy, a dziewczyny przenoszą ciążę więc zobaczymy jak to w moim wypadku :) a czy wam też dokucza taki ucisk w dole brzucha przy staniu ? mam wrażenie, że dzidzia zaraz wyskoczy hehe

Mandyrynka : byłam wczoraj na ktg - i nic. Kolejne za tydzień, a tak bym chciała, żeby Maluch był już z nami na święta :tak: Jak się podniosę z łóżka to chyba zacznę generalne, wiosenne porządki ;)

to pięknie!!!
ja ide na pierwsze KTG jutro, jak jest z terminami tam? trzeba czekać długo? Panie miłe?

Może w takim razie sie spotkamy:) ja mam wprawdzie na 3 kwietnia ale już czekam bo niby mam mega krotka szyjke i miekką.. wczoraj też bylam na USG i moja mala wazy 3kg, malutka bedzie no ale podobno w normie sie mieści.

Panie miłe ! Co do czekania - ja akurat trafiłam na kolejkę :( więc od 10:30 -13:00 tam byłam. Dwa aparaty do ktg i każde badanie 40 min, więc troszkę schodzi. Ale jak trafisz bez ludzi to szybciutko pójdzie :) Weź sobie książkę na wszelki wypadek :-D
Mój Maluch po usg 3,5 kg i ma być wysoki :-) hihi

reklama
Jak chodzi o ubranka dla dzieciaków to nie ma sensu nic brać. Dzidziusie są codziennie kąpane i przywozone w czyściutkich pachnących ubrankach ze szpitala.Ważne by mieć pampersy, chusteczki nawilżone i dla siebie podstawowe rzeczy hig. w tym kilka paczek podkładów Bella. Podkłądy na łóżko również są dostępne na oddziale. Kremik do pupki dla maleństwa dostaje się na oddziale.
Jak chodzi o laktator to ja miałam swój i kilka dziewczyn też. Jednym się przydawał innym nie - to juz sprawa indywidualna.
Przed wypisem można zostawić dobrowolną darowiznę dla dzieciaków - np. kilka ubranek, pieluchy tetrowe co kto może.
Kubek i sztućce warto mieć swoje ale jak ktoś nie ma to można o nie poprosić panią rozwożącą jedzenie.

Do góry